Káposztás ételek Vicustól
2006.03.06. 22:04
Káposztás ételek Vicustól
Megosztok egy pár ötletet a savanyú káposztából miket szoktam csinálni.Biztos sokan ismeritek lehet egy jó salátát csinálni,nemcsak fogyis,de a baciknak is jót tesz ebben az időszakban.
Egy jó adag sav.káp.,hozzá jó adag vöröshagyma összevágva,rá olivaolaj,bors,esetleg kömény(káposztától függően,mennyire köményes)ezt jól összekeverni,picit állni hagyni,és kész.Sokáig nem tárolható!Akár sült húsihoz,akár vajas kenyérhez,héjában sült krumplihoz stb.
Párolt sav.káp.szintén nagyon egészséges,és laktató.
Rakottan:hasonlóan készítjük,mint a kel.káp.-nál,csak itt lehetőleg sovány húsit darálunk,(csirkemell,pulyka ezt pici hagymán megpirítjuk,fűszerezzük)mindent előfőzünk,rizst,húsit,káposztát,és rétegesen bepakoljuk a tepsibe. a tetejére,sovány tejfől,és mehet a sütőbe.
Leves:Kicsit bajba leszek,mert ahányszor csinálom mindig variálom,hogy ne legyen egyhangú.
Az alap leves:pici olivaolaj,hagyma,répa,zeller,zöldség,paprika,paradicsom,petrezselyem,sav.káposzta.Szokásos módon levest készítünk,és mivel mi szeretjük a tejfőlös,savanykás ízeket,így babérlevéllel vagy,kaporral készítem,pici habarás,és rottyanás után,pici édesítővel,és ecettel ízesíteni.Ezt szoktam én variálni:néha csirkemellett vágok bele,vagy egy kis szál hurkát szoktam kibontani,vagy virslit karikázok bele,vagy gombával is lehet.A zöldségeket,szoktam apróra vágni,vagy nagyobb reszelőn lereszelni,teljesen más kinézetű,ízű,és nem egyhangú.Nálunk,mindenki szereti,kicsit olyan korhelyes leves is.Aki nem szereti a tejfölöset,az natúr is megcsinálhatja,esetleg egy kis csípőssel ízesítheti. Fűszerezni ízlés szerint lehet.
Remélem tudtam esetleg ötletet adni nektek,a fogyihoz.
|