Mindent bele - Wokban készült egytálétel - Majorkaj
2006.02.07. 22:43
Mindent bele - Wokban készült egytálétel
Először is 1-1,5 l húslét kell készíteni, mi ezt valamilyen Knorr kockából szoktuk, de lehet igazi husi leves is.
(Pontos mennyiségeket ne kérjél tőlem, légyszi.)
A csirkemellet felkockázni, mintha pörköltet készítenél, ezt jól felforrósított edényben egy kis olajon megpárolni, amíg puha lesz. Mi fűszerezni sóval, frissen törött borssal, szója szósszal, valamilyen kínai fűszerkeverékkel (zacskós) vagy ötfűszer keverékkel szoktuk. De vigyázz, mert ezek a fűszerkeverékek sósak. Kiveszed a husit a wokból, jöhet a felaprított zöldség kavalkád,tulajondképpen ez a mindent bele, mert ami otthon van ileltve amit szerettek mehet bele. Ezt is pici olajon kell kezdeni először a hagyma, fokhagyma majd pl. zöldborsó, sárgarépa, gomba, ázsiai vegyes zöldség (ez konzerves, persze a leve nem kell), amikor már majdnem jó mehet bele még egy kis szójababcsíra (ez is konzerves) azért a végén, emrt ez nagyon hamar megpuhul. A zöldségeket is szoktuk a fenti fűszerekkel ízesíteni ízlés szerint. Amikor puha a zöldség visszaönteni hozzá a husit a wokba és felönteni a húslével, majd egy kis étkezési keményítővel besűríteni. Külön szoktunk rizst készíteni hozzá.
|