E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

Joli Előzmény | 2005.08.19. 15:29 - #236

Szia!
Az az igazság, hogy a zöldségeket nem mértem, mert kaptam. Ezt szerintem izlés szerint lehet variálni. Aki szereti még tehet bele zellergumót is. Én sok petrezselyemmel és zellerzölddel szeretem. A fehér és sárga répa majdnem fele-fele arányban van benne és néhány kisebb zsenge karalábé. Amit láttok képen ahhoz 1/4 kg tengeri sót tettem a képen látható doboz felét. Jó sósnak kell lenni. Felhasználáskor az ételek sózásánál vigyázni kell, mert ez is sós!

Sok sikert hozzá!

Joli


bognarne2 Előzmény | 2005.08.19. 15:04 - #235

Kedves Margitka! Besültem, elkészítettem az 1 kg fehér kenyeret. Hát mit-mondjak? A teteje összeesett, egyenletesen, vagy öt cm -re. Az ize nagyon finom lett. Azt kérdem, hogy hol vesztek BL 8o -as lisztet? Én úgy csináltam, hogy a 2 dl kefirt, 2 dl vízet, 1 ek oliva olaj, 1,5kk só, 1,5kk cukor, késhegynyi aszkorbinsav bele tettem a gépbe, erre jött a 40 dkg BFF-55 rétesliszt és 20dkg bl-55 finomliszt, csináltam egy kis mélyedést, és erre tettem a 1/4 kocka élesztőt. Beállítottam a gépet a normál sütőprogramra, és az eredményem, a szokásos! A teteje behopadt, kenyér és a teteje között 5cm üreg. A géppel adott könyv azt írja, hogy az élesztőt a lisztre utoljára kell hejezni úgy , hogy ne érintkezzen a folyadékkal. Én most igy csináltam, nem ez a baj? Régen bele tettem a fólyadékban akkor is ez volt az eredményem. Nem adom fel! Újra megprobálom. Vettem: bió teljes kiőrlésű búzalisztet,BLTK 200, GL 200 GRAHAM búzalisztet,Cerbona szalagos teljes kiőrlésű búzalisztet, RL 60 fehér rozslisztet meg sütő géphez szalagos barna sütőlisztet az üzletben ezek kaphatóak. BL 80 MILYEN? Elnézést, hogy ennyit írtam de szomorú vagyok. Üdvözlettel Erzsi

EmMargit Előzmény | 2005.08.19. 02:51 - #234

Szia!

Köszönöm az emailt, holnap nézem már csak meg, mert már nagyon késő van. Felteszem a képet és a véleményedet is a recept mellé. Igyekszem minél hamarabb újabb receptekkel előrukkolni.

Szép napot holnapra, üdv, Margit


kata25 Előzmény | 2005.08.19. 01:23 - #233

Ja és én is várom a további kipróbálásra váró reciket. Sajna ez a magvas kenyé rnálunk nem menne, így az tőlem érintetlen lesz. Ismét sziasztok.

kata25 Előzmény | 2005.08.19. 01:20 - #232

Sziasztok! Margitka! Mail ment. Én nem osztom soeci véleménxét, ha megnézed a képeket meg fogsz érteni. Ott más lehetett a gond. Nekem egy lapátos Bomannom van, nekem úgy volt tökéletes a reci ahogy volt. Mailben bővebben írtam róla. Talán túl bőven is. Jó éjt sziasztok.

EmMargit Előzmény | 2005.08.19. 01:05 - #231

Szia!

Nagyon örülök. Remélem nem bánod, de a véleményedet és a folyadékkal kapcsolatos megjegyzésedet bemásolom a recept mellé, mert ebből okulnak mások. Ha mégis probléma lenne, akkor jelezd légyszíves, mert akkor törlöm.

Ha megcsinálod még máskor is és a technikusod is ébren lesz :-)), akkor szeretnék nagyon szépen kérni fényképet.

Milyen kenyérsütő géped van, amibe kevesebb folyadék kell?

Nekem az egyikbe több kell, mint a többi géphez, ez pedig a Panasonic. Nem szereti a kemény tésztát, elakadozik a dagasztólapátja. A sütőben sülő kenyérfélék tésztáját nem is ebben, hanem a kis "traktorom"-ban szoktam csinálni, az egy Eta.

Szép napot kívánok holnapra, meséld el, hogy ízlett a fiúknak a kalács, üdv, Margit


soeci Előzmény | 2005.08.19. 00:52 - #230

Szia Margit és mindenki!

Citromos, mákos kalács nagyon finom! Mindenkinek ajánlom! Fényképpel most sajnos nem tudok hozzájárulni (a technikus alszik). Legközelebb én kevesebb folyadékkal fogom csinálni, mert kráteres lett sajna, de szerintem nem fogja a fiaimat zavarni reggel, mert olyan finom és illatos.Már sokszor tapasztaltam, hogy az én gépemnek kevesebb folyadék kell.Nagyon jó ötletnek tartom a kipróbálásra váró receptek ötletét! Várom az újabbakat, igaz szerintem most hetekig ezt kell sütnöm:-))!

Jó éjszakát!

üdv

Söci

 


EmMargit Előzmény | 2005.08.19. 00:22 - #229

Szia Joli!

Nekem nagyon tetszik ez a bio-vegeta ötlet.

Azt hiszem 5 üveg van a képen. Ebben mennyi zöldség és mennyi só van összesen?

Várom válaszod, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.08.19. 00:09 - #228

Szia Söci!

Ó, de örülök :-))

Meséld el feltétlenül, hogy hogy sikerült. Ha esetleg képet tudsz csinálni, annak is örülnék.

Lehet, hogy tényleg nem volt rossz ötlet az a próbareceptes dolog?

Nagyon várom a beszámolót, üdv, Margit 


soeci Előzmény | 2005.08.18. 23:50 - #227

Szia kedves Margit és Mindenki!

Sül nekem is a citromos- mákos kalácska, nagyon illatos és szép már most!

Söci 


EmMargit Előzmény | 2005.08.18. 23:34 - #226

Szia Julika!

A káposzta akkor jó, ha bezavarosodik a leve, mint az uborkának, hasonló az illata is és, ha megkóstolod, jó savanyú maga a káposzta.

Ha főzöl belőle, nem kell úgy kimosni, mint a téli savanyú káposztát, de nem csak a saját levével, hanem részben vízzel szoktam főzni a töltött káposztát. Hogy mennyit tudok a saját levéből felhasználni, az attól függ, hogy mennyire svanyszik meg a káposzta. Most állítólag még lesz napos idő, lehet hogy érdemes lesz nappalra kitenni, de szerintem 7-10 nap alatt akkor is jó lesz, ha az idő nem teljesen megfelelő neki. Kóstoltad már? Nem savanyszik valamennyire?

A kalácskoszorúd sikerének örülök, nézd meg a mai kalácsomat, az is finom és szerintem szép is lett.

Szép napot kívánok holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.08.18. 23:24 - #225

Szia Ildi!

Nekem is a Bio tönkölybúzalisztem van és bioboltban szoktam venni. Elég drága, de egy-egy kenyérbe csak keveset teszek belőle, így kitart az 1 kg egy darabig. Jó lenne valami olcsóbbat találni, de eddig nem sikerült.

Szép napot holnapra, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.08.18. 23:09 - #224

Szia!

Várom a képet, üdv, Margit


Joli Előzmény | 2005.08.18. 22:17 - #223

Szia Kartika!

 "Feltekerni a tésztát" ez nálam annyit jelent, hogy mikor a gép megdagasztotta akkor kiveszem a kenyértésztát. Kinyújtom és feltekerem, mint a beiglit szokták. Ha igy felcsavarva tul hosszú lenne a tészta a gép üstjéhez, akkor még félbe lehet hajtani igy felcsavarva. Bocsánat, ha nem voltam elég érthető a leirásnál. Remélem mostmár érted, hogy mire gondoltam.

Üdv. Joli


kata25 Előzmény | 2005.08.18. 21:53 - #222

Sziasztok! Margitka! Köszi, hogy felraktad a képet és a dícséretet is köszönöm. Recept ellenőrízve, minden OK. Ha hazaér a férjem készítek fotót a citromos mákos kalácsról és email-be elküldöm neked. Jó éjt sziasztok.

EmMargit Előzmény | 2005.08.18. 21:51 - #221

Sziasztok!

Ma sütöttem megint valami jópofát. Rácsos kalács nevet adtam neki, a képeket és a receptet már feltettem róla.

A szavazás állása eléggé a gépi kenyerek felé húz el, ezért ma egy korábbi, sütőben készült kenyeremet megsütöttem gépben. Nagyon finom lett így is. Képeket erről is tettem fel és a recepthez is hozzáírtam a gépi változatot, Zabpelyhes kenyér néven találjátok.

Üdv, Margit

 


vajaiildi Előzmény | 2005.08.18. 20:23 - #220

Szia Margitka!

Több receptben is olvastam a tönölybúza lisztet.Azt szeretném kérdezni,hogy te hol szerzed be és milyet?Mert én csak azt a bio lisztet láttam még edig.Vagy más nincs is?Te is azt használod?


majorkaj Előzmény | 2005.08.18. 18:33 - #219

Szia Kata 25! Köszönöm, akkor lemérem, csak azt hittem, hogy elírás, emrt a folyadéknak ugye nem ez a mértékegysége. De így világos. Majd jelentkezek. Üdv.Julika

majorkaj Előzmény | 2005.08.18. 18:29 - #218

Margitka ! Azt én is szeretném tudni, hogy mi van a káposztámmal. Ilyen hideg, napsütés nélküli időben kb. mikor lesz jó ? Honnan tudom hogy már jó ? Vasárnap reggel csináltam emg, akkor egész nap sütötte a nap azóta sem. tegnap óta a lakásban csücsül.

A kalácskoszorúm gyönyörű lett, most hült ki, nagyon finom lett megint. Sajnos csak egy sima fheér kenyeret sütök lenmaggal, napraforgómaggal és tökmaggal dúsítva. Most kezdett el sülni a gépben, de úgy látom mindjárt kilöki a gép tetejét. Üdv.Julika


EmMargit Előzmény | 2005.08.18. 16:24 - #217

Szia!

Hát igen, ezek a férfiak :-)) Nekem is ők a korlátaim sok mindenben, nekem 4 is jutott :-) A nagyon rozsos dolgokat nekem is megmorogják, de szerencsére kisebb mértékben tudok rozs és teljes kiőrlésű  liszteket is használni, így kimondottan szeretik. Joli feltette a tegnapi kenyerét, érdemes megnézni.

Örülök, hogy tetszik a kipróbálandó receptek ötlete, megpróbálom hamarosan sok recepttel feltölteni, hogy legyen miből válogatni.

Digitális fényképezőgépem nekem sincs. A legalább 4 éves telefonom cseréje vált aktuálissá, így már egy olyan telefont vettünk, aminek viszonylag jó minőségű a fényképezőgépe is. Ezzel szoktam a képeimet csinálni, bár én is szeretnék majd egyszer egy digitális gépet.

A képek felrakása akkor is aktuális lesz, ha a későbbiekben tudsz fotókat csinálni, csak szóljál.

Mi újság a káposztáddal?

Várom a beszámolót, hogy sikerült a kalács és meséld el majd, hogy milyen kenyeret sütsz, üdv, Margit


[Későbbi] [556-537] [536-517] [516-497] [496-477] [476-457] [456-437] [436-417] [416-397] [396-377] [376-357] [356-337] [336-317] [316-297] [296-277] [276-257] [256-237] [236-217] [216-197] [196-177] [176-157] [156-137] [136-117] [116-97] [96-77] [76-57] [56-37] [36-17] [16-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG