Étel - Burgonyakrokett / Moha
2009.02.25. 15:42
Burgonyakrokett / Moha
(kelttésztás)
50 dkg krumpli ( hámozva,nyersen mérve)
70 dkg finomliszt
1 tojás
3 ek.olaj
150 ml tej
3 dkg élesztő
1 kk.cukor
2 púpos tk.só
A krumplit kockára vágva kevés sós vízben megfőztem,leszűrtem, összetörtem, hűlni hagytam. A tejben pici cukorral felfuttattam az élesztőt. Amikor a krumpli langyos lett,minden hozzávalót a robotgép dagsztóspiráljával összedolgoztam,nem kell sokáig,csak amíg egynemű lesz,és összeáll. Kiborítottam a lisztezett gyúródeszkára, és ujjnyi vastag hurkákat hengergettem belőle. Ezeket kb.7-8 cm hosszúra vágtam és már tettem is a forró olajba sülni. Néhányszor megforgatva szép barnára sütöttem őket,közepes lángon.
Nagyon finom,nem szívja meg magát olajjal.
|