Őszi muffin - CSemi
2005.11.06. 01:01
Őszi muffin
Hozzávalók: 3 csésze liszt 1 evőkanál sütőpor ½ teáskanál szódabikarbóna ½ teáskanál só 2 teáskanál őrölt fahéj ½ teáskanál frissen reszelt/őrölt szerecsendió 1 teáskanál őrölt gyömbér 1 ¼ csésze tej 2 tojás, enyhén felverve 1 csésze olvasztott vaj 1 cséze durvára aprított áfonya 1 csésze durvára reszelt hámozott, kimagozott alma ½ csésze kockára vágott füge ¾ csésze durvára vágott pirított földimogyoró ¾ csésze barna cukor ¾ csésze kristálycukor
Elkészítés: A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kibéleljük papírral. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy nagyobb tálban. A közepébe csinálunk egy mélyedést, hozzáöntjük a tejet, a felvert tojásokat és az olvasztott vajat, majd óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk a gyümölcsöket, a mogyorót, a kétfajta cukrot. A tésztát az előkészített formákba kanalazzuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
|