Szia Margit.
A soklisztesem a Tiéd alapján készült. Csak nem mindig ugyanazokkal a receprekkel. Most pár napig nem leszek itt, de utána megkeresem azt amit a topikba is beírtam egyszer.
Puszi, jó sütögetést Mindenkinek.
Nehezet kérdezel! Én mindig 20 dkg vajjal, általában Tea vajjal és 20 dkg Rama margarinnal szoktam csinálni. Nem tudom miért van igy a receptben, még nem gondolkoztam rajta.
Szia Joli!
A sajtos pogi recinél 20 dkg vajat és 20 dkg margarint írsz. Ezt fontos így betartani, vagy lehet csak margarinnal is készíteni. Köszi szia.
Látom megtaláltad a fórumot, örülök. Itt sokkal hosszabban lehet írni, mint a kinti üzenőfalon. Végül is mindegy hány felé vágja az ember a tésztát, az enyém biztos vatagabb, nagyobb volt.
Jó kis vendégváró dolgok akadnak még a receptek között. Nézelődjél, biztos fogsz találni, de ha gondolod szívesen segítek is.
Joli képei alá beírtam, hogy a Receptes fórum melyik hozzászólásában találod a receptet. Tehát, amikor belépsz a fórumba, akkor nem a beszélgetősbe kell továbblépni, hanem a receptesbe.
Sajnos ezt a bonyolult elérhetőséget nem én csináltam, ez a portál sajátossága.
Lehet, hogy ezzel a G-Portállal nem a legjobb lehetőséget választottam, de korábban fogalmam sem volt erről az egész honlapkészítésről és, hogy hol lehet még ilyet csinálni. Szeptemberre ígérnek valami szerverfejlesztést, remélem, akkor jobb lesz a helyzet.
További sok sikert kívánok, írjál máskor is. Akár Te is tehetsz fel receptet oda ahol a Joliét megtalálod. Üdv, Margit
Szia Margitka!
Akkor még mindig valamit nem értek. Nekem rengeteg csiga lett!!! Nem 12 db! sokkal több! talán túl vékonyra csináltam? de nem voltak azok! rém finomak voltak és nagyon ízlett a vendégeknek is! (csak kicsit sótlan volt a töltelék, mikor megkóstoltam akkor jónak éreztem) de mind elfogyott.Várom az ilyen jó kis vendégváró ötleteket. Ez szuper volt.
Valamit elnyomhattam, mert eltünt az előző hozzászólásom.
Joli ananászos muffinjába mennyi sütőport kell tenni, mert a hozzávalókból kimaradt a leírásban pedig szerepel.
A kefírem egy kicsit híg lett, remélem (vsz. hidegen öntöttem rá a tejet) a mai forralt már jobb lesz. Azért ezt sem fogom kidobni.
A lányaim: Hédi 19 hónapos, Emma 6 hónapos lesz.
Margit, nagyon írigy vagyok a családtagjaidra, hogy ilyen gondoskodó tyúkanyó vagy. Én is ilyen szeretnék majd lenni. Remélem nem sértődsz meg ezen a szón. :)
Az újabb megszavazható kérdést már feltettem, de az ötleteidet elmentem, megpróbálok ebből egy szavazást csinálni következőre. Nagyon jóóóó:-)
A soklisztes kenyérreceptnek utánanézek, úgy látszik kimaradt a sorból. Lehet, hogy még van egy-két receptem, ami lemaradt. Ha észreveszitek és szóltok érte, azt megköszönöm.
Most már lehet írni az NLC-re is, nagyon klasszul megújították.
Milyen kenyered sült? Ha van kedven írjál Te is receptet a receptes fórumba. Ha esetleg képet is tudsz hozzá küldeni az email címemre, akkor azt a neveddel fel is tudom tenni.
A nevemre kattintva találsz egy email címet, oda küldd el légyszíves, én pedig felteszem a neveddel, ugyanúgy, mint Joliét.
Örülök, ha küldesz képet, akár majd másról is és írd be hozzá a receptet. A hozzászólás számát a kép mellé mindig oda fogom írni, így könnyen megtalálja mindenki, aki szeretné megcsinálni.
Margitka!
Hogyan tudok neked küldeni képet. A svéd zsemléről szeretnék küldeni. Ha már van recept akkor legyen kép is mellé. Szia.
Joli!
A napocskád valami gyönyörű. Gratula hozzá, asszem kifogom hamarosan próbálni. Szia.
Nagyon örülök, hogy jól sikerült a kalácsod és főleg, hogy könnyűnek ítéled az elkészítését.
Én egyszer elég régen írtam, hogy nem szoktam nehéz, bonyolult dolgokat csinálni, de szerintem nem nagyon hittek nekem:-)). Ezért jó, hogy megírtad, nem volt nehéz megcsinálni.
A kefirgombáimat egy kicsit a langyos sütő mellé tettem tegnap, így mára szépen megaludt a kefirem. Szerintem csak fázott szegény :-)
Meséld majd el hogy sikerült a kefir, légyszíves !
Sziasztok!
Az nlc-n az 50-60-asok itt vagyunk nevű topicban levelezek január óta. Vannak akik a kenyérsütőknél is olvasgatnak, de inkább háttérben, ahogy én tapasztalom. Szerintem egyszer látogass el közénk. Ma sajnos valamit vacakolnak, nem lehet belépni este 8 óta. Karbantartás ill. az egyszer beigért megújulűs miatt gondolom.
Ami az "egyszerű" recepteket illeti. Sokan vagyunk, akik hullámzó időbeosztásban dolgozunk. Tehát ez a kiveszem-visszateszem figyelem a pittyogást, stb. Nem igazánmegy munkanapokon. Ráadásul nem mindenki tart otthon annyi féle lesztet. Én még mindig nem jártam a végére annak a rakat lisztnek (amit olcsón vettem, de nem az amit akartam) amit kenyérliszt helyett vettem. Namármost, ha egy kenyérkbe a a teljeskiörlésűből max. 20 dekát teszek, képzelheted milyensok kenyéret kell sütni. Ha már tudatosan veszem a liszteket, akkor is oda kell figyelni, mert ugyebár nem mindegyik kapható minden boltban.
Dologidőben egyszerű gépi kenyér amit Te Grahamkenyér ill. soklisztesként küldtél annak idején. Hétvégén meheta kovászolás,vagy a sütőben készített. A soklisztes nincs itt ezen az oldalon?
Kérdés lehet: Mennyi időt szánsz kenyérsütésre. Hányszor sütsz hetente. Befolyásol-e az alapanyagok beszerzése egy -egy recepet kipróbálásakor. Vagy valami ilyesmi.
Most megyek, mert sül a kenyerem :))
Puszi és üdv mindenkinek
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit