E.Margit oldala - kenyérsütés és minden, ami kelt tészta: gépi és sütőben sült kenyerek, kalácsok és péksütemények, receptek
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
  
  
  
Néhány tanács és ötlet.......
 
Kenyérsütőgépek
 
Bioboltok
 
Lisztekről és magokról
 
Fórumok

Beszélgetés:

Receptek:

 
Receptek

 
Legújabb receptjeim
 
Ki vagyok én?

Bemutatkozások

 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Fórum
Fórumok : Beszélgetés : Általános Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
EmMargit

2005.07.26. 21:00 -

Sziasztok kedves Látogatók!

Remélem előbb-utóbb sokan leszünk és élénk társalgás fog folyni. Kívánom, hogy mindenki érezze jól magát.

Üdvözlettel, Margit

EmMargit Előzmény | 2005.08.19. 22:06 - #256

Szia Kata!

Bemásoltam azt is amit írtál, nézd meg légyszíves, hogy jó-e így. Köszi, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.08.19. 22:02 - #255

Szia Kata!

Megkaptam és válaszoltam is rá, köszönöm szépen.

A képeket már feltettem, még a szöveges kiegészítést kell bemásolnom. Majd nézd meg légyszíves.

Még egyszer köszönöm, és gratulálok a kalácsodhoz, igazán szép lett, üdv, Margit

 


kata25 Előzmény | 2005.08.19. 21:33 - #254

Sziasztok! Margitka! Megkaptad az emailem?

EmMargit Előzmény | 2005.08.19. 20:20 - #253

Szia Erzsi!

Egyre biztosabb vagyok benne, hogy nagy a kenyér a gépedbe. Az én gépem max 1,3 kg-os kenyeret tud sütni, de ez az 1 kg-os fehér kenyér a tetőig ér benne. A megadott maximum súly a sötétebb, teljes kiőrlésű lisztekkel készülő kenyerekre vonatkozik. Szerintem ez lesz a probléma.

Várom a híreket, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.08.19. 20:16 - #252

Köszönöm :-))

Joli Előzmény | 2005.08.19. 20:10 - #251

Köszönöm! De jó receptből nem nehéz jó kenyeret sütni :-))

Azt hiszem mailben is átmentek a képek!

Üdv. JOli

 


EmMargit Előzmény | 2005.08.19. 20:09 - #250

Szia Erzsi!

Remélem el tudod még olvasni az ötletemet mielőtt újra sütsz.

Elképzelhető, hogy ez a recept egy kicsit nagy a gépedhez. Van a fehér kenyérnek egy kisebb változata is beírva a recepthez, ezt 75-80 dkg-os kenyérnek saccolom. Szerintem inkább ezt süssed meg , de a nagyobb méretre állítva a géped. Lehet, hogy akkor minden gond nélkül sikerülni fog. Persze a folyadékot akkor sem árt óvatosabban adagolni hozzá.

Kíváncsi vagyok az eredményre, várom a beszámolódat, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.08.19. 20:02 - #249

Szia Julika!

Úgy gondoltam én is innen messziről, hogy egy-két nap alatt már be kell érnie a káposztádnak :-))

Kellemes hét végét Neked is, süssél valami finomat, üdv, Margit


EmMargit Előzmény | 2005.08.19. 19:58 - #248

Szia Joli!

Néztem a kenyeredet, nagyon szép lett. Ennek az eredetijéről elfelejtettem képet elmenteni, de emlékim szerint nagyon hasonlít rá. Örülök, hogy kipróbáltad :-)))

Az NLC-ről, ezeket a mellékelt képeket el tudom menteni képként, így fel tudom ide tenni, ha nem tudod email-ben elküldeni, akkor is.

Este felteszem, illetve inkább éjjel, mert már most este van és még van egy kis dolgom mára.

Üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2005.08.19. 19:50 - #247

Bocsi a 4-es egy ! akart lenni. Julika

majorkaj Előzmény | 2005.08.19. 19:49 - #246

Szia Margitka 4 Egy az észjárásunk, mert már délután megkóstoltam a káposztát, de szerintem kell neki még kb. 2 nap. Jó hétvégét kívánok mindenkinek!Üdv.Julika

bognarne2 Előzmény | 2005.08.19. 18:15 - #245

Kedves Margitka! és KEDVES jUDITKA! Köszönöm a biztatást, megnézzük a Tescot, meg a Boráros térnél van egy malomipari bolt, ott biztos lesz 80-as lisz. Margitka nekem BBA 2605 modellű kenyérsütő automatám van. 12 program van benne. különbözö beállításokkal. Az 1 program a normál program. ami 3 órás, teljesen automatikusan dagaszt, keleszt, süt. Elinditás elött, beprogramozható, hogy világos, közép vagy sötétre süsse. Beállítható, hogy 75dkg alatt, vagy 75 dgk felletti kenyeret sütök. Én ennél, 75dkg feletti prog dolgoztam, és a közép szinre állitottam be. Lehet laza fehér kenyér programra állítani az is autm.az 3,5 órás. Általában a normál programot javasolják. Lehet csak dagasztani, és van rajta külön sütő program is. Ha nem jó az autm szín, 1 órás sütő programmal lehet még tovább sütni. Sütés után,még ha nem kapcsoljuk ki, 1 órán át melegen is lehet tartani. A dagsztási és a kelesztési fázisát használtam, fánk, fonottkalács tészta nagyon finom,úgy ,hogy a sütőben sütöttem meg. Holnap megprobálok újra sütni. Köszönöm válaszaitókat. Üdvözlettel Erzsi

Joli Előzmény | 2005.08.19. 16:56 - #244

Szia Margit!

Az ncl-re nagynehezen már sikekrült felvarázsoli a képeket!

Joli


Joli Előzmény | 2005.08.19. 16:54 - #243

Szia Margit!

Probálom átküldeni a képeket a kenyérről és a fantás sütiről még a tepsiben, mert még hül a hütőben. De egyelőre nem mennek át a képek, most 2 részletben probálkozom. Majd ha felvágtam a fantás sütit arról is küldök képet.

Joli


EmMargit Előzmény | 2005.08.19. 16:19 - #242

Szia Julika!

A kalácsféléket mind ebből a receptből szoktam csinálni, mert ez bevált és cukros dolgokat én nem sütök.

A Thüringiai krumplis kenyérbe egészen biztos, hogy elég folyadékként a 2 kanál tej, mert rengeteg benne a krumpli. A kérdésedért nem, hogy nem haragszom, hanem örülök, hogy érdeklődsz a recept iránt. Örülnék, ha kipróbálnád és elmesélnéd a tapasztalataidat és, hogy hogy sikerült. A hozzájárulásoddal hozzá is írnám a recepthez a véleményedet.

A káposztádnak biztos jót tesz egy kis napozás :-), azért lassan majd kóstold meg egy kicsit, hogy hol tart.

További szép napot, üdv, Margit


majorkaj Előzmény | 2005.08.19. 15:54 - #241

Szia Margitka ! Nagyon jól néz ki a rácsos kalács. Látom ezt is a diabetikus kalács recijéből csináltad. Ötletes nagyon.

A kipróbálásra váró recik között a Thüringiai krumplis kenyérbe tényleg csak 2 ek tej kell ? Nem kevés ? Vagy a sok krumpli miatt nem kell több foyladék bele ? Ne haragudj, hogy megkérdeztem, de lehet, hogy kipróbálnám a krumplis kenyeret szeretjük. A káposztát elsőre csak savanyúként szeretném fogyasztani. Még nem zavaros a vize, de most napozik!Üdv.Julika


EmMargit Előzmény | 2005.08.19. 15:47 - #240

Szia Joli!

Nagyon örülök, hogy megsütötted a kenyeret és finom is lett. Ha nem bánod, az észrevételeidet majd hozzámásolom a recepthez, így mások okulhatnak belőle. Képet remélem erről is csináltál :-))

Várom a Fantás süti receptjét és képét is.

További szép napot Neked is, üdv, Margit


Joli Előzmény | 2005.08.19. 15:41 - #239

Sziasztok!

Megsütöttem a többgabonás kenyér kovászos változatát! Nem volt 20 dkg gabonapelyhem igy tettem bele pótlásnak buzacsirát és amarant magot daráltam meg. Én a magokat apritó gépben apritottam össze. Nekem még kellett 1 ek. viz utána meg tettem bele 1/2 ek. olajat. Majd küldök képet.

A dolog érdekessége az, hogy a kovászom kb. 2 hete pihent érintetlenül a hütő aljában. Tegnap este vettem ki és etettem meg ma azzal sütöttem a kenyeret. A kovász lassan de életre kelt! Ennyi ideig még nem hagytam érintetlenül féltem is, hogy már nem jó. Ugy voltam vele, ha feléled akkor kovászos ha nem akkor sima élesztős kenyér lesz.

A kenyérke finom lett. Lehet benne még érezni a ropogós pehelydarabokat és a magokkal fincsi. A tetejét felvert tojásfehérjével kentem le, mert éppen az volt.

Sütöttem ma egy fantás sütit is, majd annak is beirom a receptjét és küldök képet is, de még egyelőre hül a hütőben.

Mindenkinek további szép napot kivánok!

Joli


EmMargit Előzmény | 2005.08.19. 15:36 - #238

Szia Erzsi!

Ne keseregj, addig fogunk próbálkozni, amíg ki nem derül a hiba oka :-)

A gépbe én csak beszórni szoktam mindent, ha nem programozottan sütsz, akkor nincs túl nagy jelentősége, hogy mi hova kerül. A programozott sütésnél viszont nagyon fontos!

Nézzük, mi is lehet, a hiba. Először is próbáld meg egy kicsit kevesebb folyadékkal, lehet, hogy a Te gépedbe nem kell ennyi. Kb. 1/2 dl vízzel tegyél kevesebbet, majd a dagasztás közben ebből tegyél bele evőkanalanként, amíg eléri a tésztád a normál állagot. Ekkor a tészta egy ruganyos gombóc, amihez ha hozzányúlsz nem ragad a kezedhez, de puhán benyomható.

Milyen géped van? Mekkora kenyeret lehet benne sütni?

Elég gyakori probléma a gépeknél, hogy a tetejük, nem zár rendesen és szökik a hő. Én lefóliáztam belülről az ablakot és kelés, sütés közben egy vastag puha flanell ronggyal is le van takarva a gép teteje. A fóliázás előtt nekem teljesen ferdére kelt és sült a kenyereim teteje, azóta viszont tökéletes, persze, ha egyébbel nem rontom el :-)

Milyen hosszú programon sütöttél?

BL 80-as lisztet Tescoban biztos kapsz, én egy malomban szoktam venni. A többi új liszteddel várj egy kicsit, amíg a fehérből sikerül legalább egyszer teljesen jó kenyeret sütni. Abból sokkal könnyebb és ha a fehér már tökéletes, a vegyes lisztesekkel még akkor is adódhat kisebb probléma. Bíztatlak, hogy próbálkozz még egy fehérrel előbb.

Várom a válaszaidat, üdv, Margit


Joli Előzmény | 2005.08.19. 15:35 - #237

Szia!

 REmélem Margit nem haragszik meg ha a kérdéseid egy részére válaszolok. Én Bp-en lakom és BL 80-as lisztet eddig a Tescoban láttam 2 kg-os csomagolásban, valamint 1 kg-osat láttam Bio boltokban és malomipari boltokban.

Arra, hogy miért esik be a kenyérkléd teteje nem tudok válaszolni, mert amit irsz hozzávaló mennyiségeket jónak tünik. Az akkor igaz, hogy az élesztőt a tetejére kell tenni és ugy, hog ne érintkezzen semmivel, főleg folyadékkal ha előre programozod a gépet. Ha rögtön inditod a programot akkor a sima fehér kenyérnél majdnem mindegy, hogy milyen sorrendben teszed bele a gépbe. Én alulra teszem a folyadékot rá a liszt és az öszes többi a tetejére.

Margit biztos valami okosat ki fog találni, hogy mivel probálkozzál,  hogy ne essen be a kenyér teteje. Dagasztáskor nézd meg a tészta állagát és ha tul lágynak találod akkor tegyél hozzá kicsi lisztet. Szép sima gömbölyü kis tésztát kell látni akkor jó.

Üdv. Joli


[Későbbi] [556-537] [536-517] [516-497] [496-477] [476-457] [456-437] [436-417] [416-397] [396-377] [376-357] [356-337] [336-317] [316-297] [296-277] [276-257] [256-237] [236-217] [216-197] [196-177] [176-157] [156-137] [136-117] [116-97] [96-77] [76-57] [56-37] [36-17] [16-1]

 

Sziaszok! Sok szeretettel üdvözöllek benneteket a honlapomon. Kellemes időtöltést kívánok! Ha szeretnétek a fórumban vagy a társalgóban írni, akkor először regisztrálnotok kell. Kérlek jelezzétek a kérdéseiteket, problémáitokat, mert csak akkor tudunk segíteni, ha tudjuk ki, miben szorul segítségre. Jelentkezzetek, írjatok bátran, üdv, Margit
 

 
Számláló
Indulás: 2005-07-19
 
Társalgó
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
 
Hangulatjelek

A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.

 

Hangulatjelek

További hangulatjelek

Egyéb hangulatjelek

Animációs tárház (Limara)

Smiley (Limara)

 

Smile                                                   
Ezek voltak eredetileg itt elérhetők.

 
Google kereső

Google

 
Kedvenc oldalaim
 
Diétázóknak
 
Fórumozók kedvenc oldalai
 
Elérhetőségeink

Margit:
emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit

Bezsa (képfelrakás):
 holczervali@gmail.com

 

Kérjük, hogy a levélben a nicknevet is adja meg a levélíró (ha van), így könnyebben tudjuk azonosítani.

 
Figyelem!

A nevemmel fémjelzett receptek a sajátjaim. Felhasználható mindenkinek saját (kizárólag háztartási)céljaira, de nem járulok hozzá sem eredeti, sem átírt formában való terjesztéséhez sem az Interneten, sem más formában. A fentiek alól a sajátkezű aláírásommal ellátott postai levélben teszek kivételt. E.Margit
 
Számláló
 

A PlayStation 3 átmeneti fiaskója után a PlayStation 4 ismét sikersztori volt. Ha kíváncsi vagy a történetére, katt ide!    *****    A Bakuten!! az egyik leginkább alulértékelt sportanime. Egyedi, mégis csodálatos alkotásról van szó. Itt olvashatsz róla    *****    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG