E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Aszalás - Tartósítás Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
nogea

2006.03.08. 11:51 -
Sziasztok!! Arra gondoltam lehetne egy ilyen fórumot is nyitni. Most számolgattam hogy a fagyasztóláda és szekrény nem épp gazdaságos megoldás.A kertben meg ha megteremnek a zöldségek gyümölcsök valahogy elkéne tenni őket. Kérlek benneteket írjatok ötleteket !Üdv! Nogea

Marika Előzmény | 2011.09.02. 06:59 - #337

 Alma  eltevés :        Az almát meghámozzuk, lereszeljük,   5 kg gyümölcshöz 1 dkg szalicilt   vagy    Na-Benzoátot   adunk.  Jól összekeverjük, és nagy üvegekbe szorosan lenyomkodjuk, lekötjük.    Ha  sok a lé,  később rá lehet önteni.               Hullott almát is fel lehet használni   igy.       Nekem  a múlt   évben  eltett alma  szépen  megmaradt.   Sütéshez  kiváló.


rabim Előzmény | 2010.09.30. 22:17 - #336

  A kertesböl átmásoltam , talán érdekel valakit : 

Leszedtem minden paprikát. Ezek között volt érett és éretlen.  Az aprókat, és kevésbé szépeket  ledaráltuk a magjukkal együtt , és kis tálkákba lefagyasztottuk.  Ebből bármikor elvehetünk. Pl. pörkölthöz, levesekhez stb.  Az érett paprikából a  szebbeket töltött paprikához elökészítve holnap teszem üvegbe, és kész paradicsomlével felöntöm.     A kápia paprika és a paradicsom paprika még csak  félig érett,  ezeket darabonként ujságpapirba csomagoltam ,és egy szellős ládába raktam. Igy egy-két hónapig  el lehet tárolni.    Az alma paprikát , a tulipán paprika egy részét ,meg a   cseresznye paprikat    ecetes lébe teszem.  A  különböző méretü hegyes paprikákból a pirosakat felfüzöm, és száradás után megdaráljuk.   A zöld és félig érett  erös paprikákból a Nagy Zsuzsától tanult paprika krém készül.   Ma kifejtettem a babot, és blansírozás után a fagyasztóba került.


rabim Előzmény | 2010.09.30. 22:11 - #335

Paariza!

Nekem a bambusz párolóban 20 perc után jó volt a sütőtök.  Igaz, nem tettem hozzá citromlevet,  csak egy csipet citrom savat.  Nagyon jó sürü volt.  A recept szerint a sütöben való sütés miatt lehetett  hosszú a teljes lekvárfözési idö. Ez zavart meg engem.

Sajnos idén nem érett be egy darab sütötök sem.  Mind zöld.  Azt hiszem,  tökfözelék lesz ezekböl legfeljebb, vagy rántott tök.

Az apró cukkinikat és egy pici spárga  tököt  lereszeltem, hagymával , zöldpaprikával megpároltam, és tojással megsütöttem rántottának.   De igy, elökészítve le is lehet fagyasztani,  és bármikor jó egy reggelihez. Csak a tojást kell frissen hozzáadni.


paariza Előzmény | 2010.09.28. 16:25 - #334

 Marika , örülök hogy ízlett neked is.Szerintem lehetetlen másfél óráig főzni , annyira sűrű lett , hogy max. 10 perc alatt kész lett. Persze előtte megsütöttem.


rabim Előzmény | 2010.09.25. 21:08 - #333


Paariza!
Ma elkészült a kókuszos sütötök lekvár. Nagyon finom. Kis adagot csináltam, és tejjel megittam, mint egy koktélt. A másik felét csak mézeskalács füszerkeverékkel, vaniliával és cukorral izesítettem, és ezt betettem a fagyasztóba. Majd késöbb tejszínnel fagyiként fogjuk megenni.
Te meddig főzted?  Mert a recept másfél órát ir.


paariza Előzmény | 2010.09.23. 08:40 - #332

 Marika , feltétlenül számoljál be róla , neked hogy jött be ?


rabim Előzmény | 2010.09.21. 12:32 - #331

Kedves Paariza!

Köszönöm szépen a recepteket!  Alig várom, hogy kipróbáljam!  üdv.  Marika


paariza Előzmény | 2010.09.20. 09:26 - #330

 Kedves Marika !

Itt a kókuszos sütőtök  http://eveandapple.blogspot.com/search/label/k%C3%B3kusz


rabim Előzmény | 2010.09.20. 08:44 - #329

 Padlizsánból Givecs  Erdélyi recept

1 kg hagyma, 3 kg pritamin paprika, 5 kg padlizsán, 1 1/2 liter olaj, 1 liter sürü paradicsomlé.

A hagymát ledaráljuk és fél liter olajban üvegesre pároljuk,  a paprikát szintén.  A padlizsánt megsütjük, meghámozzuk, ha kihült ledaráljuk.  A lepárolt hagymához és paprikához hozzátesszük  a ledarált padlizsánt és a maradék olajat  plusz a sürü fött paradicsomot.  Izesítés : só, bors, babérlevél .

Ugyanezt elkészíthetjük fött babbal (fejtett bab) .  A padlizsán helyett 2 liter babot sós vizben  megfözzük, majd vegyítjük a lepárolt hagymával, paprikával.  Állandó kavargatás mellett addig fözzük, míg az olaj feljön a tetejére.  Csavaros  üvegekbe tölteni.


Yldyco Előzmény | 2010.09.19. 18:46 - #328

 Mégiscsak csináltam csalamádét, a szomszédom aki kertész, megszánt és adott zöldparadicsomot.


rabim Előzmény | 2010.09.19. 01:08 - #327

Paariza!

Nagyon sokat dolgoztál, olyan vagy mint a szorgos méhecske!  Tele a spájzod  minden finomsággal! Gratulálok! 

Nálunk is ez van!  Hárman  három félét szeretünk. Persze,  nem vagyok szemérmes, gyakran teszek el olyasmit is, amit csak én szeretek.  A befötteket szívesen adom ajándékba . 

Szeretném elkérni Tőled a kókuszos sütőtök recepted!  Idén nincs érett , sárga tök, csak pár zöld.  Viszont a múlt évröl még van 3 db sütötök, amit   el kell fogyasztani , mert tovább biztosan nem birja. Köszönöm elöre is!


paariza Előzmény | 2010.09.17. 15:21 - #326

És íme a kedvtelésből kísérletezés eredményei. Ezek az ízek már erősen megmutatják , milyen nagy különbség van az ízlelésünk között. Egyes családtagoknak  nagyon ízlik , mások szerint nagyon rossz . Nincs közép út. A művek pedig különbözőblogokró összevadászott receptek össze-vissza kavarása. Cherrys körtekompót a felső kép és kókuszos sütőtök , rumos -meggyes almás csokoládés lekvár az alsó kép. A kókuszos sütőtökben magam sem hittem , de várakozáson felül finom lett.

A címkéket azért fordítottam el , hogy látszódjanek a színek , mert a kicsi üvegeket letakarják a nagy címkék.

 


paariza Előzmény | 2010.09.10. 13:36 - #325

 Yldyco ne érts félre , a lecsóhoz való 80 %-át vásároltam .Nálunk a Téti CBA - ban olcsó volt a hozzávaló.Ebbe az adagba nem főztem csípőspaprikát , majd feldobjuk a Zsuzsa - féle paprikakrémmel. 


Yldyco Előzmény | 2010.09.10. 12:24 - #324

 Bellus ez nem semmi. Én még a csalamádé eltevést is megúsztam, mert összesen kb. fél kg zöldparadicsom van az üvegházban. Ennyit erről.


paariza Előzmény | 2010.09.10. 09:13 - #323

És újabb adag lecsó.Ezzel megvan az oroszlánrésze a befőzésnek.Ezután jön a kedvtelésből befőzés.


paariza Előzmény | 2010.09.10. 08:58 - #322

 Zsuzsa férjem és anyósom is besegít , így általában este 11 körül végzek. Reggel 6 óra 10 - kor kelek , úgyhogy tudok aludni. Aranyos vagy hogy  gondolsz erre . 


nagyzsuzsa Előzmény | 2010.09.09. 23:01 - #321

Iza, gratula! Mondd, van időd aludni, vagy éjjel is csinálod?


paariza Előzmény | 2010.09.09. 20:50 - #320

Folyt.köv. kisadag lecsó és rumos-ribizlis almalekvár a következő történet.Ilyet sem csináltam még , de nagyon-nagyon finom és a lehullott alma is hasznosul.


Yldyco Előzmény | 2010.09.08. 20:17 - #319

 Hát azt elhiszem Ancsi, mi családi házban lakunk, van spejz is, mégsem férek el.


ancsi54 Előzmény | 2010.09.08. 19:49 - #318

Yldy!

Ne szégyenkezz igazán, én elmultam 56 és bevallom lekvárt még én sem csináltam soha. Savanyuságokat már tettem el, de nálunk annyira kevés fogy, hogy nem éri meg, hogy vesződjek vele. Amig családi házban laktunk az jó volt, mert ott volt spejz, de itt a panelban volt amikor megforrt és a hely is kevés. Azóta amióta nincs családi ház, nincs eltevés!!!!!


[377-358] [357-338] [337-318] [317-298] [297-278] [277-258] [257-238] [237-218] [217-198] [197-178] [177-158] [157-138] [137-118] [117-98] [97-78] [77-58] [57-38] [37-18] [17-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.