Egyéb édesség-ALMA SZALAMI / Ildikó
2008.11.11. 17:55
ALMA SZALAMI /a MagyarOnline.net-rol/ Ildikó
Meghámozunk, cikkekre vágunk, kimagozunk 25 dkg almát. Hozzáadunk 25 dkg
porcukrot és 3 dkg vajat. Együtt addig pároljuk, amíg az alma teljesen szétfő.
Teszünk bele 5 dkg darált diót, 5 dkg mazsolát, 1 púpozott evőkanálnyi kakaót.
Kavargatva olyan sűrűre főzzük, hogy teljesen összeálljon. A gyúródeszkára
kristálycukrot hintünk, erre halmozzuk egy csíkban a langyos almamasszát. Ha
kihűlt, vizes kézzel hengert formázunk belőle. Cukorba forgatjuk, néhány napig
szellős helyen állni hagyjuk, hogy megszikkadjon. Vékony szeletekre vágva rakjuk
|