Sós piskóta - Vicus
2006.03.06. 22:04
Sós piskóta:
Hozzávalók:4tojás,4kk.rétesliszt,2tk.margarin.
A Töltelékhez:15dkg sonka,5ek.reszelt trapista sajt,2ek.tejfől,petrezselyemzöld,1 mk.mustár,bors
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.Egyenként hozzáadjuk a tojás sárgáját,majd a réteslisztet,sót.Az egészet lazán összekeverjük.A margarinnal megkent,kilisztezett sütőlapon(mostmár van szilikonos sütőpapír)a tésztát elsímitjuk.Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.Lisztezett alufóliára borítjuk,még melegen és felcsavarjuk.Hűlni hagyjuk.Közben elkészítjük a tölteléket.A gépsonkát gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk.Hozzáadjuk a reszelt sajtot,tejfölt,ízesítjük a fűszerekkel,nagyon apróra vágott petrezselyemzölddel,és jól összedolgozzuk,a kihült piskótalapra kenjük,majd újra feltekerjük.Kb.8 szeletre vágjuk.
Egy-egy adag:110kcal,4g szénhidrát
|