Egy kovászporos recept is van fent, a "Rozskenyér kenyérsütőgépben" című. Ez egy korábbi receptem, most már csak friss kovászt használok. Szerintem érdemes házi kovászt csinálni, a gyorskovászolós módszerrel, majd ennek a mradékát folyamatosan lehet szaporítani. Nagyon kicsi időt igényel és a hűtőben elég hosszú ideig eltartható. A fagyasztását is kipróbáltam, az is működött, de nekem igaziból nincs rá szükségem. A múltkor kb. egy hét után vettem elő a hűtőből a kovászt és semmi baja nem volt. Ha érdekel a dolog, akkor szívesen leírom részletesen, hogy hogyan kell csinálni.
További jó sütögetést, várom a válaszod, üdv, Margit
Kész lett az új kenyerem és szerintem nagyon klassz lett. Rozsos, rozskovászos gépi kenyér néven a képeket már feltettem róla. Holnap a receptet is megírom és megvágva is csinálok képet.
Nekem most készül egy újabb gépi-kovászos kenyerem. Ez most rozsos, de rozskovászt is tettem bele. A búzakovászból elvettem egy kicsit és egy relatív nagy adag rozsliszttel aktiváltam. Jól nézett ki. A kenyérkém még keleget, a végeredmény még odébb van.
Szia Margit!
Ma reggel elterveztem, hogy sütök kenyeret, de sajnos csak késő este jutottunk haza, így holnap csinálom meg az új receptet (gépi kovászps) Etredményről beszámolok. Üdv Mindenkinek. Egyre jobban tatszik ez az oldal :)))
Örülök, hogy eljöttél, válogassál és süssél valami finomságot.
Én tegnap egy rozsos, kovászos gépi kenyeret sütöttem, nagyon finom lett. Ennek még nincs fent a receptje meg a képe. Ma szerintem ugyanezt fogom megütni és akkor lefotózom. Ebben a hőségben nincs kedvem a sütőt bekapcsolni, majd, ha jön a hűvösebb.
Szia, sziasztok. Én is idetaláltam. Látom a sok fincsi receptet, és azon filózok, hogy mit kéne sütni. Persze, jobb lenne semmit, az legalább nem árt az alkatomnak. dehát mit tegyünk, ha ezek meg olyan nyamik?!!!!
Szia Margit. A gépi fovászos kenyeret kimentettem. Köszönöm.Most éppen nincs itthon tönköly lisztem. Grahamot teszek helyette. Remélem o.k. lesz. Ma este elkészítem és írok. :))
Én is csak ismételni tudom az előttem szólókat, hogy már ideje volt, hogy azt a sok finomságot amit kikisérleteztél és megsütöttél egy helyre gyűjtsed. Még csak a fórumot olvastam végig, de maga az oldal és ahogy a szövegek is megjelennek ötletes. Engem nem zavar az egérkövető, de a színe tényleg lehetne más (pl.piros, narancs, stb).További jó munkát és sütögetést kívánokJulika
Még sohasem írtam fórumba, de nagyon sokat olvaslak benneteket, máshol is. Nagyon örülök ennek az oldalnak, mert itt könnyebben megtalálom a tuti recepteket.
Szerintem ötletes az egérüldöző felirat! Én egyet változtatnék rajta, valami más szint, nagyon sok a kék és annak különböző árnyalatai az oldalon én egy magenta, vagy valami hasonló szint választanék, ami rögtön elválik a többi szintől.
Szia!
Az egérüldözőről még egy mondat. Végül is aranyos sztem inkább hangulat kérdése ( legalábbis nálam ) hogy zavar-e vagy nem. Tegnap este elég fáradt voltam, akkor zavart. Most viszont kifejezetten élvezem. Na ezen igazodj el drága Margitka...........Szia.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit