Teljeskiőrlésű búzakenyér
2005.09.04. 23:42
Teljeskiőrlésű búzakenyér - Német recept alapján
4,2 dl víz
1 ek méz
55 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
4 dkg búzacsíra
1,5 kk só
3 ek kukoricacsíra olaj
1,5 kk sikér
késhegynyi aszkorbinsav
1/4 kocka friss élesztő
A gépben mindent összedagasztatunk. Elképzelhető, hogy a tésztát liszttel vagy vízzel korrigálni kell. Könnyű tésztát kell kapnunk. Dagasztás után lisztezett deszkára borítva átgyúrjuk és kiolajozott sütőformában 1 óra hosszat kelesztjük. Sütés előtt a tetejét vízzel bekenjük és késsel bevágjuk. 35 40 percig sütjük az előmelegített sütőben.
Szerintem a gépben is meg lehet sütni ezt a kenyeret.
|