E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Receptek : Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni III. Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
Piroska

2008.11.09. 21:34 -

 

Sziasztok!

Az előző receptes topikot a fórumokra kattintva el lehet érni továbbra is, csak a bal oldali, kinti elérhetőségét szüntettem meg.

Várom továbbra is a recepteket sok szeretettel, üdv, Margit

ancsi54 Előzmény | 2010.03.27. 17:11 - #273

Veronica!

Itt a linzerem receptje:

10 dkg cukor, 20 dkg vaj, 30 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 1 citrom héja, van.cukor. Összegyurom. 2 órát hideg helyen pihentetem. Lisztezett deszkán kinyujtom, kiszaggatom, megsütöm /kb 10 perc/. Lekvárral összeragasztom, porcukorral megszórom.


Yldyco Előzmény | 2010.03.19. 06:29 - #272

Köszi Pannika!


Pannika Előzmény | 2010.03.18. 20:59 - #271

Hargita György  mester  szakács  receptje.a Prima KonyhaMagazin főszerkesztője!És  a volt fönököm volt a szállodában.!!

PITE: tésztához valok.

50dkg finomliszt,csipet só, 3 tojás sárgája,1 citrom reszelt héja,1-2 evőkanál rum,2dkg élesztő friss.0,5 tej vagy tejföl,25dkg ráma sütő margarin,

3-4evőkanál porcukor. 3tojás fehérje.

Mák tőltelék:30dkg örölt mák,30dkg kristály cukor,30dkg fött burgonya, 2deci tejföl,1 citrom reszelt héja,10dkg mazsola,3evőkanál zsemle morzsa,                   A mákot a összeforgatjuk a cukorral,a fött,áttőrt kihült burgonyát(ez azért kellbele,hogy ne legyen olyan tömény),a tejfölt ,a citromhéjat,a mazsolát meg a zsemle morzsát hozzáadjuk.a  kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.2 részre osztjuk tepsi nagyságúra.

nyujtjuk.-tőltelék -tészta,felvert tojással megkenjük,villával megszurkáljuk ,Vaniliás cukor a tetejére.

A tészta nyujtásához finom liszt.

A    tészta tetejére1tojás.  A tepsi kikenéséhez:2dkg Ráma  sütö margarin.  A tésztát gyorsan öszedolgozuk-élesztőt belemorzsoljuk!!!!!!


georgina Előzmény | 2010.03.18. 20:50 - #269

Yldico,Katiza!    A sajtos rúd receptje:

20 dkg rétes liszt
20 dkg sima liszt

25 dkg margarin
1 tojás sárgája
7 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt)
1 csapott tk. sütőpor
1/2 ek. só
tetejére reszelt sajt,kömény,szezám mag

1 dl tejföl is kell bele!

Lisztet elmorzsolom a margarinnal.Bele teszem a többi hozzávalót.Kinyújtom.Formára vágom,lekenem tojás fehérjével,tetejét megszórom a reszelt sajttal,köménnyel.Szétszedve sütőpapiros tepsire rakom.Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütöm.


Pannika Előzmény | 2010.03.18. 20:07 - #268

Sajtos tallér.

60dkg liszt, 1/4 kg margarin, 1/4kg sajt, 2 tojás ,2-3deci tejföl,1k,kanál só, köménymag,1 kiskanál szódabikarbóna-lisztbe keverve, összegyurni és gombocokat formálva  ostya sütőbe kisütni. Nagyon sok lesz belölle!      Nagyon finom


Pannika Előzmény | 2010.03.18. 19:39 - #267

Sajtos stangli   -----Dupla adag!1kg liszt,   2margarin,  2 tejfel=450gr ,4tojás a tésztába,  2evő kanál ecet,  2 evő kanál só.  25-30dkg sajtot reszelni tetejére.                  Ezt jókidolgozni,majd hideg helyre tenni.Másnap kisujnyira ki nyujtaní.Derelye vágóval vágjuk ,Tojással  megkenni és sajtal meg szorni.Lehet  köménymag egész,só nagyszemü,pirospaprika.ujnyi szélesre vágjuk.

Szalma sárgára sütni. ÉDESANYÁM RECEPTJE-50éves recept.


Yldyco Előzmény | 2010.03.11. 08:49 - #266

Köszi Pannika!


Pannika Előzmény | 2010.03.10. 17:40 - #265

Yldyco!!

Tepertőkrém: fél kg ,darált tepertőkrém  ,izlés szerint,só, bors, mustár, apróra vágott hagyma, majd  jól kíkeverní!  Jó  étvágyat kívánok hozzá!!


katiza Előzmény | 2010.03.05. 15:08 - #264

 Edesanyamat meginterjuvoltam a szilvaslepeny recepjeert, de csak hozzavetoleges a liszt mert nem szokta merni 

Szilvas lepeny

Hozzavalok: 50 dkg retesliszt

                      0.5 dl tej

                      1 db tojas

                     1 ek cukor

                     1 tk so

                    3 ek olaj

                   1,5 dkg friss eleszto 

Tetejere: 1-2 kg szilva ( tepsi fuggo) - lehet fagyasztott vagy kompotbol is

                   2 csomag vanilias cukor, fahaj es kristalycuko a tetejere, tejfol

 
A hozzavalokhoz  annyi enyhen bubis vizet teszunk amennyit a liszt felvesz. Ne legyen tul puha a teszta.
Hagyod duplajara kelni.

 

Egy tepsit kikensz olajjal es olajos kezzel jo vekonyan kirakod a tesztaval. Lenyeges hogy vekonyan legyen mert ugy lessz a tesztaja kicsit ropogos. A maradekbol nagyon finom langost lehet sutni. 

Kirakod jo surun szilvaval (egymast erjek), meghinted jol fahajjal, a vanilias cukorral es a cukorral(izles es a szilva edessege szerint). Hagyod egy kicsit pihenni. 

Elomelegitett sutoben megsutod. Kb 180 C fokon 20-25 percig. Legyen szep piros es ropogos.

Kb felidoben kell a tejfolt (izles szerint) rarakni mert ha az elejen tesszuk rea akkor megszarad.

Melegen az igazi . Meg ha van valakinek kemenceje akkor erdemes ott sutni mert ahogy irtam meg egyszer "vizet sem vihet a sutoben sultehez " Jo etvagyat kivanok

 


Yldyco Előzmény | 2010.03.03. 05:43 - #263

Szia Viki!

Úgy tűnik két járvány is van egyszerre:

1. hiboga-habiga

2. csurgatás


viktoria Előzmény | 2010.03.02. 23:57 - #262

IZA!  Legközelebb hajnalban jövök, mert ilyenkor márnem látok  Köszönöm a feketeerdőt. Már ki is jutottam a rengetegből. Lementettem, kinagyitottam. Majd ha virrad elolvasom :) Pusszantalak.

Yldyco! Ez a legújabb járvány ?? Hiboga habiga --- hátmég a maradék alaptésztából  készülő gyümike


Yldyco Előzmény | 2010.03.02. 16:11 - #261

Hát az a helyzet Iza, hogy mire fotóztam volna addigra üres lett a tányér. Tényleg pillanatok alatt elkapkodták, pedig mi nem nagyon vagyunk süteményesek.


paariza Előzmény | 2010.03.02. 16:05 - #260

Yldico örülök , hogy nektek is ízlett, vártam a fotót . Velem néha az van , hogy mire észbe kapok  , hogy fotózni kéne már csak egy csúnyácska darabocska marad .Máskor  lemerül a gép , esetleg betelik a kártya .Ha első felindulásból nem fotózom le a műveket utána már nincs esély.


Yldyco Előzmény | 2010.03.02. 10:08 - #259

Katiza!

Már írtam neked, hogy nálunk a kis dobozos tejföl 175 g, tehát csak fel kell szoroznod, attól függően, hogy a normál, vagy az extra adagot szeretnéd megcsinálni.

Egyébként nagyon-nagyon finom, nálunk kb. 2 óra alatt elfogyott az extra adag.


Yldyco Előzmény | 2010.03.02. 10:07 - #258

Iza!

Köszi a receptet, hát én nagyon vak vagyok, nem tudtam elolvasni, sem itt az oldalon nagyítani, ezért le kellett töltenem és átméreteznem.

Most már ki is nyomtattam.


paariza Előzmény | 2010.03.01. 15:08 - #257

Katiza 35 dkg a tejföl.


paariza Előzmény | 2010.03.01. 14:48 - #256

A feketeerdő torta receptjét Radvánszky Évától kaptam , aki veletek is szívesen megosztja.


katiza Előzmény | 2010.02.18. 20:19 - #255

 Hello mindenkinek. Mar nagyon reg figyelem a forumokat es sok jo tanacsot kaptam mint friss kenyersuto :)

Most egy teszta keltette fel az erdeklodesem, megpedig a "Hiboga habiga". Szeretnem megsutni de nem tudom, hogy mennyisegileg kb mennyi az a 2 doboz tejfol. Ebben szeretnem kerni a segitsegeteket. Elore is koszonom.


viktoria Előzmény | 2010.02.14. 17:38 - #254

Bellaaaaaaaa!!! jaj de jóóóóó --- a tejföl lepényt mi is imádjuk. Én a sógornőmtől varázsoltam el a receptjét egyszer, de tényleg sokkal fincsibb, mint ahogy mutatja magát :) de jó hogy eszembe juttattad. Ma olyan "kivánatos" vagyok, hogy azt hiszem ha itt lenne a tepsid, nem sok maradna belőle:))))
Figyu! SIKÉRT sem tettél a kenyérbe ??? -mert egyszer irtad, ha nem fehér liszttel dolgozol, akkor a sikért "belecsempészed"  csak azért kérdezem, mert ugyis elfogyott :)))))
Recept mentve.

 


paariza Előzmény | 2010.02.14. 17:21 - #253

Diós kenyér Zsuzsának

2,7 dl langyos víz

20 dkg öregtészta (pofonegyszerű fehér kenyeremet szoktam nyanyának dagasztani HSZ 245)

20 dkg tk rozsliszt

20 dkg fehér tönköly

5 dkg vágott , pirított dióbél

2 dkg friss élesztő

1 ek só , 1 ek cukor

1 teáskanál bors , 1 teáskanál kömény

Mindezt jól összedagasztom , 3 szorosára kelesztem. Ha megkelt , rétesliszttel alaposan átgyúrom , formázom.Doboz formába teszem. A doboz formám befér a kacsasütő jénaimba .Lespriccelem a tésztát és a jénai tetejét langyos vízzel..A párában kelesztem több mint duplájára.Előmelegítem a sütőt (elektromos) 200 fok hőlég. Egy vízzel telt tálat teszek az aljába . A doboz formát beteszem a sütőbe (jénai nélkül) 10 perc múlva mérsékelem 175 fokra 50 perc sütés.Kiveszem , hideg vizes spriccelés. A lisztek függvényében változhat persze a folyadékmennyiség , de már van tapasztalatod.Egyébként lágyabb tésztáról van szó . A fűszereket , a dió mennyiségét vagy méretét alakíthatod ízlés szerint . Az egész diót nem javaslom a kenyér tetejére mert hamar megég.Egy valamit ne változtass , okvetlenül nyanyával csináld .Nem tévedés , semmiféle zsiradék nincs benne. Izgatottan várom , hogy elkészítsd .Kíváncsi vagyok mit szólsz hozzá?

 

 

 

 


[378-359] [358-339] [338-319] [318-299] [298-279] [278-259] [258-239] [238-219] [218-199] [198-179] [178-159] [158-139] [138-119] [118-99] [98-79] [78-59] [58-39] [38-19] [18-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.    *****    Amway termék elérhetõ áron!Tudta, hogy az általános tisztítószer akár 333 felmosásra is alkalmas?Több info a weboldalon    *****    Florence Pugh magyar rajongói oldal. Ismerd meg és kövesd az angol színésznõ karrierjèt!    *****    Fele királyságomat nektek adom, hisz csak rátok vár ez a mesebirodalom! - Új menüpont a Mesetárban! Nézz be te is!    *****    DMT Trip napló, versek, történetek, absztrakt agymenés:)    *****    Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre