Almás muffinok - Csokivacsi
2006.12.03. 00:58
Almás muffinok:
1./Almás-fahéjas muffin:
hozzávalók
- 2 tojás
- 3 szép nagy alma
- 1/2 evőkanál fahéj
- 1 tk sütőpor
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj v. margarin
Elkészítés: 2 toás fehérjét, 2 evőkanál cukorral kemény habbá verni, beletenni a reszelt kicsavar almát, hozzáadni a félek. fahéjat. Beleszitálni annyi lisztet, hogy szép massza keletkezzen + a sütőpor és kb. 1 evőkanál vaj v. margarin. Lehet még beleszórni apróra vágott diót, v. mazsolát. 20-25 percig kell sütni
2./hozzávalók:
- 24 dkg liszt
- másfél kk sütőpor
- 1 kk fahéj
- negyed kiskanál reszelt szerencsendió v. Kotányi almás füszerkeverék (én ezt szoktam)
- 10 dkg barnacukor
- 2 db meghámozott, reszelt, kicsavart alma
- 1 simára kevert tojás
- 2dl tej
- 5 dkg olvasztott vaj
Elkészítés: a sütőt forróra (200 forróra)bemelegiteni. A lisztet a sütőporra és a fűszerekkel összekeverni. Külön edényben felverni a tojást tejjel, olvasztott vajjal és a cukorral, majd az almával. Ezután beleteni a fűszerrel kevert lisztet és lazán összekeverni a masszát. Kétharmad részééig belekanalazni a formákba és kb. 30-35 percig sütni. (kb 5perc után csökkentem a sütőt) ua.ezt a tésztát lehet kandirozott gyümölccsel, apróra vágott csokival, narancshéjjal kombinálni. a barna cukor nem feltétlenül kell bele, de ettől érdekesebb az íze. (én ezt sütöm inkább)
|