Almás pite tk lisztből - Endzsi
2006.02.21. 21:17
Almás pite tk lisztből:
hozzávalók: 30 dkg tk tönköly liszt, 15 dkg margarin, 3 ek tejföl, 1 tojás sárgája, 3-4 ek édesítő, 1 cs sütöpor,
töltelék: 6 szem nagyobb alma, 2 ek zabkorpa, fahéj, citromlé, édesítő az almához
a lisztből, margarinból, tojás sárgájából, 3-4 ek édesítőből és a sütőporból nyújtható tésztát kell csinálni. ha nagyon kemény egy kanálka tejföllel lágyítsd a tésztát. 2 lapra kinyújtod. az első lapot tepsiben megszurkálva egy kicsit elősütöd (kb 200 fokos sütőben 10 perc). a lényeg hogy gyorsan dolgozz a vaj ne tudjon a kezed melegétől felolvadni:)
addig a lereszelt almát, fahajat, édesítőt, zabkorpát összekevered. amikor az alsó tészta megvan akkor az alma levét egy kicsit kinyomkodva a tésztára teszed. a másik lapot vagy kinyújtva egyben, vagy csíkokra vágva a tetejére teszed. kb 2- 25 perc alatt 200 fokos sütőben készre sül. ha egy kis édesítőt megdarálsz a kávédarálóban és összekevered egy pici fahéjjal akkor még a tetejét is megszórhatod:))
|