Nos kicsit nehéz helyzetben vagyok, mert a kenyérfesztiválon, fejből készítettem össze ennek a kalácsnak a tésztáját és ott ugyan nem volt időm pontosan jegyzetelni, de azért megpróbálom emlékezetből összeszedni a receptet.
48 dkg BL 80-as liszt
2 dkg burgonyapehely
15 dkg öregtészta
3 dkg margarin
1/2 kk só
10 ml édesítőszer
1 tojás
1 kis doboz joghurt
1 dl Cherry brandy
2 kk cukor
1,1 dkg élesztő
pici aszkorbinsav
a fesztiválon kifelejtettem, pedig direkt vittem magammal, pici őrölt szegfűszeget szerettem volna tenni bele, ez biztos nem ártott volna
Azt hiszem más nem volt benne.
A folyadékokkal érdemes kicsit óvatosan bánni, az öregtészta, a joghurt sűrűsége, valamint a tojás mérete módosíthatja a hozzáadandó össszfolyadék mennyiségét.
15 perc dagasztás, 10 perc pihentetés, 10 perc dagasztás, majd 30-40 perc kelesztés.Ezután lisztezett felületre kell borítani a tésztát, elfelezni, két lapot nyújtani belőle, megszórni aszalt meggyel, feltekerni és a két szálat öszzefűzve négyes fonással megfonni. Ezután vissza a gépbe kelni, ha elérte az üst tetejét, akkor 1 óra alatt megsütni.
(Ezt azért fogalmaztam ilyen "körmönfontan" mert a fesztiválon Limara csinálta meg nekem, én éppen valami tésztamentési akcióban voltam egy másik gépnél. Köszönöm Limarának )
Erről sincsen fotóm sajnos.
Számláló
Indulás: 2005-07-19
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit