Hozzávalók: 250 g vaj, 180 g cukor, 2 cs vaníliás cukor, 4 tojás, 250 g liszt, 1 tk sütőpor, 2 dl frissen készített eszpresszó kávé, 100 g apró kockákra darabolt étcsokoládé, 100 g darált mogyoró; Az öntethez: 200 g porcukor, 4 ek eszpresszó kávé, 2 ek kávé- vagy mokkalikőr

Elkészítés: A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral és egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kávét és a darált mogyorót, és jól átkeverjük. Utoljára beletesszük a csokoládédarabkákat, gyorsan megkeverjük. A tésztát kivajazott tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, és 180-200°C-on 20-25 perc alatt világosbarnára sütjük. A porcukrot a kávéval és a likőrrel simára keverjük. A már megsült és langyosra kihűlt tésztára öntjük. Kb. 20 szeletre vágjuk

Szarmazasi helye ennek es az elozo recepteknek  :http://www.szon.hu/hirek/recept-deserts/cikk/eszpresszo-szelet/cn/haon-news-ed02-20051020-075736