E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

bezsa Előzmény | 2013.03.01. 20:37 - #10279

Zsuzsa legközelebb úgyis készíthetnéd, hogy szűzet szép kis szeletekre vágod. Serpenyőben mindkét oldalád megsütöd. Tényleg rövid idő kell neki. Aztán amikor kihűlt ezeket csomagolnád kis batyukba. Annyira jó ez a tészta és jól megtartja a formáját, hogy muffinsütő sem kell hozzá.


bezsa Előzmény | 2013.03.01. 20:34 - #10278

Zsuzsa ne haragudj, nem vettem észre, hogy a régi email címem van még megadva. Megváltoztattam, most már a jó van ott. Légyszíves írjál oda.


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.03.01. 16:25 - #10277

Iza, a gomba szereti a fehér bort, de én a húst főztem, pároltam vele. A jobb a jónak ellensége alapon én a Wellington gombájába nem tennék mert így ahogy volt mennyei volt. Még a legapróbb morzsáját is megettük.

A kekszekkel kapcsolatban, kis mennyiségben ki fogom próbálni szombaton, még nem tudom hogyan, lágyabbra csinálva vagy szeletelve. De, tudod, még ha ízre azonos is lenne, nekem az élmény nem lesz ugyanaz. Utána megvárom Bezsa kinyomóját, mert az az igazi.


paariza Előzmény | 2013.03.01. 11:13 - #10276

Zsuzsa , természetesen muffinsütő nélkül is lehet tésztabatyukat készíteni . Azt el tudom képzelni milyen finom a gomba egy kis borral .Én is imádok sörrel , de főleg borral főzni . Az egészségügyi oknál én is a galandféregre gondoltam .

Ami a húsőrlős kekszet illeti , az eredeti kemény állagot biztosan nem tudod nyomózsákból kinyomni . Pannika is azt javasolta , hogy lágyabbra kell hagyni a tésztát . Nem tudok ehhez hozzászólni , mert lágyabban nem próbáltam , de azt hiszem Pannika elég tapasztalt , ha ezt írta biztosan így van . A másik gondolatom az , ha kisodrod fél cm vastagra és felvágod kis téglatestekre a kemény tésztát , az élmény ugyanaz lesz . Esetleg villával be lehetne bordázni .

 


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.02.28. 22:55 - #10275

Iza, javítás :

Azt írtam az előbb, hogy 'Azért így, mert így már csináltuk a szüzet és szenzációs finom volt...'

Hát igen, fehér borral, hagymával, kucsmagombás szósszal már csináltuk, de az nem Wellington volt.


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.02.28. 17:05 - #10274

Iza, köszönöm, egyenlőre nincs muffinsütőm és venni sem fogok, mert már nem tudom mit hova rakjak. Én arra gondoltam, hogy megcsinálom azt a receptemet miszerint kérgezés után durván kockázott hagymával és fehér borban sül (fő) tovább egy mélyebb palacsintasütőben (eredetileg utána még kucsmagombás, tejszínes szósz jön hozzá, de ezt a Wellintonnál elhagyom), hagyom kihülni és utána csomagolom a tésztába baconnal és gombával. Addig hagyom a sütőben 200°-on amíg a tészta megsül. Azért így, mert így már csináltuk a szüzet és szenzációs finom volt az íze a fehér bortól és hagymától. Én gondolom, hogy vetekedhet a rózsaszínüre sült szüzzel. (Vagy 20 éve dolgoztam a megyei kórház konyháján, ahol csipegethettünk a maradékokból. Életemben először volt akkor galandférgem... a szakácsok nem sütötték jól meg a disznóhúst. Úgyhogy nem érdemes kockáztatni, mert nem tudja az ember mi lesz a vége.) Én kipróbálom így, majd megírom utána, hogy milyen lett.

A húsdarálós kekszet, gondolod, hogy ki lehet nyomni zacsiból, csillagformával a végén, ahogy Pannika írta? Az állagára vonatkozik a kérdésem, hogy nem-e túl sürü, kemény ahhoz.


paariza Előzmény | 2013.02.28. 09:01 - #10273

Zsuzsa , próbáld ki a Wellingtont úgy a szűzből , hogy a kéregsütés után elszeleteled és csomagocskákba teszed a gombával , pl. muffinsütőbe ahogy én .Sajnos nem tudtam a blogomra feltenni , mert a gépem pont akkor romlott el örökre amikor ezek a képek voltak rajta , úgyhogy ez az egy kép maradt amit ide ide feltettem . Így tökéletesen átsült , bár meg kell mondanom hogy amikor a kéregsütés után felszeltem és rózsaszín volt a belseje annyira csábító volt , hogy megkóstoltam .Sokkal finomabb mint teljesen átsütve , de sajnos egészségügyi okokból , tudom ez nem tanácsos .


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.02.28. 00:27 - #10272

Pannika, köszönet az ötletért, habzsák csillagvéggel van! Látod, nem gondoltam rá. Majd megyek Izához a reciért.

Iza, hát ugye ezt nem hiába hívják szalagos fánknak! Gyönyörüek! És igen, értem miért fényképezted még sütés közben, mert abból háború lett volna, ha még a fényképezéssel késlelteted a vacsorát...

Bezsa, megvolt tegnap előtt a wellingtoni, de...   én disznóból csináltam és rózsaszínü maradt... Pedig még fél kilós sem volt a szüz. 10 perc elősütés volt a sütőben a kéreg után és 40 a tésztában. Úgyhogy ki kellett venni a a szeletekből a húst és gyorsan még megsütni palacsinta sütőben, mielőtt tálaltam. Persze nem lett ugyanaz, mintha végig a sütőben sült volna, de azért finom volt. Meg fogom még csinálni, de inkább marhából. Abból tökéletes lett volna. Dehát csak kettőnknek csináltam az unokámmal, hogy legyen benne gyakorlatom, ha egyszer vendégeknek csinálom. Hanem a tésztája az szenzációs finom lett, betettem a másik felét a mélyhütőbe. A gomba is tökéletes volt; tettem bele még petrezselymet mert a fényképeden zöld valamiket láttam a masszában, az snidling lehetett,  de nekem csak petrezselymem volt. Finom lett. Lehet, hogy mégis megcsinálom mégegyszer disznóból (mert itt a marha amellett, hogy drága még ízetlen is), és legalább 1 órát hagyom a sütőben.

Gyakorlat teszi a mestert.   Köszönöm!


bezsa Előzmény | 2013.02.27. 19:39 - #10271

Nagyon jól néznek ki. Egyet elloptam. Ne keresd.


paariza Előzmény | 2013.02.27. 18:53 - #10270

Ma farsangi fánk készült , szintém Mami receptje alapján .

 


Pannika Előzmény | 2013.02.25. 23:21 - #10269

Lányok!! A darálós süti gyönyörű és aTorta különleges!!! Gratulálok néktek!!!

Mariskám  vigyázzál magadra!!Zsuzsikám lehet kapni Tea sütemény kinyomó pisztolyt és ilyen sütiket készithetsz vele!!

Vagy habzsákban puhább tésztával és nagy csővel !!csillag cső!!!Segítsünk Zsuzsának!!Sok Puszi néktek!Panníka

 


paariza Előzmény | 2013.02.25. 19:08 - #10268

Visszatértem és most már látom Ildikó képeit ! Na azért ez a kis "összecsapott" se kutya Ildikó !

Igen Zsuzsa , a húsdarálós az , jól emlékszel . Drága nagymamám látott el bennünket vele annak idején . Most ismét megörült a nagy család a nosztalgiázásomnak .


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.02.25. 18:11 - #10267

Iza, hogy lehet, én látom! Arról beszélsz ami itt van pont a te üzeneted alatt?

Nem ismertem ezt a húsörlős keksz nevet. Az lehet, amit húsdarálóból nyomott ki édesanyám és mi darálós keksznek neveztük. De jó emlékeim vannak róla! De itt nincs húsdarálóm. S ha lenne, akkor sincs itt olyan forma amit beletesz az ember a kekszhez... De jó volt nézni!


paariza Előzmény | 2013.02.25. 11:10 - #10266

Ildikó , nagyon örülök , hogy meggyógyultál . Anyukám is jól van , de újabb és újabb családtagokon tör elő a betegség . Ami a darálóst illeti Mami mindig ilyen adagokat készített a sok unokának . Sajnos a te képeidet nem látom és a képtáradat sem tudom megnyitni , pedig nagyon kíváncsi vagyok rá .


Ildiko Előzmény | 2013.02.25. 00:46 - #10265

Sziasztok!

IZAM, nem semmit keszitettel! Itt ulok a villammal "hatha"leesik 1 szelet! Anyukadnak is es Neked is javulast, gyogyulast!

MARISKAM, Neked is javulast, gyogyulast!     PANNIM, szia! Koszi a jokivansagot! ....EEEES NELLYMNEK is!

Mielott beteg lettem volna keszitettem 1-2 dolgot. Ez a zold kremes torta: Repatorta citrusgyumisroomkremmel /tejszines/hasonlit a mascarponera. A masik negyszogleteset, mar betegen keszitettem ezert nez uuuugy ki ahogy kinez./39Cvolt mar...akkor/

Osszecsaptam.Szerencsem volt hogy a hetvegen vasarnap a tortatesztat es a kremet elkeszitettem mar es hetfon osszeallitottam. A munkatarsam szulinapos volt.

 

IZA, josok husorlost keszitettel!


Pannika Előzmény | 2013.02.25. 00:06 - #10264

Szia Iza!!Gratulálok a szép darálos sütikédhez!! Nagyon gyönyörű!! Elsőbségivel küldheted! Sok puszi Panníka


paariza Előzmény | 2013.02.23. 15:31 - #10263

Mami receptjei ismét előkerültek. Gyermekkorom egyik kedvence , húsőrlős keksz . Húgom fia éppen jókor érkezett .


paariza Előzmény | 2013.02.22. 10:01 - #10262

Igen Nelly , jól értetted .


nelly Előzmény | 2013.02.21. 20:52 - #10261

Ildikóm! Hogy vagytok? Remélem, javultok a pároddal!!!! Szeretnék hírt kapni felőletek, de csak csupa jót!!!!!!!


nelly Előzmény | 2013.02.21. 20:51 - #10260

IZa! Anyukádnak jobbulást kívánok!

A sajtos krumplid nagyon jól néz ki. Jól értettem, hogy nyersen vágod be, és nem először megfőzöd héjjában, aztán vágod be pucolás után?


[10634-10615] [10614-10595] [10594-10575] [10574-10555] [10554-10535] [10534-10515] [10514-10495] [10494-10475] [10474-10455] [10454-10435] [10434-10415] [10414-10395] [10394-10375] [10374-10355] [10354-10335] [10334-10315] [10314-10295] [10294-10275] [10274-10255] [10254-10235] [10234-10215] [10214-10195] [10194-10175] [10174-10155] [10154-10135] [10134-10115] [10114-10095] [10094-10075] [10074-10055] [10054-10035] [10034-10015] [10014-9995] [9994-9975] [9974-9955] [9954-9935] [9934-9915] [9914-9895] [9894-9875] [9874-9855] [9854-9835] [9834-9815] [9814-9795] [9794-9775] [9774-9755] [9754-9735] [9734-9715] [9714-9695] [9694-9675] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.    *****    Amway termék elérhetõ áron!Tudta, hogy az általános tisztítószer akár 333 felmosásra is alkalmas?Több info a weboldalon    *****    Florence Pugh magyar rajongói oldal. Ismerd meg és kövesd az angol színésznõ karrierjèt!    *****    Fele királyságomat nektek adom, hisz csak rátok vár ez a mesebirodalom! - Új menüpont a Mesetárban! Nézz be te is!    *****    DMT Trip napló, versek, történetek, absztrakt agymenés:)    *****    Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre