E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

mariska Előzmény | 2013.01.27. 23:04 - #10237

pizza calcone


Ildiko Előzmény | 2013.01.27. 16:45 - #10236

Sziasztok!

Mar kezdunk jobban lenni azt hiszem mert mar csak hoemelkedesunk van, de a kohoges nem hagy el bennunket. Isszuk rendesen a fenyotoboz es Thyjm szirupokat. Kozben az inhalalogeppel inhalalunk is.  Mar olyan jo lenne  "kikopni "ebbol. Nagyon lassan megy sajnos, de orulok hogy igy is javulas van.

ZSUZSAM, megkaptam a mailedet. NAGYON koszonom, de nem akarom hogy faradozz olyan messzirol vele. Biztosan lehet itt is kapni a varosba, de altalaban ugy van ha szukseged van ra akkor nem tudsz utanajarni mert olyan beteg vagy. Ha jobban leszunk mar akkor beszerzek ilyeneket meg ha nem is kell mar hogyha "megis "kellene, legyen itthon. NAGYON koszonom Neked hogy gondoltal rank!

 


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.26. 10:33 - #10235

Igen, világos és köszönet a türelmedért! 


bezsa Előzmény | 2013.01.25. 18:19 - #10234

Zsuzsa!

Készíts el majdnem készre, hűtöd,  csomagolod a tésztába és sütöd. Így értetted ugye?


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.25. 11:40 - #10233

Bezsa, jó, köszönöm! Addig sütöm amíg a tészta megsül. Hirtelen nem gondoltam rá, hogy már előtte is süti az ember.


bezsa Előzmény | 2013.01.25. 07:36 - #10232

Szia!

Készítsd el szinte készre. Szerintem 20 percnél nem kell több a sütőben. Hiszen a tésztában is sül.


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.24. 23:55 - #10231

Bezsa, nagyon örülök a recinek, mentettem, szívből köszönöm! Majd beszámolok róla, ha megcsináltam. Van még egy kérdésem: nekem szüzérme van, azt mennyi ideig kell sütni, ha 50 dk? Mert ugye a disznót nem csináljuk angolosra.


bezsa Előzmény | 2013.01.24. 22:11 - #10230

A leírás hosszabb, mint az elkészítése. Az a jó benne, hogy előre lehet dolgozni.

Wellington bélszín vagy szűz, ahogyan én csináltam.

Hozzávalók:

Bélszín vagy szűz

50 dkg gomba

Mustár

Olaj

1 citrom leve

Bors

1 kis fej hagyma

1 dl habtejszín

Bacon szalonna

Vaj

1 tojássárgája összekeverve 1 kanál tejjel

 

A húst mustárral bekentem zacskóba raktam és én öntöttem hozzá egy kis olajat. (pácoltam) Ment a hűtőbe egy éjszakára.

A sütőt bekapcsoltam 200 fokra.

Forró serpenyőben kérget sütöttem rá körben és aztán betettem a sütőbe úgy 6-8 percre.

Hagytam kihűlni.

Serpenyőben közepes lángon felhevítek 60 g vajat, rádobom az apróra vágott gombát és citromlevét. Kevergetve párolom, amíg az összes leve eltűnik. Hozzáadom a hagymát úgy két percig még keverem vele, aztán ráöntöm a tejszínt, addig főzöm vele amíg felveszi az összes tejszint. Sózom, borsozom. Hagyom kihűlni.

Folpackot kiterítettem és ráfektettem a bacon szalonnát (akkora területre mint a hús).

A baconra rákenem a kihűlt gombamasszát és ráfektettem a húst. A folpack segítségével gombás bacont ráhajtottam a húsra. A folpackot is ráhajtottam, megfogtam a két végét és magamtól elfele elkezdtem görgetni, addig amíg egy szép formás tekercs lesz belőle.

Ezt is betettem egy kis időre a hűtőbe.

 A tésztát kinyújtottam nagyobbra mint a hústekercs, ráfektettem a hústekercset, a tésztát ahol nem fedte a hús bekentem a tojással. Egymásra hajtottam a tésztát és megfordítottam, a két végét aláhajtottam. Bekentem a maradék tojásmázzal.  Késsel mintákat lehet rajzolni rá vagy a maradék tésztából  formákat vágunk ki és azzal díszítjük. A közepére kis nyílást vágunk, hogy a gőz eltávolodhasson.

Ment a hűtőbe félórára, de akár négy órával a sütés előtt is be lehet tenni. Ennél több időre ne hagyjuk hűtőbe.

200 fokon sütöttem. Angolosra 25 perc, fél angolosan 35 perc. Ha tészta nagyon kezdene barnulni, fedjük be alufóliával és állítsuk a sütőt 170 fokra.

Felvágás előtt hagyjuk 5 percig pihenni.

 


bezsa Előzmény | 2013.01.24. 20:12 - #10229

Már hűl a "citrom" helyett narancs torta. Most van itthon bio narancsom.


bezsa Előzmény | 2013.01.24. 11:45 - #10228

Iza ez nagyon jó ötlet. Képzeld én két adagot készítettem. Az egyik megmaradt, mert még sok más is volt. Lefagyasztottam. Párom fia később elkunyízta, mert neki annyira ízlett. Így aztán nem tudom megmondani, hogy mennyit veszített a minőségéből. Ki fogom próbálni, így muffin sütőben.  Szuper az ötlet. Aztán fagyasztok le belőle.

Tegnap sütöttem zabpehelylisszttel kenyereket.

Finomak lettek.


paariza Előzmény | 2013.01.24. 09:14 - #10227

Vali én most muffinsütőben készítettem el . Eddig kétszer készítettem karácsonyi ebédre bélszínből Wellingtont. Nagyon finom volt , de nem tetszett , hogy a szép egyben sütött tésztás húst fel kell vagdosnom és így valljuk be kevésbé gusztusosan lehet tálalni . mivel a szűzérmék kicsi szeletkék lettek , eszembe jutott , (egyébként is imádom a muffinsütőt mindenre használni ) hogy a muffinsütőben milyen jól elférne egy-egy szeletke . Arról nem is beszélve , hogy a gombát szépen rá lehet halmozni , csomagolni és gusztusosan tálalni . egy darab szűzből és a fele tésztából  éppen 12 szép muffin lett .

Zsuzsa ha érdekel az én receptem , ugyanúgy készítettem el , ahogy a bélszínt szoktam . Felteszem a blogomra , ott hamarosan megnézheted .


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.23. 22:51 - #10226

Bezsa, nem sürgős! Ha nem holnap, az nem baj.


bezsa Előzmény | 2013.01.23. 21:08 - #10225

 

Nézd itt is van.

Limara oldalán is találsz sok jó receptet. Ő is itt kezdte velünk.

Jó sütögetést.

 

Zsuzsa bocsánat még nem írtam meg. Holnap pótolom.

Jó, hogy felhívtad a figyelmem.


Ranita Előzmény | 2013.01.23. 18:49 - #10224

Kedves Bezsa!

Köszönöm a válaszodat! Igen, az én kalácsom is hasonló lett, mint amit küldtél. Örülök, hogy "gyárilag" vagy "gépileg" ilyen.

Most bátorkodom is valami újabbat készíteni. Esetleg ajánlanál valami jól bevált, finom, puha kalácsreceptet, amit a gépben süthetek ki?

Előre is nagyon köszönöm!

Üdv: Anita


Ildiko Előzmény | 2013.01.23. 18:28 - #10223

Sziasztok!

Koszonom a Jokivansagaitokat! Sajnos meg mindig nem vagyunk jol.Magas laz, izom-izuletifajdalom, mirigymegnagyobbodas, ettol fulfajas, es a tudodet kikopod ugy kohogsz. Vissza kellett mennunk az orvoshoz ezen okok vegett hogy nincs javulasunk. Azt mondta az orvos hogy ennek a virusnak az erosebbik kombinaciojat kaptuk meg valoszinuleg. Mindkettonk antibiotikumot kapott. Remelem besegit a gyogyulasunkba mertmar nagyon osszevagyunk razkodva a mar tobb mint 1 hetes kohogestol ejjel-nappal. A munkahelyemet megcsak 1 dolog izgatja hogy mikor megyek dolgozni. Minden masnap telefonalnak vagy nekem kell. Rohadt verszivok! Lehet igy gyogyulni ha mindig a stresszet erzed a hatad mogott. Ha jobban is leszunk majd mar, akkor sem azt jelenti hogy hajraa!: teljes erovel a munkapad mogott azonnal. A haziorvos is mondta hogy eltart egy jo darabig mig a szervezetunk rendezodik. Hat, ez van lanyok. Szomoru dolgok ezek hogy a tarsadalom ilyen cudar rabszolgatarto lett. Nem irmernek se anyat, se atyat.

A lanyomeknak megtiltottam hogy jojjenek, mert nehogy elkapjak . Azt hittem hogy csak-csak feltunik a szomszedainknal hogy idestova 1 hete nemlatnak bennunket es csak-csak becsonget vki hogy mi lehet. Tevedtem! Olyan nagy szuksegunk lett volna segitsegre hogy egykis gyumolcsot  es teat vki tudott volna venni nekunk a szuperbe.... Senki! Rajottem hogy senkit sem erdekel ilyen a "Jo szomszedoktol" .   En meg tenyleg nem kertem senki segitseget, de most uuuugy kellett volna!!!!!  Ez van lanyok!

Ugy megettunk volna 1 tal csirkelevest!  Annyi erom volt napokig csak hogy lementem 2 nagy termosz teat foztem aztan belezuhantam az agyba. 3 napig ez volt hogy nem ettunk semmit. 

Tegnap foztem ami volt a hutombe: tojaslevest.Oltari jol esett!!!!! A ferjemmel egesz nap rajartunk. Ma meggylevest keszitettem es csikemell+ porehagyma+paprika= kinai csirket. Ettunk 2x keveset, mert a kohogestol nem tudsz tobbet.

Milyen kar hogy ilyen messze lakunk egymastol!!!!! Ugy kellett volna a segitseg, mert ilyen betegek meg nem voltunk.

Vigyazzatok magatokra lanyok!!!!   Sok-sok puszika mindenkinek! Kilabalunk majd, csak hosszan tart.......

 


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.23. 13:21 - #10222

Bezsa, nagyon jónak találom a citromhéj cukorral való tárolását, fogok csinálni! 

A szüzérmével kapcsolatban, már bent van valhol a recept, vegy még csak a tésztája? Nem sürgetésből kérdezem, csak mert lehet, hogy elkerülte a figyelmem. Tudod, nekem nem elég, ha tudok jó tésztát csinálni hozzá, hanem kell még sütési fok, idő, meg hogy meg kell-e kicsit sütni palacsintasütőben előbb, meg hogy milyen füszert szórjon rá az ember. Iza már magas fokon üzi a sütést de én még iskolába járok ide !


bezsa Előzmény | 2013.01.23. 11:53 - #10221

Iza örülök, hogy tetszett a tészta, én is nagyon jónak találtam. Milyen formában sütötted?


bezsa Előzmény | 2013.01.23. 11:33 - #10220

A citrom héjjal én még azt szoktam csinálni, hogy belekeverem kristálycukorba kicsit szárítom, aztán kávédarálon ledarálom és üvegben tárolom. Most is van egy jó adagnyi.

 A bio citrom hamarabb romlik, míg a másik jó sokáig eláll. Én azért ha egy mód van rá ha citromhéját kell használnom akkor lehetőleg biot használok.

Ha én sütök valamit akkor az unokáim is kapnak belőle és akkor már legyen egészséges amennyire lehet. Kivédeni úgy sem tudunk mindent. Amit lehet, azt megpróbálom.


nagyzsuzsa Előzmény | 2013.01.23. 11:21 - #10219

Bezsa, köszönöm szépen a javítást! Még valami van amit csak most látok, a Maizénával kapcsolatban. Eredetileg a nevében az i betün két pont van, ami az itteni billentyüzettel nem probléma. Viszont amit én itt két pontos i-ként ütöttem be, az ott nálatok egészen másképp mutatkozott, 'dz' nek vette a ti billentyüzetetek. Légyszíves azt is kijavítani olyanra ahogy ti írjátok azt otthon! Köszi szépen!

Egy másik probléma (pici) a hosszú ü betü. Az itteni billentyüzettel azt lehetetlen írni. Így amikor van időm rá, akkor kijavítom Gmail helyesírás javítójával, de ha nincs időm akkor úgy hagyom... de ezt csak infónak írom, nem kell javítani, az nem bántja úgy a szemet mint a 'dz'.

Iza, a bió citromot onnan lehet felismerni, hogy egymás mellé teszel egy bió és egy nem bió citromot, ott hagyod a konyhában rendes hőmérsékleten és kb egy hét alatt a bió bőre kiszárad, míg a másiké szép fényes marad. Ezzel a kofát is tesztelheted, hogy becsületes-e vagy sem, mert a többi árun tényleg nem veszi észre az ember, hogy bió-e. Már én is gondoltam arra amit te mondasz, mert ugye nincs naponta kontroll, hogy valaki biót árusít-e vagy sem. Én sem bízok meg 100% bennük. A fejes salátánál amikor az üzletben veszem látok különbséget, mert a biónál amikor mosom van a vízben föld, de a nem biónál még egy homoszem sincs soha, mert az nem látott földet, vízben nőtt különféle ásványi anyagok, nyomelemek és vitaminok hozzáadásával. Mint pl a fürtös paradicsom is, ami aztán tele van vízzel. Ami hozzánk Hollandiából jön az mind vizi termés : paradicsom, zöldpaprika, fokhagyma. Messze elkerülöm. Ízük kevés, tele vannak vízzel és nagyon (túl) szépek. Meg aztán sokáig eltartanak. Ezért csinálják. Én idegenkedek tőlük.

A hütőben (a lenti ládában) kb 10 nap - két hét kell hozzá, hogy a bió citrom héja kiszáradjon. Ha előfordul, akkor már nem tudom lereszelni, de a belseje még jó.

Bezsa, én nem hámozom, hanem egy jól vágó reszelővel finoman lereszelem, mert így bele lehet keverni akármilyen készítménybe és nem válik ki belőle, hanem észrevétlenül beleolvad, fokozva az ízt.

Marika, én nem javaslom a puddingot erre a receptre mert az egész más íz és állag lesz. Ezt a tölteléket érdemes így kipróbálni. Ha nincs benne citromhéj attól csak kevésbé lesz ízes viszont a puddingtól más ízü lesz, az egy más recept akkor.

Mariska, nagyon megéheztem a fánkodra amikor megnéztem tegnap, gyönyörüek!   Kérdés: ti miben sütitek, olajban vagy zsírban? És ha olaj akkor milyen olaj?


bezsa Előzmény | 2013.01.23. 09:17 - #10218

Sziasztok!

Nellykém a bio piacon biztos van citrom. Én ha veszek, rögtön vékonyan a zöldség hámozóval meghámozom. A levét kinyomom és a kis adagokban fagyasztóba teszem. Egy kg citromból van egy évre való így.

Nálunk van egy Spar ahol bio citromot, sárgarépát és még egy-két dolgot lehet kapni.

Anita ez egy hokkaido kalács gépben sütve. Erre gondoltál?

Gépben nem olyan lesz, mintha sütőben sütötted volna. Ha forrón egy kis cukros tejjel lekened, fénye is lesz.

Zsuzsa mindjárt javítom. Én most vettem bio narancsot, és azzal megpróbálom. Nézd majd meg, hogy így gondoltad-e?


[10532-10513] [10512-10493] [10492-10473] [10472-10453] [10452-10433] [10432-10413] [10412-10393] [10392-10373] [10372-10353] [10352-10333] [10332-10313] [10312-10293] [10292-10273] [10272-10253] [10252-10233] [10232-10213] [10212-10193] [10192-10173] [10172-10153] [10152-10133] [10132-10113] [10112-10093] [10092-10073] [10072-10053] [10052-10033] [10032-10013] [10012-9993] [9992-9973] [9972-9953] [9952-9933] [9932-9913] [9912-9893] [9892-9873] [9872-9853] [9852-9833] [9832-9813] [9812-9793] [9792-9773] [9772-9753] [9752-9733] [9732-9713] [9712-9693] [9692-9673] [9672-9653] [9652-9633] [9632-9613] [9612-9593] [9592-9573] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha