E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Aszalás - Tartósítás Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
nogea

2006.03.08. 11:51 -
Sziasztok!! Arra gondoltam lehetne egy ilyen fórumot is nyitni. Most számolgattam hogy a fagyasztóláda és szekrény nem épp gazdaságos megoldás.A kertben meg ha megteremnek a zöldségek gyümölcsök valahogy elkéne tenni őket. Kérlek benneteket írjatok ötleteket !Üdv! Nogea

Batka Előzmény | 2006.07.13. 15:49 - #57

Hú, én már csak a végeredményre értem ide, ezek gyönyörűek! A bolti sárgabarackokat kénnel kezelik, hogy megmaradjon a szép színük, de látom, itt anélkül is olyan maradt. Biztos az íze is finom, bár a férjem jobban szereti a kajszit, nálam inkább játszik az aszalt alma. Szóval gratula, Margit!

superkeri Előzmény | 2006.07.13. 13:16 - #56

    Szia Margitka! Gratulálok az aszalványaidhoz!! Gyönyörű lett mindegyik, biztos finomak is.  További sikeres munkát kívánok  Superkeri

EmMargit Előzmény | 2006.07.13. 00:30 - #55

Sziasztok!

1/2 12-re lett kész a barackom, ez 9 órát jelent.

első aszalásom, barackok félidőbn  első aszalásom, barackok félidőbn  első aszalásom, kész

Az első két kép valamikor félidőben készült, a harmadik akkor, amikor az egész kész lett. Ami hamarabb elkészült, azt nem tudtam lefényképezni, mert elkóstolgattuk. No, sok az sem volt. Nagyon kevés lett, kb 8-8 szem barackból készült. A tapasztalatom: a sárgabarackból szebb lett, amin rajta hagytam a héját, az ízén, állagán nincs különbség. Az őszibarack sokkal kevésbé jellegzetes ízű pl. lekvárnak, de aszalva majdnem finomabb lett, mint a sárgabarack. Biztos, hogy jelentősebb mennyiséget fogok csinálni, belőle, mert őszit még boltban, készen nem láttam.

Szóval, nagyon-nagyon örülök az aszalógépemnek froehlich316.gif

Még jelentkezem majd a paradicsom és a paprika képeivel is, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.07.12. 19:39 - #54

Szia Superkeri!

Nem óránként ellenőrzöm, hanem egyfolytában
A következőknél már biztos kevésbé állok mellette, de most nagyon érdekel, hogy mi történik és mennyi idő alatt.

Most már az őszi is utolérte a sárgát. A sárgabarackok közül a héjas egyértelműen szebb. Kis korongok lettek, míg a héj nélküli kicsit amorf, szakadozó lett.

Majd jelentkezem és persze csinálok majd képet is, üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2006.07.12. 19:26 - #53

    Margitka! Nagyon ügyi vagy! Kíváncsi vagyok, melyik s.barack lesz szebb, a héjas, v. a héj nélküli. Az őszibarack rostosabb, azért szikkad lassabban. A paradicsom nagyon jó ötlet, igen-igen finom aszalva! Sokféleképpen fel tudod hasznélni. Paprikát még nem aszaltam, érdekel, hogy mi lesz belőle. Egyébként nem fontos az óránkénti ell., de lehet hogy így hamarabb össze lehet pakolni a tálcákat.   Jó munkát!

EmMargit Előzmény | 2006.07.12. 18:08 - #52

Sziasztok!

3 órás korában átforgattam minden darabot, de most úgy látom, hogy ennek nem sok jelentőseége van.

Hogy ne unatkozzanak a barackok egy tálcán az aszalóban, most mellétettem egy tálca paradicsomot és próbaképpen egy másik tálcán két szép nagy paprikát szeletekre vágva. Én nagyon sok ételbe szeretem a paprikát, ízesítőnek. Korábban minden évben rengeteget fagyasztottam le, hogy egész évben kitartson a főzéseimhez. Ez jutott eszembe és innen az, hogy érdemes lenne kipróbálni, mit szól a paprika az aszaláshoz. Majd elmesélem :-)) Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.07.12. 17:08 - #51

Sziasztok!

2,5 órás helyzetjelentés: a két tálcányi barackot egybepakoltam, már így is elfér. Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2006.07.12. 16:18 - #50

Szia Superkeri!

A 1,5 órás helyzetjelentésem a következő: szépen töpörödik minden, a sárgabarackok jobban, mint az őszi.

Baracklekvárt én is sokat szeretnék eltenni, remélem kapok normális árban és jó minőségben barackot. Az a baj, hogy amit az ember úgy vesz, abban mindig van egy csomó zöld is.

Most megcseréltem a két tálcát, majd jelentkezem a további hírekkel is  , üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2006.07.12. 14:58 - #49

     Szia Margitka! örömmel olvasom, hogy már is próbálkozol az aszalással. Éppen tegnap beszélgettünk a párommal, hogy nem tudom, lesz-e időd az aszalásra? Kíváncsi vagyok hogy sikerül a s.barackod: melyik válik be jobban, a héjas v. a héj nélküli. V.színű a héten mi is megkezdjük a s.barack aszalását, de lehet hogy majd csak később, mert nekünk van 1 későbbi fajta barackunk is.

Barackból már befőttet készítettünk--fincsi sültek mellé. És szeretnék jó sok lekvárt is főzni.


EmMargit Előzmény | 2006.07.12. 14:29 - #48

Sziasztok!

Kaptam egy aszalógépet

Sokat nézelődtem és törtem a fejemet, hogy mivel és hogy próbáljam ki. Már bekapcsoltam az első próbaadagot, megírom hogy csináltam.
Sárgabarackokat elfeleztem, majd cukros, forrásban levő vízbe tettem, csak addig, amíg visszaforrt a víz. Törlőpapírra szedtem ki, hagytam egy kicsit kihűlni és egy részéről ekkor lehúztam a héját, a többi héjastul tettem a tálcára. Ez most próba, kíváncsi vagyok, hogy  héjastul és nélküle milyen lesz. A héj nélküliek elég lekvár állagúak egyelőre.
Egy másik tálcára őszibarackot tettem, ami ugyanúgy készült, mint a sárga, csak 4 felé vágtam és mindről lehúztam a héját.

Majd beszámolok az eredményről, kíváncsi vagyok nagyon Üdv, Margit


superkeri Előzmény | 2006.07.05. 21:39 - #47

    Szia Masala! Nekem az a tapasztalatom, hogy inkább szárazra aszalom a gyümiket, mert később a tárolás során úgy is "megereszkedik", tehát ruganyos lesz. Így kisebb az esélye, hogy megpenészedjen. A gépet kikapcsolhatod pl. éjszakára, majd másnap foly., de arra figyelj, hogyha elindítod pl. este, akkor menjen 1-2 órát, nehogy baja legyen a nyers gyüminek. Üdv.

masala Előzmény | 2006.07.05. 21:03 - #46

Szia Szuperkeri! Milyen lett a meggyed, száraz v. gumis, ruganyos? Ezután nem fog penészedni?Én még csak lekvárt tettem el, az aszalás még hátra van. Ugye azt mondtad, hogy kikapcsolhatom éjszakára a gépet és másnap folyt.

superkeri Előzmény | 2006.07.05. 11:17 - #45

   Sziasztok!

Tegnap meggyet aszaltam, előre bocsátom, nagyon fincsi lett, talán a külalak hagy némi kívánni valót. Kb. 9-10 óra alatt lett kész, miközben többször átforgattam a tálcákat és közben kiválogattam a már kész meggyszemeket. Az elején, mikor raktam a tálcára ameggyet, a blansírozás után teljesen szétnyíltak a m.szemek és így is tettem a tálcára. Na ezek teljesen laposak lettek, de a 2. tálcánál észbe kaptam és megpróbáltam gömbölyűre igazítani őket, ezek aránylag megtartották a formájúkat. Valószínű, mindegyik gazdára talál, mert igen jó ízű, szerintem jobb, mint a mazsola.


nelly52 Előzmény | 2006.06.29. 22:16 - #44

Sziasztok itt is. Most olvastam a kovászos ubi receptjét másképp. Ma csináltam a hagyományos módon, de szeretném kipróbálni a káposztával. Csak azt nem tudom, hogy mennyi cukrot rakjak hozzá, vagy kell-e egyáltalán, mert nálunk a csapat szereti a kicsit édesebb savanyúságot. Na nem kovászos ubiban, de káposzta salinál mindig cukrozom egy kicsit. Szóval ehhez kérnék ötletet. Aztán legközelebb megnézem a lisztes és krumplis változatot. Nelly

masala Előzmény | 2006.06.29. 19:53 - #43

Ezt én is megcsináltam egyszer,azután télen málnahabot kutyultunk belőle,azóta nekem ez nem praktikus,pedig igazán szépen le lehet fagyasztani.Inkább az anyukámnak teszem el,ha kapok,Ő pedig annyira szereti, hogy mindegy, hogy néz ki, ha felengedett.

superkeri Előzmény | 2006.06.28. 17:46 - #42

      Sziasztok!

Érik a málnánk, szörp, lekvár készült belőle. a legszebb szemekből pedig gurulós málna. Ez úgy "készül", hogy sorba rakom a málnaszemeket 1-2 tálcára, gyorsan lefagyasztom, majd eldobozolom. Így már nem törnek össze, és szemenként külön vannak. Télen klasszul lehet vele diszíteni:tortát, pudingot stb. 


rabim Előzmény | 2006.06.17. 23:36 - #41

Szia Superkeri!

Annyit szeretnék még hozzáfüzni a gyümülcspüré fagyasztáshoz, hogy a fagyasztott gyümölcsvelőt később, lekvárfőzésnél is felhasználhatod. Pl. a ribizli és málna velőt felhasználhatod a szintelenebb, kevésbé zselésedő lekvárokhoz. pl. alma-, körte-,szeder-lekvárhoz.

További jó munkát! üdv.Marika


superkeri Előzmény | 2006.06.17. 19:59 - #40

          Szia Rabim!

Köszönöm a gyors segítséget. Igen jó ötletnek tartom, ezt a fagyasztós módszert, már Margitka is említette. Egy részét biztosan így fogom tárolni. Igen, én is gondoltam a paszírozásra. A túl cukros dolgokért, mi sem rajongunk, többek közt ezért is aszalunk gyümölcsöket.

Üdv. Superkeri


rabim Előzmény | 2006.06.16. 23:34 - #39

Kedves Superkeri!

A ribizli eltevéshez szeretnék Neked ötletet adni. Nálam az vált be, hogy tisztitás után nagyon kicsi vizzel felteszem főni, csak annyira, hogy utána könnyen át tudjam paszirozni. Ez történhet akár paradicsompaszirozóval is. Vagy csak hagyományosan. A kész pürét müanyag dobozokba a fagyasztóba teszem. A cukrot csak akkor teszem hozzá, mikor felhasználom.

Igy készitem a málnából is.

 A rebarbarát füszerekkel felfőztem, és azután fagyasztottam. Fagyott állapotban a robotgépben egy kicsi tejszinnel , édesitőszerrel, vegyes fagyasztott gyümölcsökkel keverve jégkását csináltam. Mi fagyi helyett esszük télen.

Marika


rabim Előzmény | 2006.06.16. 23:21 - #38

Üdv. Mindenkinek!

Jó érzés olvasni a kovászos uborkáról, nekem egyik kedvencem. Tavaly nagyon sokat csináltunk, és már nem fogyott el frissiben. Akkor találtam ki, hogy elrakom télire. A kész kovászos uborkáról leöntöttem a levét, megvártam , hogy teljesen leüllepedjen, és a tiszta levet felforraltam néhány percre. Közben az uborkákat leöblitettem, és tiszta üvegbe beraktam. A forró levet ráöntöttem, és fémtetővel lezártam légmentesre. A kamrában februárig kitartott. Akkor bontottam az utolsó üveget.

Marika


[377-358] [357-338] [337-318] [317-298] [297-278] [277-258] [257-238] [237-218] [217-198] [197-178] [177-158] [157-138] [137-118] [117-98] [97-78] [77-58] [57-38] [37-18] [17-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.