Csokoládés sütemény - Piroska ***ÚJ***
2006.02.10. 18:56
Receptek 26 cm-es kerek szilikon sütőformához
Csokoládés sütemény
8 személyre Előkészítési idő: 15 perc Sütési idő: 35 perc
Hozzávalók:
400g 70 %-os étcsokoládé 400g cukor 400 g vaj 300g finomliszt 8 tojás
A sütőt 180 C fokra előmelegítjük. (5. v. 6. fokozat) A csokoládét a vajjal mikrohullámú sütőben vagy vízfürdőben megolvasztjuk. Összekeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját. Összekeverjük. Beleszórjuk a lisztet és összekeverjük. A tojásfehérjét keményre felverjük, majd egy előkészítő spatula segítségével a masszába dolgozzuk. Az egészet a formába öntjük, és a süteményt a sütőbe helyezzük és 35 percig sütjük. Kifordítjuk és önmagában, illetve vaníliasodóval leöntve vagy egy gombóc vaníliafagylalttal díszítve desszertként tálaljuk.
Tipp: Az előkészítés során hozzáadhatunk 50g darált diót, pralinét, vagy cukrozott narancshéjat.
|