Szia Margit! Kipróbáltam asz egyszerű burgonyás kenyeret, csak egyszer dagasztottam gépbe, mert tudod nem merek még "játszani"a gépemmel, de kivettem és kézzel még rádagsztottam, mert nem volt sima a felülete.Én csak 1 dl vízet adtam hozzá, de a lisztem biztos olyan minőségű, hogy elbírta volna az előírt mennyiséget. Ezért nem volt sima sem szerintem! Sütőben sütöttem meg, zacsi nélkül. Jó vastag, kérges ropogós héja sült.. Az íze is finom, igaz az enyimek fehérkenyeresek inkább, és a krumplis a kedvencük. Holnapra nem tudom befér-e a narancsos fahéjas kalács, mert készül a kovászom és holnap szeretném kipróbálni a vele való sütést. üdv, dundica
Kész lett a második zsömlém is. Ropogós, kovászos zsömle néven tettem fel a receptjét és a képeket. Nagyon jó ropogós lett tényleg, nem tudom, hogy kihűlés után is így marad-e, majd meglátom.
Kész lett a mai első zsömlém, Szarvacska néven találtok képet és receptet róla. Nagyon finom, puha, most kóstoltam meg egyet még langyosan. Érdemes kipróbálni.
Örülök, ha tudsz képet küldeni az ostoros rétesről. A hozzászólásnál a nevemre kattintva találsz egy e-mail címet, oda küldd el légyszíves.
Ha jelentősen változtattál a recepten, akkor írd be légyszíves a receptes fórumra és akkor oda teszem a képet, ha az eredeti recept szerint csináltad, akkor a véleményeddel és a neveddel együtt oda teszem a képet.
Könnyebb alatt azt értem, hogy nem teszek bele zsíros húsokat (csülköt, oldalast), füstöltet. Esetleg, ha szeretitek a darált húsba lehet egy kis száraz, füstölt húst is darálni. Csak a gombócot csinálom, úgy ahogy szoktam, az apró káposztát és tálaláskor tejföl helyett kefirt, vagy aludttejet teszek rá. A káposztát ehhez nem kell kimosni egyáltalán, sőt a saját levéből is lehet valamennyit belefőzni. Kevés víz azért kell bele, hogy ne legyen túl savanyú.
Azért szeretem, mert a nagy melegben langyosan, vagy majdnem hidegen is lehet enni. Ebben a télies nyárban azonban nem is biztos, hogy szükség van ezekre a könnyítésekre :-))
Sok sikert hozzá, meséld majd el, hogy sikerült, üdv, Margit
Szia Margitka ! Úgy néz ki megérett a káposztám. Lehet, hogy mégiscsak főznék belőle nyári káposztát és nem csak savanyúságként fogyasztanánk. Leírnád Nekem, hogy hogyan csinálni? A télen szoktam töltött káposztát csinálni. De említetted, hogy ezt nem csinálod olyan "töményre". Előre is köszönöm segítségedet. Üdv.Julika
Gondolom most alig akad valaki gép közelbe, de a férjem éjszakás én meg nekiláttam zsemlét sütni.A borzas zsemle nyerte el a tetszésemet.Fél adagot sütöttem és mivel kezembe akadt némi darált dió azt is belekevertem a gép dagasztó programján megdagasztattam 10 perccel előbb kivettem 8 felé vágtam megformáztam és vizesem magokba hempergettem majd egy sütőzacsiba tettem fél órát kelesztettem és sütöben megsütöttem. Az illata jó, majd holnap még beszámolok az ízéről
Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a kukoricás bucira, rövidesen pótolom a hiányt. Sajnos ahhoz nincs képem, mert a kukoricást valakinek úgy találtam ki, hogy keresett ilyen receptet. Azt csináltam meg utána rozsosan.
Előbb-utóbb majd csak lesz több időd és tudsz kísérletezni új receptekkel is, addigra legalább lesz miből választani :-)
Szia Margit! Örülök, hogy napról-napra bővül a recept állomány-od/unk! Jó dolognak tartom a kipróálásra szánt receptek ötletét is. Én magam is szívesen kipróbálnék egyet-kettőt, de sajnos más elfoglalatságaim miatt, csak a mindennapi kenyérkét van időm megsütni. Amit szeretnék még mondani az az, hogy az nlc 10894-es hozzászólásodban leírtad a kukoricás buci receptjét, a rozsos buci receptjét alapul véve. Kisbence és én megsütöttük, kipróbált recept lett, és sikerült mindkettőnknek, ezt így leírva viszont nem találtam meg itt a recik között. ha gondolod beírhatod, biztos lesz aki kpróbálja. üdv. ilus
Ma egy Feketeeredei kenyeret sütök, a férjem ezt rendelte :-))
Már sok órája a gépben pihen, indőnként dagasztok rajta egyet, de most már a vége felé tart a tészta elkészítése. Nagyon finom kenyér, csak az a baj, hogy nagyon hosszadalmas. Most másfélszeres adagot csinálok pont emiatt. Majd jelentkezem vele, hogy sikerült.
További szép napot mindenkinek, nálunk már a nap is kisütött, üdv, Margit
Kedves Látogatók! Sajnálattal arra jutottam, hogy átállítottam a társalgót, így most csak regisztrációval és belépve lehet ide is írni. Üdv, Margit
Hangulatjelek
A linkek új ablakban nyílnak. A kívánt vigyorik jobb klikkel másolhatók a hozzászólásba. Aki nem Internet Explorert használ, a bal oldali menüben találja a súgót.
Margit: emmargit@gmail.com
Egyéb elfoglaltságaim miatt átmenetileg nem tudok a levelezésemre kellő időt fordítani. A problémákat, kérdéseket inkább a fórumban kérem feltenni, ahol többen is segítséget tudnak nyújtani, mert nem ígérem, hogy belátható időn belül válaszolni tudok az e-mail-ekre. Elnézést: Margit