E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Muffinok
Muffinok : 5. gyűjtemény (édes/folytatás) Csokivacsitól

5. gyűjtemény (édes/folytatás) Csokivacsitól

  2006.09.24. 22:43


Meggyes-diós-csokis muffin (sherryl)

 

25 dkg margarin, 20 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 30 dkg liszt, 30 dkg meggy, 5 tojás, 1 tk szódabikarbona, csipet só, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg dió apróra vagdalva, 10 dkg étcsoki (v. maradékok) apróra vagdalva

 

A meggyet kimagozzuk, leszárítjuk. A lisztből elveszünk 2 kanállal és meghintjük vele a gyümölcsöt. A margarint a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, majd a tojások sárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a diót, csokit, szódabikarbonás lisztet, a gyümölcsöt és lazán beleforgatjuk a tojások felvert fehérjét. Ezt a receptet a fakanálban találtam, meggyes néven, de kicsit "igazítottam" rajta.

Mentás muffin (kb. 12 db)

 

12, 5 dkg vaj vagy margarin, 1 tojás, 3 dl tejszínes tej, 10 dkg cukor, 28 dkg liszt, 1 csomag sütopor, 1/2 tk. Szódabikarbóna, 10 dkg étcsokoládé,

a díszítéshez: 19 dkg porcukor, 6 ek. mentalikor, 12 db cukorrózsa, pisztácia

 

Megolvasztjuk a zsiradékot, hozzákeverjük a kissé felvert tojást, a tejet és a cukrot. Összekeverjük a lisztet a sütőporral és a szódabikarbónával, majd a masszához keverjük. Darabokra törjük a csokoládét, és a tésztához adjuk. A muffinsütobe tesszük a papírformákat, majd elosztjuk bennük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon (2. fokozaton) 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Simára keverjük a porcukrot és a mentalikort, aztán megkenjük vele a muffinokat. Egy-egy rózsával és a felaprított pisztáciával díszítjük.

 

Mézes Muffin

 

Hozzávalók: 12 muffinhoz: 3/4 csésze natúr joghurt , 1/3 csésze olvasztott vaj vagy margarin, 1/2 csésze méz , 2 tojás , 3/4 csésze liszt, 3/4 csésze teljes kiőrléső liszt, 3/4 csésze búza/kukoricakorpa, 2 1/2 tk sütőpor, 1/2 tk só , 1/2 tk szódabikarbóna

Keverd össze a joghurtot, a vajat, a mézet és a tojásokat egy kis tálban. Tedd félre. Keverd össze a liszteket, a kukoricakorpát, a sütőport, a sót és a szódabikarbónát egy nagyobb tálban. Add hozzá a mézes keveréket. Keverd össze annyira, hogy éppen hogy benedvesítse a lisztet. Ne keverd túl. Töltsd a sütőpapírral kibélelt vagy kizsírozott sütőformába. Tőpróbáig süsd kb. 180 fokon 20-25 percig. Ha kész, rácson hőtsd, melegen tálald.

 

Mikrós muffin(ancsa21)

 

A massza 3 hetig eltarthato a fridzsiderben.

1 bogre normal liszt, 1 bogre teljes kiorlesu liszt, 1 bogre mazsola, 1 bogre barna cukor, 1 bogre zab es 2 bogre korpa, (vagy 3 bogre korpa -buzakorpa de akarmi mas is jo), 3/4 bogre viz, 1/2 bogre olaj (oliva a legjobb), 2 bogre tej, 2 tojas, 1 teaskanal Golden sirup (altalaban kihagyom), 3 teaskanal szodabikarbona, (vagy 1 teaskanal sutopor es 2 teaskanal szodabikarbona)

 

Ontsd bele az osszes szaraz hozzavalot egy edenybe es keverd ossze egy kicsit. Add hozza a vizet, olajat, tojasokat, tejet, golden sirupot. Kutyuld ossze a dolgokat, de ne nagyon, majd mehet a hutobe. Amikor kedved tamad friss muffinra, csak vedd elo a zutyulekot es tegyel kb 2 kanal masszat a muffin godrokbe es mikrozd a legmagasabb fokon. Az en gepemmel 4 percig kell mikrozni. Ez geptol fugg, ki kell tapasztalni. Szerintem kell minimum ketto perc, ha nem eleg, akkor tovabb kell probalkozni.

 

Mogyoróöntetes-csokis muffin

 

Hozzávalók: 12 muffinhoz: 1/2 csésze bármilyen liszt, 1/4 csésze kristálycukor, 1/4 csésze barna cukor, 2 tk sütőpor, 1/4 tk só , 1/2 csésze olvasztott vaj vagy margarin, 1/2 csésze tej , 1 nagyobb tojás, gyengén felverve , 2 csésze csokireszelék

Hozzávalók: az öntethez: 1/3 csésze barna cukor , 3 ek liszt, 1 ek olvasztott vaj vagy margarin, 1/4 csésze tört mogyoró

Keverd össze a lisztet, a cukrot (mindkettőt), a sütőport és a sót egy nagy tálban. Add hozzá a vajat, a tejet és a tojást, amíg átnedvesítik a száraz hozzávalókat. Add hozzá a csokireszeléket. Adagold be a tepsibe. Az öntethez keverd össze a cukrot, a lisztet és a vajat egy kis tálban. Add hozzá a mogyorót. Bőségesen rakj a muffinokra belőle, és kicsit nyomkodd meg. Előmelegített kb. 180 fokos sütőben 20-25 percig, tőpróbáig süsd. Ötletek: - mogyoró helyett diót, mandulát is használhatsz, kevesebb csokireszelékkel is finom, az öntetből csinálhatsz dupla adagot is, hátha nem lesz elég, mert túl finom! Az öntetet feldobhatja negyed teáskanál őrölt fahéj is.

 

Mogyoró-marcipán muffin (ónix)

 

10 dkg liszt, 1 tk. sütőpor, 10 dkg darált mogyoró (egy kicsit megpiríthatod)m 5 dkg durvára vágott mogyoró, 10 dkg vaj, 10dkg marcipánmassza, 5, 5dkg cukor, 1 zacsi van. cukor, , 1 flakon rumaroma, 4db tojás

 

Melegítsd elő a sütőt 180 fokosra. A lisztet, sütőport mogyorót keverd el egy külön tálban, Másik edényben habosra a vajat a marcipánmasszával. A cukrot, van. cukrot, rumaromát és a tojásokat is kavard jó habosra, majd mindent vegyíts össze. Kanalazd bele a kis mélyedésekbe, és süsd 20-25 percig.

 

MÜZLIS MUFFIN

 

1 bögre zabpehely, 1 bögre liszt, pici só, 1/2 bögre mazsola, 2 db nagy tojás, 3/4 bögre tej, 2 teáskanál sütőpor, 1/4 bögre cukor, 1/2 bögre darabos mogyoró, 1/4 bögre olaj

 

Narancsos mákos muffin

 

750ml liszt, 500ml cukor, 1 csomag sütőpor, 1 kk só, 50ml mák(nem darált), 3 tojás 250ml tejföl, 125ml olaj, 375ml narancs juice, 1 narancs aroma

 

Külön-külön összekeverjük a száraz és a nedves alapanyagokat, majd egymásba keverjük. 180 fokon tűpróbáig sütjük.

 

NARANCSOS-MÁKOS MUFFIN (24 db)

 

3 csésze liszt, 2 csésze cukor, 1,5 tk sütőpor, 1, 5 tk só, 1/4 csésze mák

3 tojás, 1 csésze tejföl, 1/2 csésze olaj, 1, 5 csésze narancslé, 2 tk narancs aroma (ha ez nincs az apróra vágott kandírozott narancshéj is nagyon finom :)

Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, sütőport, sót és a mákot (illetve narancshéjat). Egy másik tálban kikeverjük a tojásokat, a tejfölt, az olajat, a narancslevet illetve aromát. Összekeverjük a két tál tartalmát. Kikent muffin formákban, előmelegített sütőben, 350 fokon 25-30 percig sütjük.

 

PINA COLADA MUFFIN

 

1 1/3 csésze kókuszreszelék, 2 csésze liszt, 1 csésze cukor, 1 ek sütőpor, 2 tojás, 3/4 csésze tej, 1/4 csésze olaj, 1/4 csésze vaj, 1 ek vanília esszencia, 1/3 csésze ananász, lecsöpögtetve

 

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Pirítsd a kókuszreszeléket kb. 10 percig. Keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót. Egy másikba a tejet, olajat, vajat, tojást, vaníliát. Öntsd bele a lisztes keverékbe, add hozzá az apróra vágott ananászt és a kókuszt. Süsd meg.

 

RAFFAELLO MUFFIN

 

22 dkg Raffaello (feldarabolva), 25 dkg finomliszt, 2 tk sütőpor, 1 db tojás, 9 dkg cukor, egy csipet só, 11 dkg vaj, 130 ml ananászlé, 4 cl fehér rum

 

Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a darabos Raffaello-t, és a sütőport, egy csipet sót. Egy másik edényben habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, az ananászlevet és a rumot. Félig megtöltjük a mélyedéseket, és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük a tésztát.

 

REBARBARÁS MUFFIN

 

Egy tálba összekeverni: 1 tojást, 1 és 1/4 bögre barnacukrot (fehér is jó), 1/2 bögre olajat, 1 bögre joghurtot (kefir, író), 1 cs vaníliás cukrot vagy van. aromából 1 kiskanálnyit.

Egy másik tálba összekeverni: 2 1/2 bögre lisztet, 1 tk sütőport, 1 tk szódabikarbónát (natron), pici só. A két tálat összekeverni és beleszórni 1 1/2 bögre apróra vágott rebarbarát (olyan fél-hnegyed cm darabok) és összekeverni. Lehet bele még tenni 1/2 bögre vágott diót is. Muffin formákba adagolni és a tetejére a következőt morzsolni:

1/2 bögre cukor, 1 teáskanál fahéj és 1 kanál olvasztott vaj keveréke. Megsütni a szokásos módon. A bögre mérete: 1 cup=250 ml.

 

RUMOS MUFFIN (stalex)

 

25dkg liszt, 2 1/2teáskan. sütőpor, 1/2 teáskan. szodabikarbona, 1 1/2 teáskan. örölt fahéj, csipetnyi örölt szegfüszeg, 1tojás, 14dkg cukor, 1dl étolaj, 2evőkan. rum, 1, 5dl joghurt, 1dl tejföl, 1kockára vágott körte(de lehet más gyümölcs is, pld. ananász).

 

A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd mehet bele a szodabikarbona, a fahéj, és a szegfüszeg. A tojást egy másik tálban felverjük majd alaposan összedolgozzuk a cukorral, olajjal, rummal, a joghurttal és a tejföllel. Jol elvegyitjük az egészet a lisztes keverékkel. Végül beleforgatjuk a kockára vágott körtét. A masszát beleadagoljuk a muffinformába és kb. 180fokos sütőben 25 percet sütjük. Ha kész akkor , még hagyjuk a formában kb. 5percet pihentetni majd porcukorral meghintve tálaljuk.

 

SÁRGABARACKOS MUFFIN

 

1/2 csésze margarin, 1/2 csésze cukor, 2 tojás, 1 csésze joghurt vagy tej, 1 narancs leve és reszelt héja, 1 csésze darabolt szárított sárgabarack, 1 1/2 csésze liszt, kb. fél zacskó sütőpor

 

Melegítsük elő a sütőt, vajazzuk ki a tepsit. Alaposan keverjük el a margarint és a cukrot, majd adjuk hozzá a maradék nedves Hozzávalók:at. Forgassuk bele a lisztet, a sárgabarackot, kanalazzuk bele formákba és süssük 25 percig. 10-12 muffin lesz belőle.

 

Változatok: Sárgabarackos és Mandulás: Adjuk hozzá a 1/2 csésze durvára vágott mandulát. Sárgabarack és Kókusz: Adjuk hozzá a 1/2 csésze kókuszreszeléket és 1/2 csésze plusz narancslevet.

 

Sárgabarackos muffin (12 db)

 

1 csésze liszt, 1 csésze korpás liszt, 1 1/2 tk szódabikarbóna, 1 tk reszelt narancshéj, 1/4 tk só, 1 pohár sárgabarackos joghurt, 1/2 csésze apróra vágott szárított sárgabarack, 1/3 csésze narancslé, 1/4 csésze méz, 1/4 csésze olaj, 1 tojás

 

A sütőt 180 fokra kell előmelegíteni. A formákat papírral kibélelni. Kikeverni a joghurtot, a sárgabarackot, a narancslevet, a mézet, az olajat és a tojást. Összekeverni a a lisztet, a szódabikarbónát, a narancshéjat és a sót. Hozzáadni a lisztes keveréket a tojásoshoz. Kanalazni majd 14-18 percig illetve tűpróbáig sütni.

 

SÁRGARÉPÁS-ALMÁS MUFFIN

 

Kikeverünk 1 dl mézet 2 tojással 1 dl olajjal 0, 5 dl tejjel.

Hozzáadjuk 15 dkg korpás liszt 15 dkg finom liszt 1 tk sütőpor 1 kk fahéj 1 kk gyömbér 1 kk szerecsendió keverékét.

Végül óvatosan belekeverünk 0, 5 csésze reszelt almát (nagylyukú reszelőn) 0,5 csésze reszelt répát. Előmelegített sütőben közepes tűzön 17-20 percig sütjük.

 

SÁRGARÉPÁS MUFFIN

 

100 g s. répa, 1 tk citromlé, 1 tojásfehérje, 80 g teljes kiőrlésű liszt, 80 g liszt, 1, 5 tk sütőpor, 2 ek diétás margarin, 1 ek cukor, 2 tojás, 1 cs van. Cukor, fél ek citromhéja (reszelt), 100 g joghurt

 

A répát megmosni, tisztítani, finomra lereszelni, a citromlével összekeverni. A tojásfehérjét kemény habbá verni. Lisztet és sütőport elkeverni. Habosra keverni a margarint, cukrot, tojást, van. cukrot, citromhéját. Hozzáadni a répát, a tojásfehérje habot és a lisztet. 190°C-on 20-25 percig

 

Sárgarépás muffin (Romina)

 

2 bögre lisztet, 2 tk szódabikarbónával, 2 tk fahéjjal és pici sóval összekeverünk, majd beleteszünk 1/4 bögre kókuszreszeléket, 1/2 bögre darált diót v. mandulát és 1/2 bögre mazsolát. Egy másik tálban jól kikeverünk: 1 és 1/4 bögre cukrot (barnával jobb), 1 bögre olajat, 3 egész tojást és 1 cs vaníliás cukrot vagy vaníliarúd kikapart belsejét. A két anyagot összekeverjük és végül mehet bele 2 db közepes reszelt répa. Lehet még fokozni: 1/2 bögre apróra vágott ananásszal vagy 1 reszelt almával. Muffin formákba (úgy hogy csak a 3/4-ig érjen) vagy egy kivajazott tepsibe öntjük és meleg sütőben tűpróbáig sütjük. Az eredeti mértékegység az angolszász országokban használatos ún. cup (1 cup - kb. 250 ml). Itthon is lehet már ilyen mérőpoharat kapni (pl: Skála, nagyobb hipermarketek). Nagyon finom!!!! Ha nagyon ki akarok tenni, a tetejére édes sajtkrémet vagy vaníliáskrémet teszek, de önmagában is nagyon finom:))) Próbáljátok ki, megéri!!!

 

Smarties-es  muffin (Nicki)

 

20 dkg liszt, 8 dkg étkezési keményítő, 2 ½ teáskanál sütőpor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 csipet só, 9 dkg cukor, 15 dkg Smarties, 9 dkg vaj, 2 tojás, 2 dl tej.

 

A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat papírral kibéleljük. Egy tálban elkeverjük a lisztet a keményítővel, a sütőporral, a szódabikarbónával, a sóval, a cukorral és a Smartiessel. Egy másik tálban simára keverjük a tojásokat a vajjal és a tejjel, majd hozzáadjuk kis adagonként a lisztes keveréket. A formákat kb 2/3-ig töltjük a masszával, és 20-25 perc alatt készre (aranybarnára) sütjük. A muffinokat hagyjuk langyosra hűlni a formákban.

 

SÜTŐTÖKÖS MUFFIN

 

200 g sütőtök (megpárolva egy kis citrommal) majd pépesíteni. Kikeverni egy tálba 2 tojást, 80 ml olajat, 3 ek juharszirupot, 150 g joghurtot és 50 ml tejet, majd az egész masszához a pépes sütőtököt hozzáadni. Egy másik tálba összekeverni 250g lisztet, 2 teáskanál sütőport, pici sót, fél teáskanál fahéjat, pici szerecsendiót. A lisztes keveréket lassan hozzáadjuk a masszához, majd muffin formákban (vagy tepsibe is lehet) adagoljuk. Én mindig használok muffinpapírokat, nagyon kényelmes, nem kell vajazgatni. Előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt lesz kész. Megjegyzésem: Én annyit módosítottam ezen a recepten, hogy a juharszirup mellett tettem bele cukrot is. Nagyon finom, már aki szereti a sütőtököt:)))

 

SZEDRES MUFFIN

562 g liszt, 1, 5 ek. Sütőpor, 210 g cukor, 188 g olv. vaj, 3 tojás, 375 ml tej, 225 g szeder (óvatosan belekeverni a masszába - a legvégén)

 

SZILVÁS-TÚRÓS MUFFIN

 

350 g szilva (magvazott, a befőtt is jó!), 380 g liszt, 3 tk sütőpor, 1/2 tk szódabikarbóna, 180 g vaj, 180 g cukor, 3 tojás, 1 csip. Só, 1 csom. vaniliás cukor, 250 g túró (legjobb a kocka), 40 ml szilvalikőr , 60 ml ásványviz

 

 

SZŐLŐS MUFFIN

 

100 g teljes kiőrlésű liszt, 60 g liszt, 1,5 tk sütőpor, 2 ek diétás margarin, 1 ek cukor, 2 tojás, 1 cs vaniliás cukor, fél tk fahéj, 150 ml fölözött tej, 150 g kis szemű szőlő

 

A lisztet elkeverni a sütőporral. Habosra keverni a margarint, cukrot, tojást, vaníliás cukrot, fahajat és a tejet. A szőlőt és lisztet hozzáadni, elkeverni. 190°C-os sütőben 20-25 percig sütni.

 

TEJBERIZSES-LEKVÁROS MUFFIN

 

3 ek. meggylekvár, 1/4 tk. fahéj, 260 ml liszt, 2 tk sütőpor, 1/2 tk szódabik. 2 tojás, 80 ml olaj, 140 g cukor, 200 g vaniliás tejberizs 60 ml kávétejszin

TESCOS-MUFFIN

 

20dkg vaj, 20dkg porcukor, 3tojás, 10dkg liszt, 10dkg étkezési kemény. , 1/2tasak sütöpor, lekvár(izlés szerint).

A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a keményitővel, sütőporral és a masszához adjuk. Az egészet nagyon alaposan kikeverjük, közben belekeverünk 1ek narancslekvárt, tovább keverjük. A muffin-sütőt olajspray-vel megfújjuk és beleadagoljuk a masszát vagy muffin-papirokkal béleljük ki a mélyedéseket és ebbe adagoljuk a tésztát. Ha kihűlt a tészta nyomózsákba lekvárt teszünk és a legkeskenyebb kinyomót beledugjuk a sütikbe, így töltjük meg a belsejüket lekvárral. A sütik tetejét még megkenhetitek cukormázzal is (10 dkg porcukor, 2 ek citromlé)

 

TIGRIS MUFFIN (m1221)

 

Ebből az adagból 15 db nagy muffin lesz, lehetőleg nagy lukú sütőben süssétek!

20 dkg vaj, 4 dl cukor, 5 tojás, 4 dl liszt, 2 tk sütőpor, 2 tk vanillin, 2 dl tej, 2-3 mk kakaó

Jó, ha géppel kavarjátok ki. Először a vaj és cukor, majd tojás, liszt amiben elkavarod a sütőport és a vanillint. Két részre osztod , egyikbe jön a kakaó. Először osszad a világost majd rá a kakaósat. Mindig 3/4-ig a formát! 200 fokon cca. 15 perc.

 

TIRAMISU MUFFIN

 

250 g liszt, 1 cs. Sütőpor, 1 tojás, 90 g cukor, 60 ml olaj, 180 ml tej, 100 g túró , 100 g darabolt keksz, 1 ek. Kakaó, kevés kávé vagy ízlés szerint! (nescafé v. lefőzött), Grappa (görög likőr ezt is ízlés szerint) Apró kekszdarabkákat szórni a tetejére.

Krém: 150 g túró, 350 g Mascarpone (ennek olyan az íze mint a tejszínnek de az állaga hasonló a tejfölhöz), 2 tábla tejcsoki (olvasztva) Ezt a masszát szintén a szokások módon beletölteni a kész muffinokba

 

Töltött mákos muffin (sherpa01)

 

10 dkg darált mák, 10 dkg zabkorpa, 10 dkg rétesliszt, 1 dl olaj, 2 dl tej, 1 tk szódabikarbóna, 1 tk sütőpor. 2 tk citromhéj, ˝ tk fahéj, ˝ tk szerecsendió, 2 tojás, 10 dkg cukor

A pudingtöltelékhez: 4 dl tej, 2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint), 1 csomag pudingpor (csokis)

A tölteléket elkészítjük: 3, 5 dl tejet felforralunk, a maradék ˝ dl tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majd ezt a forró tejbe öntjük, és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük. A darált mákot összekeverjük a zabkorpával, a rétesliszttel, a szódabikarbónával, a sütőporral, a citromhéjjal, a fahéjjal és a szerecsendióval. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat. Kis adagokban felváltva adagoljuk a masszába a lisztes keveréket és a tejet. A tojásfehérjékből kemény habot verünk egy csipet sóval, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához. A tésztából kb. egy evőkanálnyit a formák aljára kanalazunk, erre jön kb. ž-1 evőkanálnyi töltelék, majd ismét massza. 15-20 percig sütjük.

 

TÖRÖK CITROMOS MUFFIN

 

10 dkg joghurt, 27 dkg liszt, 1 citrom, 1 csomag sütőpor, 5 ek cukor, 1 tojás, 11 dkg olvasztott vaj

 

A lisztet a sütőport és a cukrot összekeverjük, tálba szitáljuk. A muffin formát vajjal kikenjük, a tojást a joghurttal és vajjal elkeverjük, majd mindent egy tálba teszünk és beletesszük a citromlevét és reszelt héját. Villával gyorsan összekeverjük, hogy kissé csomós maradjon. A mélyedéseket 2/3 részig megtöltjük, jól előmelegített sütőben 20-25 percig szép pirosra sütjük. Ez 12 darab muffin lesz, amit melegen teával tálaljunk.

 

TÚRÓS MUFFIN

 

15 dkg vaj, 30 dkg kristálycukor (én 20-at tettem csak, de így is finom), 1 cs. vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 4 tojás, 2, 5 dl tejföl, 1/2 kg rétesliszt, 1 cs. sütőpor, 20 dkg túró, 15 dkg mazsola, só, kb. 1 ek. rum. A vajat a cukorral kikeverjük, bele a vaníliás cukor és a citromhéj. Belekeverjük a tojásokat és a tejfölt. A lisztet elkeverjük a sütőporral, összekeverjük a masszával. A túrót és a mazsolát elkeverjük a rummal, majd belekeverjük a masszába. 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

 

TÚRÓVAL TÖLTÖTT MUFFIN (edina)

 

Töltelék: 25 dkg túró, 2 cs. vaníliás cukor, 1 ek cukor, 2-3 ek tejszín, 1/2 citrom reszelt héja, mazsola (aki szereti)

Habosra kikeverni, fontos, hogy inkább sűrű legyen, mint folyós!

Tészta: 20 dkg liszt, 1 cs. csokis pudingpor (4, 4 dkg-os), (akinek éppen nincs otthon, tegyen bele 4 dkg étkezési keményítőt, és 1 ek kakaóport), 2 tk sütőpor, 2 db tojás (a fehérje jó kemény habbá felverve külön hozzáadva), 10 dkg cukor, 8 dkg vaj, 2, 5 dl aludttej, 5 dkg csokidara

Összeállítása ugyanúgy, mint előbb. Ha kész a tészta, egy-egy evőkanállal tettem a mélyedésekbe, rá 1 evőkanál túrókrém, és másik evőkanál tésztával befedtem. Sütése szokásos módon.

 

VANÍLIÁS MUFFIN

 

150 g vaj, 170 g cukor, 3 tojás, 150 g liszt, 2 tk sütőpor, 1 tk vaníliás cukor

töltelék: 1/2 csom vaníliapuding, 250 ml tej, 1 ek. cukor

 

VANÍLIA-LIKőRÖS MUFFIN

220 g liszt, 2 tk. sütőpor, 3 tojás, 140 g cukor, 60 g vaj, 120 g joghurt, 1 tk vaníliás cukor, 0, 5 tk narancshéj, 100 ml vanílialikőr

 

Zabkorpás muffin variációk (12 db)

 

Összekeverjük az alábbiakat: 30 dkg zabkorpa, 3 ek kristálycukor, 1 csomag sütőpor, 3 dl sovány tej, 3 ek olaj, 3 tojásfehérje habbá verve

Végezetül ízlés szerint: 1 csésze kockára vágott alma + 1, 5 teáskanál fahéj vagy 1/2 csésze apróra vágott dió + 1 banán (összetörve vagy apróra vágva) vagy 2 ek méz + 1/2 csésze apróra vágott mogyoró vagy 1 csésze apróra vágott szárított gyümölcskeverék

A sütőt csak a akkor kell begyújtani, amikor a keverék már készen van, hogy amíg a sütő melegszik, a korpa dagadhasson egy kicsit. Előmelegített sütőben 220 C-on 18-20 percig sütjük.

 

ZABPELYHES-MAZSOLÁS MUFFIN

 

80g vaj, 110g barna cukor, 4 tojásfehérje, 1 teáskanál vanília, 120g zabpehely, 160g liszt, másfél tk fahéj, 1 tk só, 1 tk szódabikarbóna, 1 tk sütőpor, 240ml almaszósz, 2 ek víz, 150g mazsola.

 

A vajat a cukorral kikeverni, a tojásfehérjét pedig a vaníliával felverni. A mazsola és a víz kivételével mindent összekeverni. A felforralt vízbe dobjuk a mazsolát, azután kivesszük és mehet a tésztába. 180 fokon 20-25 percig sütni.

 

ZAMATOS ALMAMUFFIN

 

24 dkg liszt, másfél kiskanál sütőpor, 1 kiskanál fahéj, negyed kiskanál reszelt szerecsendió, (e kettő helyett szoktam Kotányi almásrétes főszerkevereket használni), 10 dkg barnacukor, 2 db meghámozott, apróra vagdalt alma, 1 simára kevert tojás, 2 dl tej, 5 dkg olvasztott vaj

 

A sütőt forróra (200 fok) bemelegítjük, a muffin formák alját olajjal kikenjük. A lisztet a sütőporral és a főszerekkel elkeverjük. Külön edényben elkeverjük a tojást a tejjel, az olvasztott vajjal és a cukorral, meg az almadarabkákkal. Ezután belekeverjük a főszeres lisztet, és lazán, villával összeforgatjuk a masszát, amíg teljesen át nem nedvesedik. A tésztamasszát a formákba kanalazzuk, kb. kétharmad részig, mert megnő sütés közben. Kb. 30-40 perc alatt sül készre. Ugyanezt a tésztát szoktam (alma nélkül) apróra vágott csokival, mazsolával, kandírozott narancshéjjal is kombinálni.

 

ZSELÉCUKORKÁS MUFFIN (m1221)

 

125gr vaj, 1, 5 dl cukor, 2 tojás, 3 dl liszt, 1, 5 tk sütőpor, 2 tk vaníliás cukor 1 dl tej.

A töltelék: feldarabolt gyümölcszselé cukorka 2-3 db egy muffinba

Díszítés: 18 db színes zselécukor 50 gr keserű csokoládé.

A vajat kikavarjuk habosra , a cukorral, majd beletesszük a tojásokat es kavarjuk tovább. A lisztet sütőport és vanillint össze kavarjuk hozzáadogatjuk , majd végül a tejet is.

Elosztjuk a masszát 18 fele , hogy kb. 3/4-ig öntjük a formát. Mindegyikbe beletesszük a darabolt zselét. 200 fokon 10-12 percig sutjuk, -azután hűlni hagyjuk. A tetejükre különböző színű, alakú gyümölcszselét teszünk 1-1-t majd a felolvasztott ét vagy főzőcsokival lecsorgatjuk, hogy megmaradjon rajtuk.

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.    *****    Amway termék elérhetõ áron!Tudta, hogy az általános tisztítószer akár 333 felmosásra is alkalmas?Több info a weboldalon    *****    Florence Pugh magyar rajongói oldal. Ismerd meg és kövesd az angol színésznõ karrierjèt!    *****    Fele királyságomat nektek adom, hisz csak rátok vár ez a mesebirodalom! - Új menüpont a Mesetárban! Nézz be te is!    *****    DMT Trip napló, versek, történetek, absztrakt agymenés:)    *****    Elindult a Játék határok nélkül blog! Részletes információ az összes adásról, melyben a magyarok játszottak + egyéb infó    *****    Florence Pugh Hungary - Ismerd meg az Oppenheimer és a Dûne 2. sztárját.    *****    Megnyílt az F-Zero Hungary! Ismerd meg a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-sorozatát! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    A Cheer Danshi!! nem futott nagyot, mégis érdemes egy esélyt adni neki. Olvass róla az Anime Odyssey blogban!    *****    A 1080° Avalanche egy méltatlanul figyelmen kívül hagyott játék, pedig a Nintendo egyik remekmûve. Olvass róla!    *****    Gundel Takács Gábor egy különleges könyvet adott ki, ahol kiváló sportolókkal a sport mélységébe nyerhetünk betekintést.    *****    21 napos életmódváltás program csatlakozz hozzánk még!Január 28-ig 10% kedvezménnyel plusz ajándékkal tudod megvásárolni    *****    Szeretne egy olyan általános tisztítószert ami 333 felmosásra is elegendõ? Szeretne ha csíkmentes lenne? Részletek itt!!    *****    Új játék érkezett a Mesetárba! Elõ a papírral, ollóval, és gyertek barkácsolni!    *****    Tisztítószerek a legjobb áron! Hatékonyság felsõfoka! 333 felmosásra elengedõ általános tisztítószer! Vásároljon még ma!    *****    Hayashibara Megumi és Okui Masami rajongói oldal! Albumok, dalszövegek, és sok más. Folyamatosan frissülõ tartalom.    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    333 Felmosásra elegendõ! Szeretne gazdaságosan felmosni? Szeretne kiváló általános tisztítószert? Kiváló tisztítószerek!    *****    Ha tél, akkor téli sportok! De akár videojáték formájában is játszhatjuk õket. A 1080°Snowboarding egy kiváló példa erre