50 dkg BL 80-as liszt
2 dkg burgonyapehely
25 dkg tk. rozsliszt
2 kis doboz joghurt
2 dkg margarin
2 kk cukor
2,5 kk só
pici aszkorbinsav
2,5 dkg élesztő
25 dkg öregtészta
kb. 2,6 dl víz
15 perc dagasztás, 10 perc pihentetés, 10 perc dagasztás, majd 30-40 perc kelesztés
Ezután lisztezett felületen megformáztam (most éppen feltekertem, majd a tekercset ismét feltekertem), majd jénaiban levizezve kelesztettem. 30 perc után bevágtam pengével, ismét bevizeztem, majd amikor kellően keltnek ítéltem, akkor 190 fokon, kégkeveréssel 1ó 10 percig sütöttem.
A 8 literes kacsasütőben ez a mennyiség nem fér el, felragadt még a tetejére is.
A bevágásnál az egyik vágást kicsit mélyebbre ejtettem, belevágtam a tekerésbe, ott azonnal, majd később az egész oldala széptrepedt, de szerintem csak emiatt.
A kenyér szerkezete jó lett, nekem ízlik is.
Ezt a menyiséget szabadon lehet szerintem sütni, vagy csökkentettet kell a jénaiba átszámolni.
Képet hozok, ha fel tudom tenni.
Számláló
Indulás: 2005-07-19
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit