48 dkg BL 80-as liszt
2 dkg burgonyapehely
15 dkg öregtészta
3 dkg margarin
1/2 kk só
2 kk cukor
10 ml édesítőszer
1 kis pohár joghurt
10 dkg tejföl
1 dl tejszín
1/2 dl Baileys
5 dkg Tiramisu krémpor
pici aszkorbinsav
1 tojás
1,1 dkg élesztő
1 narancs reszelt héja
A folyadékokkal érdemes kicsit óvatosan bánni, az öregtészta, a joghurt és a tejföl sűrűsége, valamint a tojás mérete módosíthatja a hozzáadandó össszfolyadék mennyiségét.
15 perc dagasztás, 10 perc pihentetés, 10 perc dagasztás, majd 30-40 perc kelesztés
Ezután lisztezett felületre borítottam a tésztát, elfeleztem, két lapot nyújtottam belőle, megszórtam sűrűn csokilapkákkal (a sodrófával még jól bele is nyomkodtam) szorosan feltekertem, majd a két szálat félbehajtva, egymásba fűzve 4-es fonással megfontam és vissztettem a gépbe kelni.
Amikor az üst tetejét elérte a tészta, akkor 1 órát sütöttem.
Erről nincsen képem sajnos. Ha lesz és módomban áll akkor majd pótlólag teszek fel.
Számláló
Indulás: 2005-07-19
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit