Szia Margitka ! Akkor ma este beviszem szegény káposztát a lakásba, ott biztos melegebb van mint a nyitott erkélyen.
Látom a szavazást, hogy itt már sokkal többen szavaztak mint az elsőnél. Bővül a kis csapat !
Szabin leszek 2 napot és szeretnék sütögetni is. A kalácskoszorút mindenképp tervezem. A hűtőben van dió és a kata25 receptje alapján valószínűleg megsütöm a csokis mandulás sütit, mert egyszerűnek hangzik. A kenyeret még nem döntöttem el. Lehet, hogy olyat kellene kipróbálnom ami számomra újdonság. Sziasztok .Julika
Köszönöm, hogy jelezted a sütihez, hogy Böbsi nevét írjam oda. Ezt szerettem volna kérni is, hogy ha más receptjét teszi valaki közzé, akkor írjuk mellé az eredeti szerző nevét is. Így korrekt szerintem is :-))
Nézd majd meg légyszíves, a recepthez beírtam a javítást.
Köszönöm még egyszer, várom a beígért recepteket, üdv, Margit
Köszöntelek az oldal látogatói között, nagyon örülök, hogy írtál is.
Jól teszed, ha leporolgatod a kenyérsütőgépet, sok dolga lesz, ha kedvet kapsz és ismét sütögetni kezdesz benne :-))
Ha nem nagyon volt sikeres kenyered eddig, akkor a Fehér kenyeret javasolnám kipróbálásra, ez nagyon egyszerű és majdnem mindenkinek sikerülni szokott elsőre. Az első sikeres kenyér után már könnyebb variálni és próbálkozni másokkal is. BL 80-as lisztet érdemes beszerezni, mert ez az igazi kenyérliszt, magasabb a sikértartalma, mint a többinek. Ennek hiányában kenyeret 2/3 rétesliszt+ 1/3 finomliszt aránnyal érdemes sütni. Sikért bioboltban kapsz Szejtán - búzahús néven, ebben nincs semmi adalékanyag. Van kenyérvarázsos termék is, de abban más dolgok is vannak. Sajnos a XVIII. kerületben nem tudom, hol van biobolt, pedig régebben én is ott laktam :-). Valahol a régi piac környékén rémlik, de elég régen elköltöztünk már, nem biztos, hogy ott van még valami egyáltalán.
Várom a további jelentkezésedet, beszámolódat a sütéseid eredményéről, üdv, Margit
Sziasztok! Margitka!
A képek nagyon rendben vannak, köszi szépen. A joghurtos sütihez oda kellen írni, hogy Böbsi recije.
Este küldök még 1-2 recit és képet is.
Ma valszínűleg nem sütök és nem főzök semmit, ugyanis karbantartás miatt nincs melegvíz nálunk. Őskorba meg nem szeretnék visszamenni, hogy gázon melegítsem.
Sziasztok.
Sziasztok, mindenkinek szép jó napot kivánok!
Én ma vagyok elöszőr a furumon, regiszráltam,nagyon szinvonalas Margitka weblapja!
Nekem is úgy, mint látom a forum levelezői között másoknak is, a gépi kenyérsütéssel van gondom.
Margitka receptjeinél találtam, és a forum hozzászólásait figyelembe véve,előveszem a sutba tett gépem, ami 1 lapátos, és megsütöm a recept alapján a kenyeret. Remélem sikerülni fog.
Én a 18.ker lakom, nem tudtok valahol közelben
BIO BOLTOT? Sikért szeretnék venni, mert azt én nem használtam idáig, csak a BL55 lisztet. Meg vettem a Teckó-ban szalagos barna sütőlisztet kenyérsütő géphez, a teteje ugyan-úgy behorpadt mint a tööbbinek. Tehát nem remekeltem! Talán a ti segítségetekkel újra probálkozom.
Máskor is jövök a forumra közétek.
Üdvözlet mindenkinek, egy új belépő: Erzsi
Most, hogy van egy kis időm elkezdtem német recepteket nézegetni, de még nem sokra jutottam. Egy képet láttam, ami elindította a gondolataimat, majd meglátjuk mi sül ki belőle, akár szó szerint értve is :-))
Nagyon örülök a sok-sok szavazatnak. Néztétek a jelenlegi állást? Számomra nagyon érdekes, ahogy alakul. Most egy ideje az arányok már nagyjából megmaradnak, de az elején másként indult.
Szívesen venném, ha valakinek jó ötlete van a követkető szavazást illetően, azt megosztaná velem.
Szia Margit! Nagyszerű, hogy mindig ki tudsz találni valami újat. Most én is szeretnék! szeretném kipróbálni a kovászolást. Holnap indítanám, mert elsütöttem az utolaó csepp lisztemet is. a férjem nem ért rá ma, hogy elmenjen én meg 20 kg-t nem bírok hazavinni. Holnap biztos jelentkezem ez ügyben. A gépemről babonából már nem mondok semmit, csak annyit, hogy szépen süt.üdv dundica
A káposztád, ha lassabban is, de be fog érni. Éjszakára próbáld meg bevinni a lakásba, vagy, ha sütsz valamit, akkor tedd a meleg sütő mellé. A naptól is megmelegszik, így tud beérni, megsavanyodni.
A lényeg az lenne, hogy valamiképpen meleg helyet kellene biztosítani neki :-))
Az utolsó káposztám nekem is elég sokára ért be, mert hűvös volt akkor is, de baja nem lett.
Savanyúságnak szánod vagy főzöl belőle valamit? Meséld majd el, hogy sikerült, üdv, Margit
Szia Margitka ! Hétvégén megcsináltam a kovászos káposztát, persze 2 napja egy szem nap nem érte csak vasárnap egész nap sütötte a napocska. Mi lesz most vele ? Meddig hagyjam ? Köszönöm.Julika
Sikerült ma egy kis időt csennem magamnak. Most készül egy újabb kenyerem. Kovászos lesz, zab- és rozspelyhet fogok a második dagasztásnál beletenni és sütőben fogm sütni. A férjem nagyon szereti a gépi zabpelyhes kenyeret, ezért próbálom meg ezt átültetni most sütőben sült kenyérbe is. Az ereményről majd beszámolok.
Ha megkapom a képet, akkor legkésőbb holnap éjjel felteszem. Sajnos elég sok a dolgom mostanában, de azért megpróbálok legalább éjjel egy rövid időre a géphez jutni.
Várom tehát a képet és a fórumban a receptet, üdv, Margit
Szia Margitka !
Megnéztem, köszönöm. Sajnálom, hogy csak egy képem van. Vagy nem is? Most jut eszembe, hogy van képem két elég gyorsan elkészíthető sütiről. Az egyikről az indexen is írtam. Most késő van, de holanp megpróbálom beírni a recit, meg elküldöm a képeket is. Jó éjt szia.
Joli!
Köszi a választ, ha megsütöttem,. beszámolok róla. Szia.
Sajnálom, hogy nem sikerült tökéletesre a kenyér. A gyorskovászhoz kb.1/7 friss élesztőt kell tenni. A recept szerinti mennyiséget kell a kovászból felhasználni, majd a maradékot kell liszttel és vízzel "megetetni". A kovásznak kimondottan savanyúnak és buborékosnak kell lennie. Nézd meg a kovászról feltett képeket, látni fogod, hogy milyen, amikor jó az állaga. A szaga pedig vetekszik a cefréével. Kár, hogy abból nem tudok mintát küldeni :-)), vagy a kovászból egy keveset, mert azt már csak etetni kellene.
A kalácstorta nekem nem ázott el, átsült rendesen. Próbáld meg tovább sütni legközelebb, esetleg mérsékeld a hőt a vége felé, hogy ne égjen meg.
Nagyon szurkolok, hogy sikerüljön a következő kovászod ill. kenyered. Ha maradt az előző kovászból, akkor nem is kell újat csinálni, elég azt megetetni.
Sok sikert, várom a beszámolót és tartom az ujjam, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit