Friss reggeli muffin - Csemi
2005.11.06. 01:15
Friss reggeli muffin
Hozzávalók: 2 csésze liszt 2 teáskanál szódabikarbóna ½ teáskanál só ½ csésze mazsola ½ csésze kókuszreszelék 3 (nagy) tojás 2 teáskanál vanília aroma 1 ¼ csésze cukor 2 csésze reszelt sárgarépa 2 teáskanál fahéj ½ csésze apróra vágott dió/mogyoró 1 alma reszelve 1 csésze olaj
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A muffinformákat kibéleljük papírral. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a sóval, a kókuszreszelékkel, a mazsolával, a fahéjjal és a dióval. A tojások sárgáját a cukorral és az aromával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sárgarépát és az almát, végül belekeverjük a lisztes keveréket. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a masszához adjuk. A formákat 2/3-ig töltjük, és 25-30 percig sütjük.
Tipp: A tojásfehérjehab nem fog összetörni, ha először a habhoz adunk egy keveset a masszából, jól elkeverjük, majd ezt a fellazított masszát adjuk a többihez!
|