E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Súgó fórumozóknak

Egy kis segítség a receptes és beszélgetős fórumok használatához
Írta: Batka

Üdv a fedélzeten! Tehát, hogyan is működnek a fórumok? Bal oldalt a menüben kicsit lejjebb láthatóak a fórumtémák, a rendszer logisztikai okokból tematikusan szerveződik. Az Általános fórum a legnépesebb, ha sürgős probléma vagy csevegnivaló adódik, oda írjatok. Ha ritkábban látogatott fórumba írtok, akkor is érdemes szólni az Általánosban, így hamarabb észrevesszük a megválaszolandó kérdéseket.

A recepteket mindig a Bármi, amit érdemes megsütni vagy megfőzni néven futó receptes fórumba (vagy ha diétás vagy alkalmi receptről van szó, akkor szintén a megfelelő helyre) írjátok/másoljátok, mert az Általánosban annyi hozzászólás születik, hogy különben elvesznének. A receptek innen idővel átkerülnek a Fórumok modul alatt található Receptek modulba, méghozzá ábécérendbe sorolva, és a Receptes fórum receptjei ABC-ben címre kattintva érhetőek el. Itt mindig mindent könnyen megtalálhattok, ha egyszerre lenyomjátok a Ctrl+F billentyűket, és beírjátok, amire emlékeztek a recept címéből vagy a beíró nevéből (ez töredékszó is lehet).

Technikai segédlet

Mivel a statisztikák tanúsága szerint az oldal látogatóinak majdnem fele alternatív böngészőket (Mozzilla / Firefox, Opera, Safari stb.) használ, a G-Portált pedig Internet Explorerre optimalizálták, megpróbálom összefoglalni a gyakran felmerülő kérdésekre adott válaszokat.

Még mielőtt azonban tovább olvasnátok, ha úgy érzitek, nem akartok Explorert használni, de számítógépgurukká sem kívántok válni, próbáljátok ki az IE alapú Avant böngészőt:
http://www.origo.hu/szoftverbazis/internet/bongeszok/absetup.html
Többek tapasztalata szerint kiválóan működik vele a portál, de gyorsabb és valamivel intelligensebb is az Explorernél.

Miért fontos ez? A legalapvetőbb probléma, hogy ha valaki nem IE-ben jelentkezik be, a hozzászólás írásánál nem látszik a szerkesztősor, így a szöveg tagolását, formázását és a képek, linkek beillesztését manuálisan kell megoldani. A kitartóak az alábbiakban egy gyorstalpaló HTML tanfolyamon vehetnek részt.  

Alapvető szövegformázás

Ezekben az esetekben a kacsacsőrön belül nem szabad szünetet hagyni!

A leggyakrabban használt kód a sortörésé, ugyanis hiába látszik a hozzászólás írásánál a csodás tagolás, amint elküldtük a hozzászólást, ömlesztve lesz látható a szöveg.
Új sor kezdése (sortörés):
<br>
Új bekezdés egyszerűen: <br> <br>

Vastag betű:
<b>félkövér szöveg</b>
Itt tehát nyitó és záró kód is van; ezeket a kiemelendő szöveg elejére, illetve végére kell tenni, pl.:
Két szót
<b>vastag betűvel</b> kiemeltem. -> Két szót vastag betűvel kiemeltem.

Dőlt betű:
<i>hangsúlyozandó kifejezés</i> -> hangsúlyozandó kifejezés

Képek beszúrása a hozzászólásba

Csak olyan képet lehet beilleszteni, ami már fent van valahol az interneten (saját képtárban vagy tetszőleges weboldalon). Az alábbi sémát jobb egérgombbal ki is lehet jelölni, ki lehet másolni, majd a megfelelő helyen beilleszteni, de persze be is lehet gépelni. A pirossal jelölt szakaszok közé kell bemásolni a kép általában http://-vel kezdődő címét (a böngésző címsorából jobb klikkes kijelöléssel kimásolható). Ahol nincs jelölve, ott nem szabad szünetet hagyni!

<img src="http://forum.sg.hu/kep/faces/wow1.gif">

Az eredmény mindig csak a hozzászólás elküldése után látható, ebben az esetben:  

A fentiek miatt, ha tudjuk, hogy képet (pl. vigyorit) fogunk beilleszteni,  a hozzászólást érdemes új ablakban szerkeszteni: az egyikben megnyitjuk a képtárat vagy hangulatjel-gyűjteményt (és egy másikban szükség szerint ezt a súgót), megint egy másikban pedig pötyögünk.

Kérjük, legfeljebb 400 pixel széles képeket szúrjatok be, különben a kisebb felbontáson nézelődőknél szétcsúszik az oldal. Másfelől lényeges a kép mérete: ha lehet, ne haladja meg a 30-40 kB-t, mert a portál nagyon lassan fog betölteni.

(Legalulra bemásoltam Bezsa útmutatóját arról, hogyan kell beszúrni nagyítható képeket a tvn-es képtárakból.)

Internetes képtár létrehozása

Ingyenes regisztrációval több helyen is létesíthettek képtárat, ahonnan a fent leírtak alapján beilleszthetitek ide a képeiteket. Többek használják sikeresen a következőket:
http://xfree.hu/
http://fototar.t-online.hu/
http://kep.tar.hu/
http://photobucket.com/ (angol nyelvű)

A saját képtár címét érdemes bemásolni a Személyes adatlap „Weboldal” rubrikájába, így ha valaki a nevetekre klikkel, egy kattintással elérheti. Ez azért is előnyös, mert aki nem Explorert használ, annak nem biztos, hogy megnyílik a hozzászólásba illesztett kép-link.

Képek küldése e-mailben

Ha nincs képtárad, nem baj! Ha szeretnéd képekkel bemutatni a sütéseidet, a jobb oldalt található e-mail címek valamelyikére (ne mindkettőre!) küldheted a képeket.

Az alábbiakat nem muszáj figyelembe venni, de mivel meglehetősen sok kép érkezik, elárulom, mi az, ami nagyon-nagyon megkönnyíti a portálszerkesztők dolgát.

Aki tudja, kicsinyítse le a képeket 400x300 pixel nagyságúra, mentse el .jpg formátumban, adjon neki ékezetek nélküli nevet, a névben lévő szüneteket pedig helyettesítse alsó vonallal (_), vagy szimplán hagyja ki. Az elnevezés utaljon a kép tartalmára, és ha fázisképekről van szó, lehetőleg a sorrendet is adjuk meg (számozással). Ha valamit írtok a képekről, akkor írjátok mellé, melyikhez tartozik a leírás.

Linkek beszúrása

Ez valamivel bonyolultabb a képbeillesztésnél. Szintén a pirossal jelölt részeket kell begépelni, miután a böngésző címsorából kimásolt címet egymás után kétszer beillesztettük. Fontos, hogy csak a jelölt helyen szabad szünetet írni!

<a href="http://www.index.hu">http://www.index.hu</a>

A hozzászólás elküldése után az eredmény: http://www.index.hu (nem új ablakban nyílik)

A hozzászólásokat utólag csak Margit és én tudjuk szerkeszteni, de nem baj, ha valami nem megy elsőre: mindig helyrehozható.


Természetesen ebben a témában is várjuk a további ötleteket!

Bezsa:

„Leírom, hogy aki a tvn-en nyitott képtárat, az alábbi módon tudja itt a képet megjeleníteni:

 

A tvn-en az egeret addig viszi a képsarkáig, amíg a kézből nyíl lesz. Akkor a bal gombbal kattint miközben az egeret a kép közepe felé húzza. Ha a kép kék színűre változik, akkor ki van jelölve. Jobb gomb megnyomás, és a másolással ide beilleszti. Akkor itt a hozzászólásban rákattint a képre.

 

Megjelennek a kis kockák a kép szélén, a sarkánál és középen. Az egérrel odamegy, és amikor nyíl megjelenik, elkezdi befelé húzni. Azt fogja látni, hogy összenyomja a képet, persze kicsit deformálja, ezért oldalról és felülről is kicsinyíteni kell. Aztán megírja a kísérő szövegét, és miután elküldte, és mi rákattintunk a képre, az nagyban jelenik meg.

 

Remélem, érthető voltam, ha nem, akkor jöhetnek a kérdések.”

 

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Megérkeztek az útvesztõk a Mesetárba! Kukkantsatok be egy kis ceruzakoptatásra - vagy egy jó mesére!    *****    Aktív Friss Ingatlanok Debrecenben lakások, házak, villák, telehelyek széles választéka Aktív Friss Ingatlanok Debrecen    *****    MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3