Pikáns tökkuglóf
2005.09.05. 01:47
E.Margit receptje (Német recept alapján)
Pikáns tökkuglóf
2 evőkanál olivaolaj
100 g nyers sonka
100 gr mandulaforgács
2 hagyma finomra vágva
4 gerezd fokhagyma áttörve
1 kk finomra vágott kakukkfű
1 csomag petrezselyem, finomra vágva
400 g tökpüré (szerintem sütőtök, de a recept ezt nem írja konkrétan)
800 g BL 80-as liszt
1 kk tengeri só (esetleg lehet több is)
4 evőkanál olivaolaj
50 g lágy vaj
1 tojás
50 g friss élesztő
A két evőkanál olajban a sonkát és a mandulát megfuttatjuk, majd a hagymát és a fokhagymát belepároljuk.
A tökpürét kb. 800 g tökhúsból elkészítjük, majd kihűtjük. (A tököt megtisztítva, apróra vágva, pici vízzel kb. 30 percig pároljuk, majd a levéből kiszedve leturmixoljuk.)
Ha minden kihűlt, akkor a tésztát a gépben megdagasztatjuk, 30 perc kelesztés után ismét rövid dagasztás következik.
23 cm-es kuglófformát kivajazunk vagy olajozunk, majd beletesszük a tésztát. Jól bele kell nyomkodni a formába.
20 perc kelesztés után, előmelegített sütőben, 180 fokon 45 – 60 percig kell sütni.
Szerintem ezt is meg lehet a gépben sütni, 2/3 részre visszaszámolva a receptet.
|