Kelttészta - Pizzás csiga / kiskukta
2009.02.25. 15:28
Tészta:
1 dl tej
1kk cukor
2 dkg élesztő
40 dkg liszt
1 kk só
4 ek olaj
+ langyos víz amennyit felvesz
Ezekből tészát daasztatunk, duplájára kelesztjük, majd téglalap alakúra nyújtjuk, kb 3.4 mm vastagságura.
Szósz:
Kb 15 cm füstölt kölbászt kockázunk és megfőzünk kb 10 percig.Egy közepes hagymát 4-5 gerezd fokhagymát két kanálnyi olajon üvgesre párolunk, hozzá teszünk kb 3 kk oreganót, 1,5 kk bazsalikomot, ezzel is kicsit pirítjuk, majd sűrített paradicsomot, ezzel is kicsit pirítjuk.( Én az Aldiba szoktam venni egy tubusos fajtát, 3x sűrített, csak kevés só van benne, semmi tartósító, nagyon szeretem, ennek teszem bele kb 2/3-át, az egész 200 gr, tehát 140 gr körűl lehet amenyit használok.) Hozzá teszünk annyi vizet, hogy kenhető masszát kapjunk, sózuk, borsozzuk ízlés szerint, én szoktam még bele tenni 1 kk cukrot. A sóval vigyázni, mer a kolbász még sóz.
A paradocsomos krémet és a kolbászt összeturmiszoljuk.
Ezt előzőleg jó ha megcsináljuk, hogy legyen ideje kihűlni, rákenjük a tésztára és feltekerjük, kb centis szeletkéket vágunk belőle, sütés előtt kb 20 percig pihentetjük.
Szorhatunk rá sajtot, vagy mág a feltekerés előtt is rászorhatjuk a sajtot, de sajt nélkül is fincsi.
|