Piskóta, zabkorpából - Endzsi
2006.02.02. 14:17
Egy tuti kipróbált piskóta recept,ami zabkorpából készül:
tojásonként kell hozzá: 2 dkg édesítő (lehetőleg por formátumú), 2,5 dkg zabkorpa, 1 kávéskanál sütőpor (a sütőpor 5 db tojáshoz),
a sárgáját az édesítő 2/3 részével nagyon habosra keverni, a fehérjét előbb félig felverni, majd a maradék édesítővel kemény habbá verni. ha a fehérje kész a sárgájához hozzá keverni és végül bele a zabkorpa amit előzőleg a sütőporral már elkevertünk. csak nagy mozdulatokkal forgatni inkább mint keverni!!
formát olivával kikenni, vagy sütőpapírral kibélelni és a masszát úgy kell belekenni a formába, hogy a szélein magasabb legyen mint a közepén.
180 fokos sütőben ami egy picit nyitva van (az ajtó felső sarkához tegyél egy bambusznyárs rudat vagy fogpiszkálót) sütni kb 30-35 percig. ellenőrizni vagy tűpróbával, vagy ha enyhe nyomás után a tészta visszaugrik akkor jó
ha kész azonnal ki a sütőből, formából, rácsra tenni és minél hamarabb kihűteni. én a spejzba teszem be az a leghidegebb.
ne ijedjetek meg nekem soha nem esett össze! azért kell gyorsan hűteni, hogy ne tudjon belül gőzösödni a piskóta.
ezt egy cukrásztól tanultam és nekem nagyon bevált. leírva hosszú, megcsinálni nagyon egyszerű!!!
|