Elkészítés: A citromokat beletesszük egy kis lábosba, és annyi vizet öntötünk rájuk amennyi ellepte őket. Miután felforrt a víz, lejjebb vesszük a lángot, és fedő alatt húsz percig kis lángon forraljuk a gyümölcsöket. (Ennyi idő elég ahhoz, hogy megpuhuljanak, aztán kell még további harminc perc hogy kezelhető hőmérsékletűvé hűljenek.) A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra, közben elkészítjük a tésztát: A citomokat félbevágjuk, a magokat egy kés hegyével kipiszkáljuk belőlük, és a mag nélküli gyümölcsöket falatnyi darabkákra vágjuk. (héjával együtt!) Elővesszük a késes betétű robotgépet, és máris beletehetjük a citomdarabokat. Ehhez jönnek a tojások, és addig keverjük, míg szinte sima massza lesz belőle. Maradhatnak benne helyenként kis citomhééjdarabkák de azok nagyon finomak lesznek a kész muffinokban. Hozzászórjuk még a péphez az őrölt mandulát, a sütőport és cukrot, és megint jöhet a gép. Ezzel kész van a tészta, és mehet a horpadásokba, majd a meleg sütőbe. 25-30 perc alatt sülnek meg, és több napig nagyon finomak.
Számláló
Indulás: 2005-07-19
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit