Marcipános muffin - Csemi
2005.11.06. 01:30
Marcipános muffin
Hozzávalók: 15 dkg vaj 2 tojás 8 dkg cukor 1 csomag vaníliáscukor 10 dkg őrölt mandula 1,5 dl tejszín kb. 1 kiskanál mandula aroma 20 dkg liszt 1 teáskanál szárított élesztő 1 rúd marcipánmassza (20 dkg-os, csokival bevont, feldarabolva)
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük. A vajat habosra keverjük a tojássárgákkal, a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tejszínt és a mandula aromát. A lisztet elkeverjük a mandulával és az élesztővel. A tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk. A vajas masszához hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérje habot. A masszát a formába kanalazzuk, mindegyik közepébe nyomunk egy-egy marcipándarabkát, és hagyjuk fél órát pihenni, hogy az élesztő kifejthesse a hatását. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Kb. 20 perc alatt készre sütjük a muffinokat.
|