Főzős tartár - E.Margit
2006.02.01. 21:35
Főzős tartár
Az evőkanál mértékegység régi, igen nagy kanállal értendő. Ez egy régi családi recept, akkor még nem ezek a mai kanálméretek voltak divatban.
2 dl sűrű tejföl (de azért a zsírszegény) 1 ek mustár 1 ek citromlé 1 tojás sárgája fehérbors só édesítőszer 1 kk olivaolaj
Az egészet egy láboskába tesszük (lehetőleg kis nyelesbe) és habverővel forrpontig hevítjük, folyamatos kevergetés mellett. Nem szabad felforralni!! Addig kell melegíteni, amíg már majdnem bugyogna. Ha felforr, akkor a tojás összeugrik benne.
Ez egy kis adag lesz, érdemes többet csinálni belőle egyszerre, mert a hűtőben ez is eláll néhány napig. Forrón híg, de valamelyest besűrűsödik a hűtőben. Kicsit hígabb marad, mint a rendes tartár, viszont eléggé kalóriaszegény, a fogyókúrás diétában is fogyasztható.
|