Húsvéti tojás - Batka
2006.03.20. 22:50
Húsvéti tojás (Rama "Tavaszi sütemények")
20 dkg vaj 25 dkg piskótamaradék 25 dkg étcsoki 5 dkg őrölt mandula 4 ek rum, narancslikőr vagy konyak 15 dkg tortadara és reszelt csoki, aprított pisztácia és mandula cukormáz (porcukor és citromlé)
Piskótát szétmorzsolni, rá a 4 ek ízesítőanyag valamelyike, állni hagyni. Csokit gőz felett megolvasztani, bele a vajat, és 5 percig habosítani. Piskótát és csokis vajat összekeverni, fél órára hűtőbe. Evőkanállal adagokat szakítani, tojássá formázni, tortadarába, reszelt csokiba, pisztáciába vagy mandulaforgácsba, kókuszreszelékbe, fehér csokiba stb. forgatni, esetleg cukormázat csorgatni rájuk. Mignonpapírba, hideg helyen, fóliával lefedve egy hétig eláll.
|