Étel - Burgonyakrokett / Ildikó
2009.02.25. 15:41
BURGONYAKROKETT /Belga recept/ / Ildikó
Hozzavalok 4 szemelyre: 1kg burgonya, 4 tojassargaja, 1 tojas/egesz/, liszt, panirpor, szerecsendio,bors, so,
Fozzed meg a krumplit, es nyomkodd ossze amig pure allagu lesz.Hagyjad kisse lehulni es akkor add hozza a tojassargajakat.Keverd ossze nagyon jol.Adjal hozza sot, borsot, reszelj hozza szerecsendiot, adhatsz hozza apritott petrezselymet is. Ezutan rakjad a masszat egy tortakinyomo zacskoba aminek jooo nagy a szaja./krkrokett vastagsagu/.Nyomjal vele hosszu csikokat egy bevajazott sutopapirra, es hagyjad igy teljesen kihulni! Ezutan vagjad krokett hosszusagura. Hempergesd eloszor lisztbe oket, majd felvert tojasba, legvegul panirporba A kisutesig rakjad jo hidegre a hutobe. Friturozni:175-180C fokon kell amig aranybarnara nem sulnek. Konyharollon lecsepegtetni. Jo etvagyat!
|