E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2005.08.02. 14:27 - #54

Szia!

Azt hiszem nagyon leterhelt a G-Portál, néha én is nagyon keservesen jutok be és sokszor kidob engem is. Éjjelenként sokkal gyorsabb szokott lenni.

A kenyerem első - kézi - keverése után pihizik. Még csak egy órája, úgyhogy bőven van még ideje. Majd jelentkezem az eredménnyel.

Üdv, Margit

 


majorkaj Előzmény | 2005.08.02. 13:35 - #53

Szia Margitka !

Már vagy 3-szor kezdem el az írást és közben mingi csöng itt a telefon és mindig eltünik az írás mire befejezem a telcsit. Na szóval a lényeg, hogy nagyon jót ötlet, hogy így nem kell a felforralással és visszahűtéssel bajlódni.Így még egyszerűbb lesz a kefír készítése.Én is kipróbálom hamarosan csak még UHT tejet kell hozzá beszereznem. Várom a mai kenyeredről a beszámolót.Üdv:Julika


EmMargit Előzmény | 2005.08.02. 11:45 - #52

Még egyszer szia!

Elfelejtettem írni a kefirgombáról. Régóta gondolkoztam rajta, hogy minek felforralni a tejet, hiszen a dobozos UHT tejeket ultra magas hőmérsékleten hőkezelik. Nem mertem azonban a gombáim életét kockáztatni, ezért megvártam amíg felezhető mennyiség lett. Tegnap megpróbáltam, hogy a dobozból csak ráöntöttem a fele gombára a tejet és tökéletes kefirem lett belőle. Ezek szerint érdemes a tej feliratát elolvasni és, ha UHT, akkor nem kell a forralgatással külön kínlódni.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.08.02. 11:40 - #51

Szia Julika!

Köszönöm a dicséretet. Örülök, hogy az Indexes fórummal tudtam valami újat mutatni Neked :-) Nagyon sokan vannak az NLC-n is és ott is, de mindkét helyen találsz olyan embereket, akik csak az adott fórumhoz hűek.

Vannak még kipróbálatlan receptjeim, amiket a sütőben kell sütni, de ebben a hőségben nem szántam rá magam. Majd, ha hűvösebb lesz. Addig kísérletezem a gépi kenyerekkel. Mára is van új ötletem, majd este felé beszámolok róla :-)

További szép napot, üdv, Margit 


majorkaj Előzmény | 2005.08.02. 08:36 - #50

Szia Margitka !

Úgy látom egyre bővebb és érdekesebb a honlapod.Látom nagyon sokat dolgozol rajta. Nagyon tetszenek a kedvenc oldalaid. Én pl. az Index kenyeres fórumot eddig nem is láttam.

Csak így tovább. Gratulálok.

Mostanában ilyen melegben én nem igazán sütögetek, hétvégén is csak egy egysezrű magos kenyeret készítettem. De látom Te azért sütögetsz ám rendesen.Üdv:Julika


EmMargit Előzmény | 2005.08.01. 21:24 - #49

Szia!

Nagyon kíváncsian várom a beszámolót.

Tudod, ezek a receptek, most nagyon újak, most kísérletezgetem ki őket. Nagyon érdekel, hogy másnak hogy válik be.

Dulifulinak sikerült ma egy ilyen új fajta kovászos kenyere, ennek nagyon örültem. Remélem holnap a Tiednek is örülhetek.

Sok sikert kívánok hozzá, üdv, Margit


vajaiildi Előzmény | 2005.08.01. 21:10 - #48

Köszönöm szépen a választ!

A gyors kovászom már készül,most tettem át egy nagyobb dobozba,mert amibe először tettem az kicsinek bizonyúlt.Remélem ez nem ártott meg neki.Holnap megsütöm a kovászos rozsos gépi kenyeret,beszámolok róla ha elkészült !

Szia: Ildi


EmMargit Előzmény | 2005.08.01. 20:41 - #47

Szia!

Örülök, hogy érdekel a kovász, dehogy haragszom a kérdésekért :-))

Mint azt az imént írtam, a kovász érzésre szaporítom. Rááll az ember keze egy idő után, hogy milyen sűrűre kell keverni. Én egy fél kg-os vajasdobozban tartom a kovászt, ez elég egy sütésre és marad annyi belőle, hogy újra lehessen aktiválni. A bekeverés után addig hagyom állni, míg jó savanyú szaga lesz. Egyszer kétszer vissza kell közben terelnem a helyére, de rajta a doboz teteje, még eddig sose mászott ki. Pontos időt nem tudok hozzá mondani, mert a környezeti hőmérséklet jelentősen befolyásolja. A hűtőben is ebben a lezárt dobozban tartom. Egy ideig minden nap ránéztem, de nem solt tennivalóm vele. Szépen lelassul, sőt meg is áll. Egy hétig biztos eláll a hűtőben, ezt már próbáltam. Ha kiveszi az ember és friss liszttel találkozik, akkor újra aktív lesz. A friss liszt lehet a kenyér bekevert tésztája is. Neked is azt ajánlom, hogy a legutóbbi kenyerem, a "Rozsos, rozskovászos gépi kenyér" dagasztási és kelesztési részét olvasd el, ez nagyon beválni látszik.

A fagyasztás bevált. Szobahőmérsékleten olvasztottam ki, de nagyon lassan tért magához, talán tovább tartott, mint a gyorskovász elkészítése. Viszont nem kellett élesztő újra bele. A vajasdobozos adagomnak a felét fagyasztottam le, de ez csak próba volt.

Van két képem a kovászomról, felteszem a képekhez "Kovász" néven. A hűtőből vettem elő a fényképezéshez, tehát abszolút "csendes"  állapotban volt.

Írjál, ha bármi kérdésed adódik, nagyon szívesen válaszolok. Sőt azt remélem, hogy lassan egymásnak is fogtok válaszolni, elvégre ez egy fórum :-))

Sok sikert, ha belefogsz, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.08.01. 20:23 - #46

Szia Druszám!

Örülök, hogy ellátogattál és tetszik amit látsz.

Láttad bal oldalon a Kedvenc oldalaimat?

Még néhány recept hiányzik, de már nem sok van hátra. Jöhetnek az újak:-))

Gyere máskor is, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.08.01. 20:21 - #45

Szia!

Sajnálom, hogy egy kis keveredést okozott ez az 5 dkg liszt. A legújabb receptem, a "Rozsos, rozskovászos gépi kenyér" receptjében írtam el a BL 80-as lisztet. Már átjavítottam, csak jó darabig nem tudtam belelépni a javításba.

Olvasd el ennél a receptnél, hogy hogyan dagasztottam és kelesztettem, szerintem ez jobban beválik. Lassú, de nagyon szép kenyér lett a végeredmény.

Ezekhez a kovászos receptekhez hozzáírom, hogy a folyadék mennyisége a kovász állagától függ. Mivel én szemre-érzésre adok a kovászhoz vizet és lisztet, nem biztos, hogy teljesen egyforma lesz minden alkalommal. Nagyjából galuskatészta sűrűségűre szoktam bekeverni.

Nagyon örülök, hogy így ízlik a kovászos kenyér, úgy látom Te is beszállsz ebbe a táborba:-))

További sok sikert, üdv, Margit


margit2 Előzmény | 2005.08.01. 20:12 - #44

Szia Margit!

Látom napról napra szépen bővül az oldalad, egyre több és több lesz a recept! :-)

Üdv.: Margit2

 


dulifuli13 Előzmény | 2005.08.01. 17:29 - #43

Sziasztok. Rájöttem, azért lett kicsit göröngyös, mert kevesebb liszttel csináltam, s ahhoz valószinűleg so volt az élesztő. Most , hogy már tudjuk, a helyes mennyiség 35 dekla BL 80, biztosan megtapasztaljátok, hogy ez egy remek recept. Nagyon finom is, még langyosan elfogyott a fele :)))

vajaiildi Előzmény | 2005.08.01. 17:27 - #42

Margitka,köszönöm a válaszodat,csak még azt mond meg nekem légyszives,hogy a maradék kovászhoz kb mennyi vizet és lisztet tegyek,azt is kb 12 órát hagyjam a melegen és utána tegyem a hűtőbe?Kb mennyi ideig áll el a kovász?A hűtőben lezárva kell tartani?(Nem túl sok kenyér fogy nálunk,csak nagyon szeretek(-nék)sütögetni.)Vagy ha le lehet fagyasztani akkor mekkora adagokban érdemes?

Bocs hogy ilyen sokat kérdezek,de nem vagyok túl tapasztalt ezügyben! :-))

 


dulifuli13 Előzmény | 2005.08.01. 17:04 - #41

Sziasztok. Ma elkészül a kovászos-gépi kenyér. Egy picit kevésnek pizonyúl a viz, nem volt elég laza a kovász, ezért egy picilangyos vizet tettem hozzá dagasztás közben. Azelső kelesztés után olyan szép sima lett, sajnáltam újra dagasztani, de ha ezt írta a recept, hát szót is fogadtam. A végleges kenyérke egy picit göröngyöslett, de nincsenek nagy kráterek és az íze sokkal jobb lett mint azelőző gépi kenyereimnek. Most aztán gyártom a további kovászt :) Köszi Margit a jó receptet. Ja, és módosítom 35 dkg BL lsiztre :)

EmMargit Előzmény | 2005.08.01. 17:02 - #40

Sikerült átjavítanom a receptben a liszt mennyiségét.

Üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.08.01. 16:54 - #39

Szia!

Az új kenyerem receptjében sajnos elrontottam a liszt mennyiségét. 35 dkg volt a BL 80-as, de akadozik a G-Portál és nem enged be javítani. Azonnal észrevettem, amikor ellenőriztem, de nem tudok egyelőre javítani.

Gyorskovásszal minden kovászos receptet meg tudsz csinálni. Én a maradék gyorskovászomat etetgettem tovább. Használat után hozzáteszek a maradékhoz egy kevés lisztet és vizet, hagyom addig, amíg beindul és savanyú lesz az illata, majd beteszem a hűtőbe. Használat előtt egy kevéssel szoktam elővenni, hogy szobahőmérsékletre tudjon melegedni.

Most egy kanál búzakovászt "átetettem" rozsliszttel rozskovásszá. Nagyon érdekes lett, más mint a búzakovász. Ha gyorskovászból szeretnéd ezt a kenyeret megcsinálni, akkor javaslom, hogy vegyes lisztből csináld meg a gyorskovászodat. Érdemes picit többet csinálni és visszaetetve eltenni.

Meséld majd el, hogy mit döntöttél, üdv, Margit


vajaiildi Előzmény | 2005.08.01. 16:31 - #38

Szia Margitka!

Látom feltetted az új kenyered receptjét is. Nagyon szimpatikus,pláne hogy a gépben meglehet sütni és nem kell a sütőt bekapcsolni.Azt szeretném kérdezni,hogy a gyors kovásszal is meglehet e csinálni?

Vagy ha lennél olyan kedves ,hogy leírod hogy kell a kovászt csinálni azt megköszönném !


EmMargit Előzmény | 2005.08.01. 12:08 - #37

Szia!

Egy kovászporos recept is van fent, a "Rozskenyér kenyérsütőgépben" című. Ez egy korábbi receptem, most már csak friss kovászt használok. Szerintem érdemes házi kovászt csinálni, a gyorskovászolós módszerrel, majd ennek a mradékát folyamatosan lehet szaporítani. Nagyon kicsi időt igényel és a hűtőben elég hosszú ideig eltartható. A fagyasztását is kipróbáltam, az is működött, de nekem igaziból nincs rá szükségem. A múltkor kb. egy hét után vettem elő a hűtőből a kovászt és semmi baja nem volt. Ha érdekel a dolog, akkor szívesen leírom részletesen, hogy hogyan kell csinálni.

További jó sütögetést, várom a válaszod, üdv, Margit


bobe Előzmény | 2005.08.01. 08:13 - #36

Szia Margit!

Olvastam a kovászos kenyereid receptjeit. Nagyon tetszenek, megszeretném kérdezni, hogy porkovásszal lehet-e a kovászodat helyettesíteni?

Köszönöm böbe baba


EmMargit Előzmény | 2005.08.01. 00:50 - #35

Sziasztok!

Kész lett az új kenyerem és szerintem nagyon klassz lett. Rozsos, rozskovászos gépi kenyér néven a képeket már feltettem róla. Holnap a receptet is megírom és megvágva is csinálok képet.

Szép napot holnapra mindenkinek, üdv, Margit


[Későbbi] [554-535] [534-515] [514-495] [494-475] [474-455] [454-435] [434-415] [414-395] [394-375] [374-355] [354-335] [334-315] [314-295] [294-275] [274-255] [254-235] [234-215] [214-195] [194-175] [174-155] [154-135] [134-115] [114-95] [94-75] [74-55] [54-35] [34-15] [14-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?