A gombával kapcsolatban majd még gondold ki, hogy legyen.
A kakaós csiga biztos finom volt a rumos ízesítésű barna cukorral.
A sonkás buci nálunk megelőzte sikerében a virslis bucit, nagyon szeretik a gyerekeim. Ha megyünk valamerre kirándulni, akkor szoktam ilyeneket csinálni, mert könnyű az úton enni.
Győzzétek csak a sütögetést, ma két új dolgot is csináltam :-)) Készen lett a kenyerem is, a receptjét és a képeket "Vegyes kovászos kenyér" címmel tettem fel. Mostanra már egy falatot meg is kóstoltam belőle, nagyon finom lett.
Sütőpapírt sok felé lehet kapni, a lényeg, hogy szilikonos legyen. Nagyobb áruházakban, élelmiszer boltokban az alufólia környékén szokott lenni.
A fogyókúra nekem is ismerős, ezért készülnek a kalácsaim és egyéb édességeim cukor helyett édesítőszerrel :-)), valamint ezért igyekszem teljes kiőrlésű liszteket keverni a kenyérbe. Kevés, egészséges kenyérfélét a fogyókúrába iktatva is lehet enni.
Nagyon aranyosak ezek a kis figurák, ma megkerestem és meglestem én is. Szégyen-szemre nem is tudtam, hogy van ilyen :-))
Sziasztok Lányok, most már nekem is van ikonom:)
Margit, annyit szeretnék még kérdezni, hogy a szilikonos sütőpapírra hol lehet szert tenni?
Sok mindent ki fogok majd próbálni, de most kezdtem el tornázni járni, és a férjem is fogyni szeretne. Úgyhogy ritkázom a sütögetést, de ezeknek a csodáknak egyszerűen nem lehet ellenálni.
Pintyő
Sziasztok! Ez a postai út remek megoldás lehet. Meg augusztus végén már annyira remélhetőleg nem lesz meleg. Még értetkőzünk idős barátnőnkkel, akit Hévízre viszünk rehabilitációs kezelésre, hogy kiderítette van e biztonságos parkoló a kocsijának, mert ha nincs akkor azzal jövünk haza, és szabadon mozoghatunk. Hát mit mondjak azért érdekes lehetne egy ilyen találkozás! Így túl a 3.-4. x-en nem semmii!!!! Julika, jól magyaráztál, sikerült használni az avatart! Ma sütöttem kakaós csigát, van rumos ízesítésü barnacukrom azzal bolondítottam meg egy kicsit, nagyon kellemes ízt adott neki. A tegnapi viirslis buci után ma sonkával csináltam nagyon ízlett ez is a családnak. Még az a szerencse, hogy ők ehetnek, büntetlenül. Margit annyi a jobbnál-jobb új recept, hogy csak győzzük megsütni. Ügyes vagy köszönjük! Üdv Ilus
Köszi szépen. Én nem tettem bele, de szerintem így is jó lett. Nem tudom mi lehet a szerepe.
Nagyon finom lett a zsömle és nem is bonyolult megcsinálni. Olyan zsömle illata és íze van, mint a régi zsömléknek.
Gyönyörű szépeket csináltál ma Te is, én is gratulálok hozzá.
Még készül egy kovászos kenyerem, amit élesztő nélkül szerettem volna sütni, de végül a hideg vagy nem is tudom mi miatt nem akart megindulni a tészta, ezért tettem bele egy minimális élesztőt. Még keleget, úgyhogy az eredményről csak később tudok beszámolni.
Gratulálok a forrázott zsömidhez. Tudtam, hogy ki fogod probálni a forrázást. Valamelyik ilyen forrázós receptben olvastam, hogy a vizbe tesznek 1 tk. szódabikarbónát. Én a gyürünél tettem bele. Ugyan nem nagyon tudom, hogy mi szerepe van?
Szárított búzacsírát tettem bele és ezt bioboltban lehet venni. Nem muszáj beletenni, lehet mással is pótolni a kieső súlyt. Az eredeti recept teljesen fehér lisztből volt, de én ilyet nagyon ritkán sütök. Ezért került bele csíra, korpa és teljeskiőrlésű liszt is. Így azért egészségesebb :-))
Szoktam azért bevált dolgokat többször is megsütni, csak olyankor csöndben vagyok, hisz nincs mit újat mesélnem :-) ,de kétségtelenül igaz, hogy szeretek kísérletezni.
Jó hét végét kívánok én is, süssél finomakat és meséld majd el, üdv, Margit
SZia Margitka ! Megnéztem az új zsömid képét és olvastam a recijét. Tényleg nagyon érdekes az elkészítése, de egyszerűnek hangzik. Most lehet, hogy butaságot kérdezek, de a búzacsíra szárított vagy friss amit beletettél ? Bioboltban kapható a búzacsíra ? Minden más hozzávaló van otthon Nekem.
Azt én még nem hallottam Tőled, hogy Te egyfélét megcsináltál többször ugyanúgy, mert mindig kisérletezgetsz valamit. De csak tedd ezt, mert akkor mi sok-sok recit gyűjthetünk és sütögethetünk finomakat.
Jó megoldás lehet ez a postai út is, én még nem olvastam róla.
Kész a zsömlém, nagyon finom lett. Ebben a receptben eredetileg az elkészítés furcsasága fogott meg. Igaziból nagyon egyszerű volt megcsinálni és a végeredmény miatt biztos, hogy máskor is sorra fog kerülni.
Megsült az új zsömlém. Nagyon finom lett ez is. Képet és receptet tettem fel, Forrázott zsömle néven. Szokás szerint egyelőre az ABC végén van, sajnos ilyenkor olyan lassú a G-Portál, hogy nem tudom a helyére tologatni, majd csak éjjel.
Sok sikeret hozzá, ha valaki kipróbálja, üdv, Margit
Úgy látszik ma mindenki szabin ebben a hideg időben. Tudom, hogy a muffin zsömle is finom, mert azt már egyszer sütöttem és nagyon ízlett.
A kefirgomba.hu oldalon olvastam, hogy csomagba is szoktak feladni a gombából csak elsőbbségivel, hogy másnap biztos odaérjen. Lehet, hogy Dundica részére ez is jó megoldás lenne.Gondolom egy kis vízbe, műanyag edénybe kellene ugyanúgy tenni, a dobozban sötét van.
Szerencse, hogy nem veszett kárba kefirre szánt tej.
A ropogós zsömlét érdemes kipróbálni, mert nagyon finom. Ma ettük meg a végét, mára a nylonban megpuhult, de a finomságán ez nem változatott. Én is ezért vártam a hőség végét, hogy végre süthessek a sütőben. A muffin zsömle is nagyon finom volt, a gyerekeim reklamálják is, hogy mikor csinálok legközelebb.
Ma egy újabb zsömlével kísérletezem, kb 1 óra múlva már lesz eredményem.
Jó sütögetést és segítést kívánok a hét végére, üdv, Margit
Megnéztem Margitka a ropogós zsömléidet, angyon tetszik előbb-utóbb biztosan kipróbálom majd. Most már nincs olyan meleg azt gondoltam ki, hogy hétvégére muffin zsömit sütök.És a szomszéd néninek is kell majd segédkezzek, mert a barackos kalács után felbuzdult (neki is már régen van gépe, de eddig csak kenyérsütésre használta) és elkérte a receptet. Hétvégén megy vendégségbe és szilvalekváros kifliket szeretne belőle csinálni: Ő nem tudja állítani a gépet (azt mondja elgalábbis) tehát majd segítek a dagasztásnál, kelésnél, ahogy én szoktam. Julika
Szia Margit !Én meg arra gondoltam, hogy még melege volt a gombának, mert tegnap megkóstoltam és nagyon finom krémszerű aludtej lett szerintem. Elfogy nincs vele probléma, csak nem kefír, szerintem.Üdv.Julika
Még egyszer szia Dundica ! Aug.29-re már nekem is lesz annyi gombám, hogy tudok adni Neked belőle. Előtte egyeztetünk és megpróbáljuk megoldani. Üdv.Julika
Szia Dundica ! A kis figurákat úgy tudod kitenni a hozzászólásaidhoz, hogy amikor ide bejelentkeztél a lapon fent bal oldalon van Szeméyles adatlap, oda bemész és aza"avator (ikon)"-nál kiválasztod (legördíted a válsztékot) azt a kis figurát amit szeretnél és elküld gpmbra kattintasz és már az előző hozzászólásaidhoz is kiteszi a kis figurát.. Remélem tudtam segíteni Nekd ebben.Julika
Sajnos a portál tényleg lassú, engem is sokszor bosszant. A mai receptemet harmadszorra sikerült feltennem, mert előzőleg kétszer "kidobott".
A csiga tésztájának nagyon hidegnek kell lenni, hogy a vaj ne tudjon elolvadni benne. Lehet, hogy ezt ilyen hőségben, ami volt nem is nagyon lehet rendesen megcsinálni. Legközelebb biztos jól fog sikerülni :-)
A dícséretet köszönöm szépen. Én nagyon igyekszem, hogy érdemes legyen a továbbiakban is jönni. Örülnék, ha máskor is beszámolnál az eredményeidről a fórumban.
A hétvégén megcsináltam a kakaóslegyezőt. Tragédia, milyen állaga lett. Ráadásul elég nagy csapat előtt. Kihagytam azt a lépést, hogy ne melegedjen fel a tészta. Dagasztás után hagytam a gépben kelni, meg amúgy is kánikula volt. Anyósom sütője is csak melegített, minthogy sütött volna. Szóval a külseje palacsintára hasonlított. Egyetlen vigaszom, hogy a 19 hónapos kislányom úgy ette, hogy öröm volt nézni.
A próbálkozást nem adom fel, tudom, hogy milyennek kell lenni, majd legközelebb sikerül.
A macerás dolgokon te nem tudsz változtatni. Maga a portál lassú.
Amiket te alkotsz, az miatt érdemes lesz ide látogatni. Még egyszer gratulálok hozzá.
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit