Muffinok : Napraforgós-sütőtökös muffin - Csemi |
Napraforgós-sütőtökös muffin - Csemi
2005.11.06. 00:55
Hozzávalók: 1 csésze liszt ½ csésze barnacukor 2 teáskanál sütőpor 1 teáskanál sütőtök-pite fűszer (ez szerepel az eredeti receptben... talán megfelel a mézeskalács fűszer is) ½ teáskanál só ¼ teáskanál szódabikarbóna ¾ csésze sütőtök-püré 1 nagy tojás, enyhén felverve ¼ csésze tej ¼ csésze napraforgó olaj 1 csésze zabpehely ½ csésze nyers vagy pirított napraforgó mag (ha sózott, akkor a receptből ki kell hagyni a sót!) Tetejére: 1 evőkanál napraforgó olaj 1/3 csésze barna cukor 3 evőkanál napraforgómag 1 evőkanál liszt ¼ teáskanál mézeskalács fűszer (itt megint azt a pite fűszert írta)
Elkészítés: A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük, a formákat előkészítjük (olaj vagy papír). Egy nagy tálban jól elkeverjük a lisztet a cukorral, a sütőporral, a fűszerrel, a sóval és a szódabikarbónával. Egy másik tálban simára keverjük a tök-pürét, a tojást, a tejet és az olajat, majd hozzáadjuk (kis adagokban) a lisztes keveréket, végül a zabpelyhet és a napraforgót is. A formákat ¾-ig töltjük. Az olajat elkeverjük a cukorral, a napraforgómaggal, a liszttel és a fűszerrel. Ebből a keverékből mindegyik muffinra cseppetnünk néhányat. 18-25 percig sütjük.
|