Étel-Cukkíni krém leves (olasz recept) /Anyuci
2009.02.25. 14:56
Cukkíni krém leves (olasz recept) /Anyuci
2-3 zsenge cukkíni, egy kisebb v.hagyma,kevészsiradék, egy kisebb f.hagyma ,2-4 dl húsleves,kevés liszt, 1/ 2 dl fehérbor(száraz),tej, tejszin 1-2 dl, só, bors, héjatlan tökmag, v.kenyér kockák zöld fűszernövények, pl: petrezselyem, metélőhagyma v.estleg lestyán,
Nem szoktam méricskélni álltalában ezért nem tudok pontos nyersanyag hányaddal szólgálni.
Tehát, a v.hagymát, a cukkínit héjastúl feldarabolom, vajon v. olajon megpárolom, a préselt f.hagymát hozzáadom,átforrósítom, átkeverem.Felöntöm vízzel, és hús levessel(nálam mindig van a fagyon, mivel nem használok ételízesítőt) Puhára főzöm. Turmixba össze pürésítem, felforralom, majd szintén turmixolom a lisztet és a tejszint és a tejet (ez nem szükséges, de nem szeretek sok mosatlant csinálni, és a turmix tuti, hogy rendesen elkeveri). Össze öntöm,só, bors, fehérbor, felforralom, ha szükséges sűrítem, v higítom. Kész! Pirított kenyérkockával, v. pirított tökmaggal, és apróra vágott zöldfűszerekkel tálalom. Tejszint tálaláskor is belelehet tenni, díszítés gyanánt, a halvány zöld leveshez jól mutat. Jó étvágyat!
|