Teljeskiőrlésű kiflik - Endzsi
2006.03.28. 23:29
Sütöttem tk. kifliket, a receptet az itteniekből vegyítettem. Sztem nagyon fini lett le is írom nektek.
35 dkg tk. tönköly liszt, 10 dkg BL80-as, 3 evőkanál burgonya pehely, 10 g élesztő (friss), 1 doboz 175g-os kefir, 1,7 dl víz, 2 evőkanál oliva olaj, 1 kismérő cukor, 2 kismérő só, 2 nagymérő sikér vagy szejtán, késhegynyi ascorbinsav.
gépben dagasztottam csak egyszer 20 percet, majd olajozott deszkára tettem (úgy vettem észre így kezelhetőbb a tk. tészta), négy felé osztottam a tésztát, kinyújtottam kb 25x25 négyzetre, félbe vágtam egyszer, majd a két téglalapot az átló mentén vágtam el. kifliket tekertem belőlük és reszelt sajtba nyomtam a tetejét. kb 45-50 percig keltek majd 220 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sültek.
az illata remek az íze pedig fantasztikus!!!
|