Süti- Sárgabarackos süti diós-gyömbéres morzsával/Kiskukta
2009.02.25. 15:22
Sárgabarackos süti diós-gyömbéres morzsával
A tésztához: ( ez egy alap felhasználható akármilyen gyömölcsel, túrokrémmel, zebra tortának.)
4 tojás fehérjét csipet sóval, párcsepp citromlével, 10 dkg cukorral kemény habbá verünk.
25 dg cukrot kimérünk, ráteszünk 1,5 dl olajat, 1, 5 dl tejet ( használhatunk joghurtot is akkor 1,5 dl jughurt, 0,5 dl tej) 4 tosjássárgát, összekeverjük, majd hozzá adunk 35 dkg lisztet egy sütőporral elkeverve.. Ezzel jól kikeverjük, mindadig míg nem "fehéredik".
A habot és a masszát egymásbaforgatjuk.
Sütőpapírral ellátott nagy méretű tepsibe tesszük.
A tetejére:
Kb fél kiló cikkezet sárgabarack, mirelit is lehet, csak fel kell engedni és lecsepegtetni.
A morzsához:
75 g lisz, 75 g szobahőmérsékletűmargarin, 100 g cukor, 150 g durvára darált dió, fél kiskanál őrölt gyömbér (ezt lehet csökkenteni ill. növelni ízlés szerint) .Ezeket mixerrel összedolgozzuk, kapunk egy morzsát, ezt szorjuk a süti tetejére.
180 fokon kezdem sütni, majd kb 15 perc után 150-re leveszem, tűpróbáig sütjük.Összesen kb 35-40 perc.
|