Marika ! Köszönöm, kedves vagy, hogy még fáradoztál is a fotózással. Képzeld én is leadtam a rendelésem ma délután, ill. ugy 5 óra körül. S az egy rendelésem háromszor igazolták vissza, három különböző végösszeggel, na és természetesen mindhárom rendelésben benne van a csíráztató edény. Hát majd holnap felhívom őket, hogy hogyan is csinálták ezt.
Olvastam a weboldalukon, hogy szombaton is nyitva vannak, remélem lesz szerencsém velük beszélni.
2011. január 29. 10:00 - 17:00
Sülve-főve - Családi gabona-nap
(Magyar Mezőgazdasági Múzeum - Budapest)
Szívesen sütne dísztésztát? Kipróbálná milyen a molnárlegény élete? Ha szeretne különleges étkeket kóstolni, szalmakalapot készíteni, vagy bepillantani a liliputi malom birodalomba, itt a helye! Az "Egy csipetnyi Európa - A Taste of Europe" című kiállításhoz kapcsolódó családi napon mindenki elkészítheti saját kunkorgóját, magképét vagy mézeskalácsát. Megismerkedhetnek a növény kalandos történetével, a Gabona Teremben pedig kiderül, hogy mi fán terem a gabona! http://museum.hu/museum/event_hu.php?IDE=24857&ID=57
2011. január 22. 10:00
Az égig érő paszuly árnyékában
(Városi Művészeti Múzeum - Borsos Miklós Állandó Kiállítás - Győr)
A "Magyar népmesék illusztrációi fiatal magyar képzőművészek műhelyéből" című gyermekmúzeumi kiállításhoz kapcsolódó gyermekműhely foglalkozás. http://museum.hu/museum/event_hu.php?IDE=24766&ID=338
Az enyém három tálkából áll + van teteje. A két felső tálkában vannak a magok, az alsó tálkába pedig csepeg a víz. Úgy szoktam csinálni, hogy beleteszem a mosogatóba a két tálat (egymás tetején vannak), a felsőbe engedek vizet, azzal leöblítem a csírát és hagyom, hogy átfolyjon rajtuk a víz, ezután ráteszem őket a harmadik tálkára és már kész is az átöblítés, aztán rá a tető. (ami víz még maradt rajtuk az a harmadik tálkába szépen lefolyik/lecsepeg) Ezt naponta kétszer megcsinálom, semmi más teendő nincs velük. A különböző magoknak különböző a csírázási idejük, ezért általában úgy szoktam csinálni, hogy közel azonos idejűeket csíráztatok egyszerre, akár egy tálban többfélét is, nem gond ha keveredik, hisz a salátába úgyis belekeverem az összeset, csak az idő a fontos, hogy egyszerre legyenek kész.
Szép estét!
Érdeklödnék, hogy foglalkozik-e valaki közületek magok csiráztatásával?
Szeretnék a tapasztalatokról beszélgetni! Most a Fogyós fórumba irom be, hogy mit csiráztattam. Kérlek, irjatok!
Már egy hete csak a (mamára) - arra gondolok, hogy ide senki sem irt semmit! Mi ez a lazaság kéremszépen ? Hun vagytok eltünve? Én mindjárt az ágyikóba, mert nemsoká ébredezni kell.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit