38 dkg BL 80-as liszt
2 dkg burgonyapehely
10 dkg Grahamliszt
1 mk édesköményes-köményes-korianderes fűszerkeverék
1/2 mk őrölt kömény
6 kk karamelizált cukor 1,5 dl vízzel felfőzve
1,5 kk só (szűken mérve)
15 dkg öregtészta
15 dkg joghurt
2 dkg margarin
pci aszkorbinsav
1,3 dkg élesztő
1 - 1,2 dl víz (a nyanya állagától függően változhat)
a dagasztás utolsó 1,5 - 2 percére: 1 kis marék lenmag, ugyanennyi szezámmag, 1 marék napraforgómag, 1,5 marék zabpehely
15 perc dagasztás, 10 perc pihentetés, 10 perc dagasztás (ennek a végén a magok), kb.: 30-40 perc kelesztés, utána éppen csak összeforgatni a tésztát, majd az üst tetejéig keleszteni (ez nekem most 2 alkalommal is 80 perc volt) és 1 órát sütni.
Van képem is, majd pótlólag felteszem, de túl sok nem látszik rajta, csak annyi, hogy egy szokványos kinézetű, kicsit sötétebb, gépi kenyér.
Számláló
Indulás: 2005-07-19
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit