E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Süssünk, süssünk valamit....... Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2008.03.16. 06:46 -
Sziasztok!

Többek kérésére nyílik ez az új topik, amiben a sütéseinket tudjuk megmutatni és megbeszélni. Ez mostanáig az általánosban zajlott, remélem ez a "kiválás" nem fog senkinek bonyodalmat okozni. Én azért úgy gondolom, hogy, ha valaki ott - vagy ott is - szeretné megmutatni amit készített, annak a továbbiakban sem lesz akadálya vagy ellenzője.

További jó sütögetést kívánok mindenkiek, üdvözlettel, Margit

Marika Előzmény | 2012.04.04. 23:12 - #9839

   Ezeket készítettem ajándékba Húsvétra

  


ILDIKO Előzmény | 2012.04.04. 20:12 - #9838

Sziasztok Janyok!

Pannim, itt is mihamarabbi gyogyulast kivanok!!!!!!!!!!!Vigyazz magadra!!!!!!!!!!

IZAM, Te nagyon szorgalmas vagy! EEEEEEEEES mindig hozol kostolot! Befogadsz engem fokostolonak a kiralyi konyhadra?Igyekszem majd nagyon szorgalmasnak lenni!

LIMARAM! De regen lattalak itt!  En nem vagyok hutlen hozzad mert renszeresen ha idom engedi sutogetek toled. Tegnap a csokis meggyes bogresedet keszitettem esmire eszbe kaptam hogy lefotozzam arra mar eltunt. No nem a kutyus volt hanem a mindig ehes "ilyenre" a banda. Isteni volt. Folytatasa lesz! A hetvegere a kalacsodat sutom meg. Meselj magadrol, magatokrol!!

 


paariza Előzmény | 2012.04.04. 13:48 - #9837

Hoztam nektek egy finom húsvéti salátát , tegnap kreáltam .


Pannika Előzmény | 2012.04.04. 10:00 - #9836

IZA!! szívből köszönm az aggodó soraidat!!!Pannika

HOGY TE milyen szép sütiket készítesz az ünnepekre!! GRATULÁLOK!!!


Pannika Előzmény | 2012.04.04. 09:56 - #9835

SZIA MARIKA!!!

JÓL elirtam a neveket?? Bocs lányok!!!

Köszönöm a jókivánságokat-bizony jó nagyot estem,még sirní se tudtam!! ITT vagyok!!! Sok puszi Panníka


Marika Előzmény | 2012.04.04. 09:16 - #9834

Bezsa!   Nagyon Veled éreztem a hűtő miatt!   MIkor a miénk romlott el, fél órát buszoztam két hatalmas szatyorral, hogy a fagyott dolgokat el tudjam helyezni valakinél megőrzésre. A többit mi is felhasználtuk .

A nyálkőről nem hallottam eddig, de utána olvastam. Remélem, szerencsésen túl leszel  a műtéten. Mielőbbi gyógyulást kivánok!

Paariza!   Szorgalmas vagy, mint mindíg!  Finom sütiket készítettél!  Teljesen megértem, hogy a családod nem birta ki Húsvétig kóstolás nélkül.  Bárcsak működne a fényposta, akkor én is kérnék egy pici kóstolót!!! 

A medvehagyma nálam is kibújt, bár egy tő eltűnt a vakond túrás miatt.  Mi csak húsleves tetejére szórtunk egy keveset apróra vágva,és elrágcsáltunk pár levélkét.  Nagyon kevésnek találom, ami kibújt. Olyan, mintha nem akarna szaporodni.

Pannika!   Vigyázz Magadra!   Az esés után kicsit jobban kellene kímélned magad!

Kérlek, ird meg levélben, hogy miért említetted együtt Superkerit és Margitkát! 


paariza Előzmény | 2012.04.02. 18:50 - #9833

Végre megvettem a kapcsos formát a Lidlben . Most már bánom miért nem engedtem előbb a kísértésnek . Tényleg jól bevált és éppen nekünk való adagok készíthetők benne . Bár ez a rezi mákos jelenleg a mélyhűtőben várja a nyuszit , most nem hiányzik a hűtődobozból amit előre kiloptunk belőle . De hogy is tehetném a vendégek elé tesztelés nélkül ?

 


Limara Előzmény | 2012.04.02. 10:38 - #9832

Sziasztok!

Régen jártam erre, de továbbra is gyönyörűek a sütések! Remélem, mindenki jól van!

Limara


paariza Előzmény | 2012.04.02. 09:14 - #9831

Pannika vigyázz magadra , mert mi sokan vagyunk de tudod , belőled csak egy van ! Azért remélem nem nagy a baj , ha már volt kedved sütni .

A mit főzzekbe tettem egy finom ünnepinek is beváló ebédet .


Pannika Előzmény | 2012.04.01. 23:42 - #9830

Ildikóm! napsugarat is küldök,hogy ne fázzál!

Képzeld elestem a lakásban-fejem az étkező asztalba vertem,majd zuhantam a parkettára .Jobb vállam,bordám,c...m,tenyerem tiszta lila .Jöttem ki a szobából és a küszöbbe megakadt a lábam!! Mint a lisztes zsák.Ketten emeltek fel.Szia

Ma már meg sűtöttem akettő tepsi almás pitét-olyan fínom lett!!!!

 


ILDIKO Előzmény | 2012.04.01. 19:30 - #9829

Jottem...Lattam...Megcsortam......Bekajaltam!  EEEN valahogy mindig kitudom szimatolni hogy mikor  "kell " ide jonni! IZUSKA, koszonjuk a kostolokat!

Lanyok, a magyar meg kinjaban  is rohog ha neha vicsorgosan is. hihi Ezert szuletett a vers. ZSUZSAM, naggyon csendes minden igy.Erre ez a valaszom.Tegnap Gundel palacsintat keszitettem nekik de karamell szosszal a csoki helyett.Elvittek magukkal. Huuu, ez a szosz eletveszelyesen finom! A Nosalty-rol valo "KARAMELLSZOSZ alatt hidegen ill kihulve meegfinomabb. Tortalapkoze toltve is eltudom kepzelni.Majdmeg varazsolok vele.

BEZSAM! Sajnalom a fagyasztokataszrofadat! Hogy Te mennyit dolgoztal ill. foztel azon a napon! Irigylem a kitartasodat! Igazi eskuvoi lagzinak is beillik.  Jool elfaradhattal!

 


 


paariza Előzmény | 2012.04.01. 18:34 - #9828

Kedves Linna , látom kitartó vagy , bizosan nagyon jó kenyeret fogsz végül sütni . A héja szerintem attól jobb , ha langyos vízzel lespricceled sütés előtt , és hideg vízzel a sütés után . A patikában kapható aszkorbin savat is javaslom . Egy mokkáskanálnyi elég egy adagba és ez csak c vitamin . Kevésbé morzsálódó is lesz tőle .

Egy finom kókuszos kockát sütöttem karamellás tésztával . egyrészét már húsvétra fagyasztottam .

 


Linna Előzmény | 2012.04.01. 11:47 - #9827

Bezsa, bocs, de időközben "elfogyott" az internetem. Sütöttem közben még egy "gyakorlókenyeret", ami még fehérebb is lett, mint a kedvenc gyárim. (Ez a tatabányai kukoricás kenyér, de akkor jutok hozzá, ha jönnek a szüleim, és hozzák nekem. Akkor egy hétig azon élek. A vége felé azért már az sem az igazi. De nekem akkor is ez a csúcskenyér. Más pékségét nem szeretem.) Többek között azért is küzdök a kenyérsütéssel, mert nekem itt Fejér megyében (kb. 5 éve lakom itt) egyik kenyér sem ízlik.

Dagasztani kizárólag géppel dagasztok, most rájöttem arra is, hogy talán kevés a dagasztás, és az első menetet megismételtem, tehát egy dagasztás, gépet lekapcsolom, aztán kezdem újra a programot, így lesz összesen három dagasztás. Aztán hagytam sütésig menni a programot. Na, ezzel megint rápacsáltam, mert vagy a tűzhelyem visszaszámlálója késett, vagy a gép órája sietett, és elkezdett melegedni, sütni, mire észrevettem. Villámgyorsan kikapcsoltam, áttettem jénaiba és úgy sütöttem tovább. Nos, összeesett kissé, igen laposka lett, ezen túl viszont nem volt egyéb bajom vele, csak még a héja volt kissé kemény. De hófehér lett!

Túlkel? Na ezt nem tudtam eldönteni, hogy kevéssé vagy nagyon is megkelt. Mivel nem figyeltem órákon keresztül, hogy mit csinál, ezért nem tudtam eldönteni. De ezzel dupla (pontosabban összesen tripla) dagasztással (mert így lett ruganyos, és így nem ragadt a kezemre), meg a gép velem kitolása miatt az utolsó kelesztés előtt le fogom kapcsolni, és ha kell, akkor edényben vagy a kelesztőtálban fogom befejezni.

Jó ez a fehér kenyér, de én a kovászosat szeretném inkább, gondolod megpróbáljam azt is a kevert (rétes- és finomliszttel) csinálni? Lehet, hogy a liszt volt ócska? Már csak azért is érdekel, mert a két boltban, ahová szoktam járni, nem kaptam BL80-as lisztet. De ezért az egy dologért nem akarok Szfehérvárra menni. Na és mitől lesz puhább a héja?

Na, a kép beillesztése még nem megy.


paariza Előzmény | 2012.03.29. 20:55 - #9826

Íme a tavalyelőtt ültetett medvehagymámból készült krémleves . Ha érdekel valakit hogy gyújthatja fel a konyhát kenyérkocka pirítás közben ,nézze meg itt.

 

 


bezsa Előzmény | 2012.03.28. 18:30 - #9825

Linna az a kérdésem, hogy mivel dagasztod és hányszor? Miben sütöd. Gépben vagy sütőben?

Az az érzésem, hogy túl kel a kenyered. Ilyen hosszú időre csak hűtőben lehet keleszteni.

Én nem sütök kovászost, nincs időm mostanában erre. Sőt mostanában alig sütök kenyeret, mert jó néhány kg-ot felszedtünk a párommal a jó kis pék áruktól.


bezsa Előzmény | 2012.03.28. 08:31 - #9824

Linna elnézést, de este kidöltem, mert nehéz napom volt. Talán ma.

Zsuzsa időpont egyeztetésre megyek csütörtökön. Aztán akkor kiderül.


nagyzsuzsa Előzmény | 2012.03.28. 00:26 - #9823

Szia Bezsa!

Igen, fiatalkoromban én már hallottam a nyálkőről de csak fél füllel figyelhettem oda mert eddig azt hittem, hogy ez képezi a fogunkon a fogkő lerakódást. Most olvasom csak , hogy ez egy igazi kis kavics amit a szervezet ugyanúgy készít mint a vesekövet, pl.  Olvastam, hogy ne sokat tétovázzon vele az ember mert minél kisebb, annal könnyebb operálni. Te hol tartasz vele?


bezsa Előzmény | 2012.03.27. 05:44 - #9822

Szia Linna!

Elolvastam. Válaszolok is, de majd csak este.


Linna Előzmény | 2012.03.26. 23:29 - #9821

Bezsa, akkor kezdem Ádámnál-Évánál. Már régebben vettem egy kenyérsütő gépet a Lidl-ben, SilverCrestnek hívják. Összevettem mindenféle liszteket, készeket is (Ciabatta), és nagy lelkesedéssel nekiálltam kenyeret sütni. A géphez receptkönyvet is adtak, abból dolgoztam. Amelyik szép is lett, magas is, egyszóval jól nézett ki, az nem ízlett, nagyon száraznak éreztem. (Jesszus, olyan lassú a gépem, hogy nem ér utol gépelésben, mindig le kell állnom. Nem dicsekszem, ez a szakmám.) Szóval, inkább nem sikerültek, mint igen, (akkor is többnyire "szürke" lett, így hamarosan elveszítettem a kedvem, s félretettem a gépet, leálltam a sütögetéssel. El kell mondanom, eddig süteményt se nagyon szoktam sütni, nemhogy a kelt tésztáról lett volna valami fogalmam. 

Mostanában megint elkezdett érdekelni a dolog, van internetem is, igaz, csak modemmel (lehet, azért olyan lassú), és így bogarászás közben keveredtem ide az oldalra (és másokra is). Megint próbálkoztam, a régi, igazi, kovászos kenyér érdekelt. Egy szakmai oldalon megtaláltam a kovászkészítés módját és nekigyürkőztem. Ott kezdődött először a probléma, hogy a liszt nem igazán akart beindulni. Kínomban egy-egy csepp sört is adtam hozzá. Végül valahogy összejött, dobozoltam, hűtőbe vele, aztán egyik nap: sütés... Ízre jó lett, nem volt száraz sem, de azt hiszem, túlkelt, mert ez már késő este volt, és eltettem másnapra (nem hűtőbe), aztán reggel sütöttem. Tehát nem igazán emelkedett meg rendesen, kemény lett a héja, berepedezett, na és persze borzasztóan szürke volt a tészta. Félretettem, anyuék el szokták vinni az állatoknak a maradékot. Nem tudom, hogy fel tudom-e tenni ide a képet, majd átnézem a telefonomat, hogyan tudnám megoldani. (Nem ma lesz.)

Ezután elkezdtem olvasgatni a neten, végül a "....kezdőknek" részből megcsináltam a Margit-féle alap-fehérkenyeret, ami végre, csodák csodája valóban fehér lett! :) Annyi a különbség, hogy már elfogyott a BL80, s a tanács szerint 2/3 rétes-, 1/3 fehérliszttel készítettem. Küllemre ugyanolyan lett, mint az előző, kissé laposkás, héja kemény és az oldala teljesen felrepedt. Szilikon edényben sütöttem.

Úristen, el fogod olvasni ezt a rengeteg írást? Még annyit, hogy légkeveréssel, 10 percig nagy lángon, utána mérsékelve sütöttem, és vizet is tettem alá.

Várom tippjeidet, tippjeiteket. Köszönöm! Linna


ancsi54 Előzmény | 2012.03.26. 12:57 - #9820

Húúúúú Bezsa! Sajnálom a hűtődet na meg Téged is hogy ennyi mindent kellett hirtelen sütni-főzni. De legalább most egy darabig meglesz  a kajátok és az a fontos, hogy nem kellett kidobni a sok finomságot mert az lett volna ám a bosszantó. Végül is lehet tudni mi volt a baj? Elromlott vagy áramszünet volt?

Ildikó!  Tetszett a kuglóf "esete"


[10634-10615] [10614-10595] [10594-10575] [10574-10555] [10554-10535] [10534-10515] [10514-10495] [10494-10475] [10474-10455] [10454-10435] [10434-10415] [10414-10395] [10394-10375] [10374-10355] [10354-10335] [10334-10315] [10314-10295] [10294-10275] [10274-10255] [10254-10235] [10234-10215] [10214-10195] [10194-10175] [10174-10155] [10154-10135] [10134-10115] [10114-10095] [10094-10075] [10074-10055] [10054-10035] [10034-10015] [10014-9995] [9994-9975] [9974-9955] [9954-9935] [9934-9915] [9914-9895] [9894-9875] [9874-9855] [9854-9835] [9834-9815] [9814-9795] [9794-9775] [9774-9755] [9754-9735] [9734-9715] [9714-9695] [9694-9675] [Korábbi]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Florence Pugh magyar rajongói oldal. Ismerd meg és kövesd az angol színésznõ karrierjèt!    *****    Fele királyságomat nektek adom, hisz csak rátok vár ez a mesebirodalom! - Új menüpont a Mesetárban! Nézz be te is!    *****    DMT Trip napló, versek, történetek, absztrakt agymenés:)    *****    Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre    *****    Egy asztrológiai elemzés,sok segítséget ad,életünk megtervezéséhez,rendeld meg és küldök egy 3 éves éves elõrejelzést is    *****    Szeretne leadni felesleges kilókat? Szeretné méregteleníteni és tisztítani szervezetét?Csatlakozzon a programhoz még ma!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, kezd az évet azzal, hogy belenézel, én segítek értelmezni amit látsz. A saját akaratod dönt!