Túrós pogácsa - Andi
2006.03.15. 23:55
Ma délután azért sütöttem, de megint a saját fejem után, de szerencsére nagyon jól sikerült. Szerintem még a diétába is be lehetne illeszteni. Igaz, hogy sima fehér lisztből csináltam, de cukor nélkül, és sovány túróval.
Igazából túrós pogácsát kívántam meg. A recepteskönyveimet és a honlapodat nézegetve, mind olyanokat találtam, amiben viszonylag sok margarin kell. Sajna megfigyeltem, hogy olyan tésztafélét nem bírok, amibe viszonylag több margarin vagy olaj, vaj stb van, ezért gondolkodtam, aztán nekiálltam (igazat megvallva tojásom nem volt itthon, így ez sem lett bele)
50 dkg liszt
50 dkg túró (montice sovány túrót használom, az állaga miatt is ez most előnyösebb)
3 dkg margarin, 2,5 dkg élesztő, ca 2 dl tej, só,
élesztőt a tejben megfuttatni, lisztet, sót, margarint összekeverni, majd a túrót hozzámorzsolni, ezután az élesztős tejjel jól összegyurni, majd kidolgozni.
kb 3/4 órát hagytam pihenni/kelni, majd átgyúrtam, kisodortam, 4-be hajtottam, majd megint kb 1/2 órát pihent/kelt, majd sodortam, hajtogattam, sodortam és rákentem Brindza sajtot(kostolni vettem, és magában nem igazán ízlett) majd hajtogattam és sodortam. Tetejét tojással megkentem és reszelt sajttal megszórtam, majd kiszaggattam. A tepsiben még ca 15 percig kelt, aztán 200 fokos sütőben félig megsütöttem, majd 175 fokon készre sütöttem.
A férjem nem győzte enni, valami szokatlan íze van, de nagyon finom. Már alig van belőle.
|