Gondolkozz el rajta és ha tudsz valami megoldást akkor a gomba biztosítva van számodra :-)) Julika Pesten lakik, én Pest mellett, majd egyeztetünk, ha aktuális a dolog.
Érezd itt jól Magadat továbbra is, a zavaró tényezőkkel pedig ne tőrődj :-))
Sziasztok!
Köszönöm a kefirgomba felajánlásotokat, neked is Julika, meg Margitnak is. Én Nyíregyházán élek, és nem tudom, hogy a távolság miatt megoldható e a dolog. Budapesten keresztül legközelebb aug. 29-e körül megyek, csak ha hazafelé nem autóval jövünk nem hiszem, hogy tudok kitérőt tenni.De most olvasom a társalgót úgy látom kísért a múlt. Ezt már kitárgyaltuk egyszer a nlc-n. Csak azt nem értem, hogy ha valaki nem tetszik valami, akkor minek látogat ide??????
Kész a legújabb próba-zsömlém. Nagyon finom lett, ropogós zsömle néven találtok róla képeket és receptet. Egyelőre még az ABC alján van, majd később a helyére teszem.
Arra gondoltam, hogy lehet, hogy már hűvös volt a gombának, talán ezért nem lett jó. Lehet, hogy most az enyém is fázni fog :-)) Próbáld meg esetleg kézmelegre a mikróban meglangyosítani a tejet és úgy beletenni a gombát. Valahol olvastam, hogy az aludttejnek és a kefirnek a készítéséhez az ideális hőfok 30 fok körül van. Az előző két kefirem még a hőségben készült.
Üdvözöllek, örülök, hogy eljöttél és tetszik az oldal. A kefirgombát és Margit2-től kaptam, mert a környezetemben nem tudtam sehogysem szerezni. Már én is tudtam a szaporulatból adni. Lassan megint felezhető lesz az adagom, úgyhogy szívesen adok belőle Neked is, ha el tudsz érte jönni. Húú, most néztem az NLC-n a Bemoldaladon, nagyon messze laksz tőlem :-( Ennek dacára szívesen adok belőle, ha az utaztatását meg tudod oldani. Maga a készítése nagyon egyszerű, csak fel kell önteni forralt és lehűtött tejjel a gombát, majd egy nap eltelte után, műanyag szűrővel leszűrni a kész kefirből. Tárolni a hűtőben lehet egy kevés vízben. Nagyon finom kefir lesz belőle, kenyérsütéshez is nagyon jó. Most kísérleteztem vele, hogy forralatlan UHT tejjel csináltam, nekem így is sikerült.
Szia Margit!
Sziasztok Mindenkinek!
Örülök Margit új fórumjának, elég érdekesnek találom ahhoz, hogy sokan visszatérő vendégként
üdvözöljük majd egymást.Margitnak meg kitartást,
hogy a kreativitása mindig toppon legyen megörvendeztetve bennünket jobbnál jobb receptekkel!
Most lehet, hogy a nagyfokú butaságomat árulom el, de már csak megkérdezem, hogy hogy van ez kefir készítés???? Hol lehet beszereznii, vagy hogy lehet előállítani a gombát Már olvastam Margit2 lapján is, hogy ő -azt hiszem - kaukázusi kefirt készített, de akkor nem volt időm utána kérdezni.
Köszii.
Üdv Dundica
Én ma már a harmadik kefirt csinálom így. Az előző kettő teljesen jól sikerült, mai majd holnapra derül ki. Sajnálom, hogy nem lett jó. A gombákat nem csodálom, hogy félted :-)) én is ezért először fél adaggal próbáltam ki, de csak miután bevált, akkor írtam meg. Most jut eszembe, hogy Joli is megcsinálta már így a kefirt és Neki is sikerült. Remélem a legközelebbi próbáddal már Neked sem lesz probléma.
Köszönöm, hogy gondolkozol a szavazáson, várom az ötletedet, ha sikerült valamit kitalálni.
Szia Margitka !Kedden hazafelé vettem UHT tejet, felbudulva, hogy enm kell forralni, visszahűteni, este rá is öntöttem a gombákra. Tegnap este pedig meglepett, hogy az állaga tejszerű maradt és az illata sem hasonlít igazán a kefírre. Tudod, azért nema dom fel és még megpróbálom majd. De Nekem az első nem sikerült. Az igazat megvallva még nem kóstoltluk, mert még volt az előző készítésből. De azért, hogy nehogy baja essen a gombának tegnap este nagy gyorsasággal megetettem a szokásos tejjel. Gondolkozom én is a szavazás témáján, ha valami érdemleges eszembe jut megírom Neked. Üdv.Julika
Feltettem a képet és a receptet "Gépi rozskovászos, rozsos és hajdinás kenyér" néven. Rendet is csináltam, a tegnap feltett dolgok is bekerültek az ABC-be.
Az NLC-n írta nekem valaki, hogy keresett kovász leírást és nem talált. Ezt a hiányt pótolandó írtam egy kis összefoglalót a kovász készítéséről. Ezt is feltettem a receptek közé "Kovász készítése" címmel. Nem tudom, hogy elég érthető-e és kiterjed-e mindenre, ami kérdéses lehet. Ha valakinek további kérdése van ezzel kapcsolatban, kérem írja meg és vagy itt a fórumon válaszolok, vagy kiegészítem az összefoglalást.
Csak ugye 3-szor kezdtem a hozzászólásnak, utána pedig nagy betűk lettek, holott én kicsivel írtam. Ezért lett a mérges fejecske. Maradjon a betű nagysága, majd én írás előtt kiválasztom milyen legyen.Julika
Margitka: elkészült a rozskovászos gépi kenyerem.Bár csak az adott mennyiség feléből sütöttem,így is elég jól néz ki.Mondjuk nem olyan szép gömbölyű a teteje mint a tiednek,hanem csak egyenes,de legalább nincs behorpadva.:-)) Az íze is nagyon finom,bár még nem hült ki teljesen,de muszáj volt megkóstolni ! :-)))
Remélem nem haragszol iagzán, a kinti mérges fejecske nem valódi, ugye?
Annyira apró volt a betű, hogy egyáltalán nem lehetett elolvasni, ezért állítottam át nagyobbra. Ha szeretnéd, akkor visszakicsinyítem, de akkor nem lehet elolvasni. Hogy legyen ??
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit