Almapástétom - Piroska ***ÚJ***
2006.02.10. 18:54
Recept 26 cm-es szögletes sütőformához
Almapástétom
8 személyre Előkészítési idő: 30 perc Sütési idő: 1 óra 10 perc
Hozzávalók:
2 kg Golden vagy Gála alma 200g kristálycukor 100g sós vaj 6 tojás 1 citrom 10 cl víz vagy száraz almabor
A sütőt 160 C fokra előmelegítjük. (5. fokozat) Az almákat meghámozzuk, a magházukat kivájjuk, az esetleg visszamaradt magokat eltávolítjuk. A citrommal és a vízzel kb. 30 perc alatt kompóttá főzzük, a folyadék teljes elpárolgásáig. A cukrot a kompóthoz adagoljuk, a keveréket villával vagy mixerrel alaposan összepaszírozzuk. Ezután hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tojásokat. Alaposan összekeverjük. A tortaformába öntjük, és a sütőben vízfürdőben 1 óra 10 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Kifordítjuk, és mézzel, juharsziruppal és túróval, desszertként tálaljuk.
Tipp: Az alma helyett használhatunk körtét is. A kompóthoz 2 cl almapálinkát is adhatunk.
|