E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

ILDIKO Előzmény | 2012.10.16. 16:22 - #10018

Sziasztok!

BEZSAM, irnal a tapasztalataidrol ezzel a kenyerrel kapcsolatban? Nekem 2 fajtam van meg, de meg nem mertem vele sutni.Van recepted hozza, es mennyi tesztat rakjak a hengerekbe hogy ki ne "durrantsa "a vegeit. Nekem mindket vegen 2 lezaro henger van illetve teto. Belul leolajozod a format hogy nehogy beleragadjanak?? Szoval ilyesfajta otleteket szivesen hallanek. Szivesen kiprobalnam kalacstesztaval IS. Koszi elore is!!Szuperul neznek ki a kenyerkeid!

Nalam most sult meg a Csikos kakaos Hokkaido kalacs Limaram receptje altal sutott. /Kezileg minden/ Finom. Ez lesz a vacsi sajatkeszitesu kakaot szurcsolunk majd melleje.

 


bezsa Előzmény | 2012.10.16. 16:08 - #10017

Sziasztok!

Zsuzsa én a mélyhütőben tartom a diómat. Amit használok azt meg a rendes hütőmben. Lassan egy éve ottvan a mélyhütőben és semmi probléma nincs vele.

Ma a kenyérviágnapja alkalmából forma kenyeret sütöttem és a munkatársaimmal megettük.

 


ILDIKO Előzmény | 2012.10.16. 11:32 - #10016

Szia ZSUZSAM!

Mindent a recept szerint keszitek, kiveve a kremnel , en 2 zacskos fozospudingot 500ml tejjel elkeszitek a lisztes krem helyett. Ezt dolgozom egybe a piritott orolt dioval es a 250 g vajjal. EZ igazabol nem sok egy ekkora tortaba!

A kisult tortatesztat 3 lapra vagom fel. Egy talkaba kiuntom a Marple szirupot es ecsettel megkenem egyenkent a tortalapokat es ugyan igy a rummal. FIGYELEM! HA rummal keszitettuk, NE adjunk a gyerekeknek!! Helyettesitheto: Viz+cukor, sziruppa felfozi es rumaromat bele.VAGY a Marple szirupba keverjuk a rumaromat es igy idot es munkat, valamint felesleges cukorbevitelt IS sporoltunk. NE felj Zsuzsam, nagyon finom es a vaj mellett is konnyu torta.Nalunk ha diotorta= Maci tortaja keszul. 

Most megyek Kinait kesziteni es Hokkaidot, vmint vmi kenyeret kene osszeszerkesztenem ".   Kostolot hozzatok!!

 

 

 


nagyzsuzsa Előzmény | 2012.10.16. 09:51 - #10015

ILDIKO, köszönöm a recit. A piskótát 9 (kilenc) tojással csinálod, recept szerint? Na jó, biztos vagyok benne, hogy igen. És amivel megöntözöd az a juharszirup? Kérdés a vajjal kapcsolatban : mennyi vajat teszel bele és hova? Kevesebb az mennyi? Meg fogom csinálni majd ha jön a családom.

Bella, köszönöm a dióval kapcsolatos leírást. Nagyon értékeltem! Már megpucoltam mindet és öszönösen is éreztem, hogy szárítani is kell. A szobámban szárítom tálcákon, ott nincs fűtés és picit nyitva az ablak. Pár szemet mégis betettem a mélyhűtőbe, kísérletezés képpen. A molyeltávolítási fagyasztást teljesen mellőzni fogom, ilyenkor még nem volt rá idejük a molyoknak, hogy belemenjenek. De kísérletképpen a száraz dióból is fogok betenni. Én egyetértek a szomszédasszonyoddal, mert a levegőtől avasodik a dió és a jól ledögönyözött darált dióban kevesebb a levegő mint a darálatlanok között. Na, egy nagy laboratórium lett a lakás.

Aldi már nálunk is van, de ilyesféle sablonokat én nem láttam, igaz, hogy nem is kerestem, lehet, hogy elmentem mellette.

Anyuskablogja szia!  Megyek megnézni mivel kényezteted a családod!


ILDIKO Előzmény | 2012.10.16. 09:14 - #10014

Sziasztok!

MARISKAM, jol megdezsmaltam ezeket a szep hammikakat amit keszitettel.Bevallom, az almasbol 2x is csortam.

 


mariska Előzmény | 2012.10.16. 01:11 - #10013

http://anyuskablogja.blogspot.hu/2012/10/suti-es-kenyer.html?spref=fb


paariza Előzmény | 2012.10.15. 13:58 - #10012

Zsuzsa szerintem a diót pucolás után először hagyni kell alaposan kiszáradni . Mélyhűtőbe pár napra szokták betenni , hogy kifagyjanak belőle a lehetséges molyok kezdeményei .Utána egy szellőzős zacskóban tárolhatod . Szomszédnéni úgy szokta tárolni , hogy a már jó száraz diót ledarálta és alaposan összetömörítette egy jól záródó tetős üvegben .Egy évig is elállt neki ebben a formában . Valahogy én nem szántam rá magam , de saját szememmel láttam , hogy jó . Ami a diszítést illeti egyszerűen rátettem a tatárra egy műanyag sablont és leszórtam a jó Magyar kalocsai paprikával . A fotón valóban kicsit narancssárgásabb a valóságnál .(Aldiban 6 féle volt egy ezres .Igaz ezt porcukor szórásra szokták használni , de én kiszélesítettem a skálát .) Ezzel a qi-gonggal alaposan felkeltetted az érdeklődésemet , azt hiszem utána nézek .


ILDIKO Előzmény | 2012.10.14. 16:33 - #10011

Szia ZSUZSAM!

Ebbe a diotortaba keves vaj kell. A lisztes krem helyett en 2 zacsko fozos vaniliapudingot keszitek 500ml tejjel. Ugyanolyan fini es konnyu kremes lesz a krem mint a lisztessel. A  legutobbi amit itt most foton latsz, en rumos-mazsolas fozopudinggal keszitettem. Exra izt ad a kremnek.  A tortalapot Marple sziruppal kentem le es rummal mint "extra".

ITT a receptje Macitol:  http://www.macikonyha.com/2007/10/baromira-dis-torta.html     Orokzold diotorta lett ez a csaladba. Probald ki Zsuzsam. Az egesz tortat ugysem eszed meg egyszerre, igy nem kell aggodni a koleszterinert. 


nagyzsuzsa Előzmény | 2012.10.14. 11:41 - #10010

ILDIKÓ, nagyon guszta ez a diós, én nem tudom, hogy merjek-e ilyen vajkrémes dolgokat enni, anélkül, hogy a koleszterinszintemért aggódjam? Eddig nem kell orvosságot szednem, szeretném életem végéig elkerülni. De vajat azért eszem, reggelire, a margarint még a sütikbe is elkerülöm, de ilyet, mint ez a gyönyörű diós, nem merek csinálni...

Tegnap vettem 5 kg diót a piacon, jó vizesek mert sokat esett. Azt hallottam, hogy lehet mélyhűteni a dióbeleket, mit tudtok erről?? Egy párat már megpucoltam, vagy a hűtőbe, vagy a fagyasztóba fogom tenni, de annyira vizesek, hogy a kezem is vizes tőlük, mellettem a papír, hogy törölközzem. A belső héj szinte egyben lejön. Úgy gondoltam, megtörném az összeset, be a fagyra, aztán amikor kell, kiveszem. Bár talán felesleges fagyasztani, év végéig a hütőben is eláll...

Bella, szia! Nagyon szépséges a torta amit csináltál, hát ilyet én még boltban sem láttam, az árát el sem tudom képzelni, ha lenne... Hanem a második kép mi? Az a tatárbifsztek? Nyers húst én sem eszem, csak a családom szereti. Ami engem érdekel az az, hogy miből van a díszítés, sütőtök vagy mi? Nyers, főtt? Egyszerű de szép, nagyon tetszik.

Köszönöm a biztatást, ígérem ki fogom próbálni Viki öregtésztás kenyerét, ha nincs is most rá időm, de elmegyek megkeresni és menteni és alkalomadtán kipróbálni.

A qi-gong tornát illetően, az végeredményben nem is torna, de nem tudom minek nevezzem. Azokról a gyakorlatokról van szó, aminek a kínaiak mihelyt van két percük, az utcán is nekikezdenek. Akár a vonatra várva is. Kis, semmi erőfeszítést nem igénylő gyakorlatokról van szó, amik aránytalanul sok energiát adnak a testnek. Fogyasztani nem fogyaszt, de a betegségekkel szembeni ellenállást fokozza. Ez nagyon bevált nekem, mert sosem szerettem a fizikai erőt igénylő gyakorlatokat.

Nálunk most iskola szünet kezdődött, úgy néz ki, hogy az unokám nem lesz itthon, én meg szeretnék egy hét (minimum) szőlőkúrát kezdeni. Tegnap vettem a piacon nagyon finom szőlőket. Már vagy háromszor csináltam ilyet, méregtelenítés céljából. Mellesleg pár kilót is levisz. Annak idején írtam itt erről, Johanna Brandt találta ki, neki gyomorrákja volt a múlt század elején és nem akart sem meghalni, sem műtetni magát. Úgy emlékszem 88 évig élt.


paariza Előzmény | 2012.10.13. 14:10 - #10009

Ildikó én jópofa kekszpókokat láttam valahol a minap , jövő héten megkeresem és mutatom .


ILDIKO Előzmény | 2012.10.13. 13:05 - #10008

Sziasztok!

Huuu, IZAM, micsoda finom!  Nagyon jol nez ki a Tatabifsztek is, de en azt nem sztem.Nem eszek nyers hust kiveve a fustolt sonkat stb.Az meg lemegy".

Az a torta egy koltemeny! A"Mezga Ocsi verzioval"atsugaraznal 1 szeletket?          Itt pocsek az ido.Szakad az eso mintha dezsabol ontenek es hideg van. A heten a szomszed gyerekek becsengettek es kerdeztek hogy johetnek e Halloweenezni. 

En ugyan elvagyok havazva a munkahelyi es az itthoni teendokkel. de nem tudtam nemet mondani. Kapnak majd egy mini csomagocskat cukrokkal es sutok muffint amit feldiszitek majd, megsutom ujra a bosziujjakat is. A muffineket ma sutom le es lefagyasztom, mert maskent nem megy. Dolgoznom kell majd es csak igy tudom magam megmenteni.A tobbi frissen keszul majd.

VAN?-tovabbi otletetek esetleg Halloweenra?? Ez inkabb egy tipikus Amerikai unnep, de egyre inkabb bekuszik ide is.  Bananos, csokis es repas muffinre gondoltam. Sutotokom nincs es itt  nem is igen kapnal a finom otthoni tokbol. No, csak ezert nem lesz azzal.  A tortaborzen sikerult olcsoert vennem egy samu ujjas ontvenyt, azt meg megtoltom  fehercsokival es csontvaz ujjak is lesznek. Az uzletekben jooo dragak az ilyen dolgok, jobb ha a sajat otleteddel es kezed munkajaval te magad okumlalod ki es keszited el az ilyeneket.    

Kellemes hetveget mindenkinek! Kostolot hozzatok!  


paariza Előzmény | 2012.10.13. 12:05 - #10007

Ildikó , ez bizony nem véletlen kapta a baromira diós nevet , szerintünk is baromira finom . Akárcsak moha csodás csokis meggyese , amit most tortaformában sütöttem a sógornőm szülinapjára .Besegítettem az ünnepi uzsonna készítésbe is , a tatárbifszteket is én készítettem .


ILDIKO Előzmény | 2012.10.13. 09:36 - #10006

Sziasztok!

Tudom hogy meg kora igy kostlgatni, de megis... mivel olyan finom.  A"" Baromira finom diotorta. Macitol azota IS.

Klik op foto voor groot formaat


ILDIKO Előzmény | 2012.10.09. 13:29 - #10005

A erjem atszerkesztette, igy NEM kell kitorolni!!


ILDIKO Előzmény | 2012.10.09. 12:22 - #10004

BEZSAM!!!!!!!

 

SURGOOOOOS Torold ki legyszi az egesz also  beirast!!!!    Amit betettem!!!!!

Koszi!!!


ILDIKO Előzmény | 2012.10.09. 12:19 - #10003

Sziasztok!

BEZSAM, nagyon gusztik!!!

ITT vannak a fotok amiket keszitettunk a TORTABORZEN: http://www.mijnalbum.nl/Album=YSJDFCVX    Csodanlatosak es temerdek munka lehetett akik keszitettek. Ez csak egy toredeke a kiallitasnak, mert keptelenseg volt mindenhonnan egy jo fotot kesziteni a tomegtol. 

 

 


bezsa Előzmény | 2012.10.08. 22:21 - #10002

 

Köszönöm Iza. Ezek Tegnap készültek. Lassan visszajön a kedvem a sütögetéshez, de az időm sajnos az még kevés.


paariza Előzmény | 2012.10.08. 19:42 - #10001

Vali , egészen fantasztikusakat sütöttél .


mariska Előzmény | 2012.10.07. 23:01 - #10000

http://anyuskablogja.blogspot.hu/


paariza Előzmény | 2012.10.07. 15:50 - #9999

Ildikóm , ne emlegess ilyeneket , hogy álomadó , mert még ötletet kapnak az illetékesek !


[10513-10494] [10493-10474] [10473-10454] [10453-10434] [10433-10414] [10413-10394] [10393-10374] [10373-10354] [10353-10334] [10333-10314] [10313-10294] [10293-10274] [10273-10254] [10253-10234] [10233-10214] [10213-10194] [10193-10174] [10173-10154] [10153-10134] [10133-10114] [10113-10094] [10093-10074] [10073-10054] [10053-10034] [10033-10014] [10013-9994] [9993-9974] [9973-9954] [9953-9934] [9933-9914] [9913-9894] [9893-9874] [9873-9854] [9853-9834] [9833-9814] [9813-9794] [9793-9774] [9773-9754] [9753-9734] [9733-9714] [9713-9694] [9693-9674] [9673-9654] [9653-9634] [9633-9614] [9613-9594] [9593-9574] [9573-9554] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Tudod, milyennek látnak téged mások? Elárulja Aszcendensed!    *****    AZ EGYETLEN MÛKÖDÕ MAGYAR DEMI LOVATO FORRÁSOD - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL A DEMIVEL TÖRTÉNT HÍREKRÕL - DEMI LOVATO    *****    Hûsölj a nyári melegben egyedi módon - nézz jégkorong meccset! Nem tudod, hol kezdd? Adok pár tippet! ^^    *****    STITCHERS - Gyere és ismerd meg a Freeform csatorna sorozatát és annak színészeit! Épp San Diego Comic-Con lázban égünk!    *****    Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!    *****    INGYENES HOROSZKÓP ELEMZÉS, ASZTROLÓGIA OKTATÁS! CSAK REGISZTRÁLNOD KELL!    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Erdõszéli tudósítónk jelenti: Marculábi cica éjszakai felfedezõútra indult! Gyertek ti is! Részletek a Mesetárban!    *****    Születési horoszkóp 1000 Ft. 3 év elõrejelzés 1000 Ft. Párkapcsolati elemzés 1000 Ft. Óriási nyári akció csak nálam!!!    *****    Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lor    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Filmek itt!    *****    Ha szeretsz filmet nézni klikk ide! Klikk klikk    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    Megújult külsõvel vár Magyarország egyetlen Olicity rajongói lapja! Mindennap friss hírek a sorozatról és a párosról!    *****    Készítsd el saját horoszkópod ingyen,csak kattints!Fantasztikus akciók a fõoldalon,ezt nem szabad kihagyni! Látogas meg!    *****    BLOG, STORYK, KRITIKÁK, BESZÁMOLÓK, KEDVENCEK, DIVAT, SZÉPSÉGÁPOLÁS, LAKBERENDEZÉS, MINDEN AMI EGY BLOGRA KELL!    *****    Nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándék horoszkópot.Várlak az oldalamon!    *****    Gréti. 23. ExmisszusGyakornok. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. ErikKarlsson. Írás. Olvasás. Blog. (: