E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

paariza Előzmény | 2013.03.17. 16:52 - #10287

Vízilily a pontos leírást a blogomon találod .


vizilily Előzmény | 2013.03.17. 09:08 - #10286

Ez nagyon klassz Iza!

Mit tettél bele?


paariza Előzmény | 2013.03.15. 12:56 - #10285

Az  ítéletidő miatt ezt nem reggelizhették a gyerekeim .

Párizsi koszorú


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.03.05. 22:49 - #10284

Nelly, úgy igaz, meg kell próbálnod! A tésztája az olyan finom, hogy kis híján összevesztünk rajta, hogy kié lesz a két vége (ahol több a tészta)... A húst meg, ami szintén nagyon finom, ki kell tapasztalni !


nelly Előzmény | 2013.03.05. 20:36 - #10283

Annyit beszéltek itt erről a szűzről, hogy már lassan én is kedvet kapok hozzá!


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.03.05. 00:20 - #10282

Iza, vasárnapra sütöttem egy kis húsörlőset, daráló nélkül persze, a te adagod negyedét. Kisebb poháral szaggattam ki. A nehézség ott várt, ahol nem gondoltam volna, a csokizásnál.   Olyan lett mintha legyek mászkáltak volna rajta. Nem tudok képet hozni, mert a pótgépemet használom és ennek nincs programja a fényképezőgép kártyájához. De nem veszítetek vele semmit...  hihihi... 


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.03.04. 23:56 - #10281

Bezsa, Iza, ha már ketten biztattok, hogy szeletelve is finom a Wellingtoni, akkor azért csak kipróbálom legközelebb !

Majd adok  hírt róla alkalomadtán. De akkor ahhoz több tészta kell, ugye?


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.03.02. 00:47 - #10280

Bezsa, megnéztem a blogodon, ott is az a cím van ahova küldtem két napja egy e-mailt!

Írtam egy másikat is, beletettem két pdf kenyérgép használati utasítást, szerintem elküldtem neked, arra a címre amire a darálós keksz formájának a kérését és nem találom sehol! Sem az elküldöttekben, sem a piszkozatokban, sem a kukában.Ilyen még nem fordult elő, nem értem. De megírom újra, csak tudjam hova küldjem?

Küldj te egy e-mailt nekem és akkor meglesz a címed, jó?


bezsa Előzmény | 2013.03.01. 20:37 - #10279

Zsuzsa legközelebb úgyis készíthetnéd, hogy szűzet szép kis szeletekre vágod. Serpenyőben mindkét oldalád megsütöd. Tényleg rövid idő kell neki. Aztán amikor kihűlt ezeket csomagolnád kis batyukba. Annyira jó ez a tészta és jól megtartja a formáját, hogy muffinsütő sem kell hozzá.


bezsa Előzmény | 2013.03.01. 20:34 - #10278

Zsuzsa ne haragudj, nem vettem észre, hogy a régi email címem van még megadva. Megváltoztattam, most már a jó van ott. Légyszíves írjál oda.


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.03.01. 16:25 - #10277

Iza, a gomba szereti a fehér bort, de én a húst főztem, pároltam vele. A jobb a jónak ellensége alapon én a Wellington gombájába nem tennék mert így ahogy volt mennyei volt. Még a legapróbb morzsáját is megettük.

A kekszekkel kapcsolatban, kis mennyiségben ki fogom próbálni szombaton, még nem tudom hogyan, lágyabbra csinálva vagy szeletelve. De, tudod, még ha ízre azonos is lenne, nekem az élmény nem lesz ugyanaz. Utána megvárom Bezsa kinyomóját, mert az az igazi.


paariza Előzmény | 2013.03.01. 11:13 - #10276

Zsuzsa , természetesen muffinsütő nélkül is lehet tésztabatyukat készíteni . Azt el tudom képzelni milyen finom a gomba egy kis borral .Én is imádok sörrel , de főleg borral főzni . Az egészségügyi oknál én is a galandféregre gondoltam .

Ami a húsőrlős kekszet illeti , az eredeti kemény állagot biztosan nem tudod nyomózsákból kinyomni . Pannika is azt javasolta , hogy lágyabbra kell hagyni a tésztát . Nem tudok ehhez hozzászólni , mert lágyabban nem próbáltam , de azt hiszem Pannika elég tapasztalt , ha ezt írta biztosan így van . A másik gondolatom az , ha kisodrod fél cm vastagra és felvágod kis téglatestekre a kemény tésztát , az élmény ugyanaz lesz . Esetleg villával be lehetne bordázni .

 


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.02.28. 22:55 - #10275

Iza, javítás :

Azt írtam az előbb, hogy 'Azért így, mert így már csináltuk a szüzet és szenzációs finom volt...'

Hát igen, fehér borral, hagymával, kucsmagombás szósszal már csináltuk, de az nem Wellington volt.


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.02.28. 17:05 - #10274

Iza, köszönöm, egyenlőre nincs muffinsütőm és venni sem fogok, mert már nem tudom mit hova rakjak. Én arra gondoltam, hogy megcsinálom azt a receptemet miszerint kérgezés után durván kockázott hagymával és fehér borban sül (fő) tovább egy mélyebb palacsintasütőben (eredetileg utána még kucsmagombás, tejszínes szósz jön hozzá, de ezt a Wellintonnál elhagyom), hagyom kihülni és utána csomagolom a tésztába baconnal és gombával. Addig hagyom a sütőben 200°-on amíg a tészta megsül. Azért így, mert így már csináltuk a szüzet és szenzációs finom volt az íze a fehér bortól és hagymától. Én gondolom, hogy vetekedhet a rózsaszínüre sült szüzzel. (Vagy 20 éve dolgoztam a megyei kórház konyháján, ahol csipegethettünk a maradékokból. Életemben először volt akkor galandférgem... a szakácsok nem sütötték jól meg a disznóhúst. Úgyhogy nem érdemes kockáztatni, mert nem tudja az ember mi lesz a vége.) Én kipróbálom így, majd megírom utána, hogy milyen lett.

A húsdarálós kekszet, gondolod, hogy ki lehet nyomni zacsiból, csillagformával a végén, ahogy Pannika írta? Az állagára vonatkozik a kérdésem, hogy nem-e túl sürü, kemény ahhoz.


paariza Előzmény | 2013.02.28. 09:01 - #10273

Zsuzsa , próbáld ki a Wellingtont úgy a szűzből , hogy a kéregsütés után elszeleteled és csomagocskákba teszed a gombával , pl. muffinsütőbe ahogy én .Sajnos nem tudtam a blogomra feltenni , mert a gépem pont akkor romlott el örökre amikor ezek a képek voltak rajta , úgyhogy ez az egy kép maradt amit ide ide feltettem . Így tökéletesen átsült , bár meg kell mondanom hogy amikor a kéregsütés után felszeltem és rózsaszín volt a belseje annyira csábító volt , hogy megkóstoltam .Sokkal finomabb mint teljesen átsütve , de sajnos egészségügyi okokból , tudom ez nem tanácsos .


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.02.28. 00:27 - #10272

Pannika, köszönet az ötletért, habzsák csillagvéggel van! Látod, nem gondoltam rá. Majd megyek Izához a reciért.

Iza, hát ugye ezt nem hiába hívják szalagos fánknak! Gyönyörüek! És igen, értem miért fényképezted még sütés közben, mert abból háború lett volna, ha még a fényképezéssel késlelteted a vacsorát...

Bezsa, megvolt tegnap előtt a wellingtoni, de...   én disznóból csináltam és rózsaszínü maradt... Pedig még fél kilós sem volt a szüz. 10 perc elősütés volt a sütőben a kéreg után és 40 a tésztában. Úgyhogy ki kellett venni a a szeletekből a húst és gyorsan még megsütni palacsinta sütőben, mielőtt tálaltam. Persze nem lett ugyanaz, mintha végig a sütőben sült volna, de azért finom volt. Meg fogom még csinálni, de inkább marhából. Abból tökéletes lett volna. Dehát csak kettőnknek csináltam az unokámmal, hogy legyen benne gyakorlatom, ha egyszer vendégeknek csinálom. Hanem a tésztája az szenzációs finom lett, betettem a másik felét a mélyhütőbe. A gomba is tökéletes volt; tettem bele még petrezselymet mert a fényképeden zöld valamiket láttam a masszában, az snidling lehetett,  de nekem csak petrezselymem volt. Finom lett. Lehet, hogy mégis megcsinálom mégegyszer disznóból (mert itt a marha amellett, hogy drága még ízetlen is), és legalább 1 órát hagyom a sütőben.

Gyakorlat teszi a mestert.   Köszönöm!


bezsa Előzmény | 2013.02.27. 19:39 - #10271

Nagyon jól néznek ki. Egyet elloptam. Ne keresd.


paariza Előzmény | 2013.02.27. 18:53 - #10270

Ma farsangi fánk készült , szintém Mami receptje alapján .

 


Pannika Előzmény | 2013.02.25. 23:21 - #10269

Lányok!! A darálós süti gyönyörű és aTorta különleges!!! Gratulálok néktek!!!

Mariskám  vigyázzál magadra!!Zsuzsikám lehet kapni Tea sütemény kinyomó pisztolyt és ilyen sütiket készithetsz vele!!

Vagy habzsákban puhább tésztával és nagy csővel !!csillag cső!!!Segítsünk Zsuzsának!!Sok Puszi néktek!Panníka

 


paariza Előzmény | 2013.02.25. 19:08 - #10268

Visszatértem és most már látom Ildikó képeit ! Na azért ez a kis "összecsapott" se kutya Ildikó !

Igen Zsuzsa , a húsdarálós az , jól emlékszel . Drága nagymamám látott el bennünket vele annak idején . Most ismét megörült a nagy család a nosztalgiázásomnak .


[10522-10503] [10502-10483] [10482-10463] [10462-10443] [10442-10423] [10422-10403] [10402-10383] [10382-10363] [10362-10343] [10342-10323] [10322-10303] [10302-10283] [10282-10263] [10262-10243] [10242-10223] [10222-10203] [10202-10183] [10182-10163] [10162-10143] [10142-10123] [10122-10103] [10102-10083] [10082-10063] [10062-10043] [10042-10023] [10022-10003] [10002-9983] [9982-9963] [9962-9943] [9942-9923] [9922-9903] [9902-9883] [9882-9863] [9862-9843] [9842-9823] [9822-9803] [9802-9783] [9782-9763] [9762-9743] [9742-9723] [9722-9703] [9702-9683] [9682-9663] [9662-9643] [9642-9623] [9622-9603] [9602-9583] [9582-9563] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók    *****    Rendelj születési horoszkópot és 3 év elõrejelzés ajándékba a tiéd. Ne feledd a horoszkóp a lélek tükre,bele kell nézni!    *****    családi pótlék utalás 2018 - csp utalás - utalás idõpontja 2018 - családi pótlék kifizetések !    *****    Ismerd meg az Olicity párost! Minden a Zöld Íjász címû sikersorozat imádott szerelmespárjáról! Mindennap friss!    *****    SZEREPJÁTÉK! Ha aktív oldalon szeretnél játszani, nézz be és légy része egy egyedi történetnek! Csatlakozz!    *****    Karácsonyi képekkel vár a Mesetár! Kukkants be a két nyuszihoz és Miska macskához! Boldog ünnepeket kíván: Nyuszi Mama    *****    Kellemes Karácsonyi Ünnepet és Békés, Boldog Új Esztendõt Kívánok minden Kedves látogatómnak!    *****    Kellemes Ünnepeket kíván Neked is a Zara Larsson Magyarország! - Kellemes Ünnepeket kíván Neked is a Zara Larsson HU!